Sanatatea se citeste in lungimea degetelor

Duminica, 06 Martie 2011, ora 18:10
11312 citiri
Sanatatea se citeste in lungimea degetelor

De la vulnerabilitatea in fata alergiilor si pana la riscul de a suferi de artrita ori chiar de cancer sau probleme de inima, toate informatiile sunt inscrise in palma ta, mai precis in lungimea a doua degete, aratatorul si inelarul.

Desi pare ceva superficial, a masura lungimea acestor doua degete, mai ales comparativ, de aici reiesind informatii pretioase despre sanatate, este o idee care care capata din ce in ce mai multa popularitate printre oamenii de stiinta, relateaza Daily Mail.

In luna noiembrie a anului trecut, un studiu amplu publicat in British Journal of Cancer a concluzionat ca a avea un aratator mai lung decat inelarul sugereaza un risc mai mic cu o treime de cancer de prostata.

Lungimea degetelor este determinata inca din pantecul mamei, fiind rezultatul expunerii la hormoni sexuali masculini si feminini, respectiv testosteron si estrogen. Testosteronul incurajeaza cresterea mai cu seama a inelarului, in timp ce estrogenul, hormonul sexual feminin, face ca aratatorul sa fie mai lung.

Indiferent daca ai aratatorul sau inelarul mai lung, asta se traduce printr-o vulnerabilitate crescuta la o serie de boli.

Intre saptamana a 8-a si a 12-a, fatul este expus unui nivel de hormoni care are un impact major asupra dezvoltarii creierului, inimii si altor organe, explica John Manning, biolog la Universitatea Swansea si autor al unei carti pe tema aspectului degetelor si starii de sanatate.

El este de parere ca cercetarile vor arata ca lungimea degetelor poate fi folosita ca un ghid in determinarea riscurilor in ceea ce priveste unele boli, dand oamenilor ocazia sa schimbe cate ceva in stilul de viata pentru a micsora riscul bolilor la care sunt vulnerabili.

Un inelar mai lung

Potrivit acestuia, masurarea degetelor e bine sa se faca la mana dreapta. In cazul in care inelarul este degetul mai lung dintre cele doua vizate, persoana respectiva este de doaua ori mai predispusa sa sufere de osteoartrita, mai ales cea localizata la nivelul genunchilor, dupa cum a demonstrat un studiu al Universitatii Notthingam, in care au fost monitorizati 2.000 de voluntari afectati de aceasa boala.

Cercetarea a mai aratat ca un inelar mai lung poate face ca osteoartita sa se instaleze la nivelul soldurilor si degetelor. Acelasi rezultat l-a avut si un studiu vast, realizat in SUA.

Anorexia Aceeasi lungime mai mare a inelarului predispune la anorexie, insa nu si la bulimie, dupa cum au aratat mai multe cercetari. Pentru a te priva de mancare si a face exercitii exagerat de mult e nevoie de multa determinare, ori un nivel mare de testosteron poate da aceasta trasatura.

Raceli Un studiu care a implicat 200 de studenti de la Universitatea Liverpool a aratat ca cei cu un inelar mai lung sunt mai sensibili la raceli, dar si boli, in general. Tot in randul celor cu un inelar mai lung se raporteaza si mai multe cazuri de varsat de vant (varicela).

Testosteronul influenteaza si sistemul imunitar, facandu-l mai putin rezistent, asa ca cei cu un inelar lung, expusi mai mult la acest hormon, sunt si mai predispusi la infectii.

Autism Exista dovezi in spirjinul faptului ca un inelar mai lung se afla in stransa legatura cu autismul. Trei studii au aratat acest lucru, alte patru stabilind ca poate surveni lipsa de concentrare sau hiperactivitatea.

Vesti bune pentru cei cu inelarul lung

Vestea buna e insa ca cei care au inelarul mai lung decat aratatorul sunt mai putin atrasi de tigara, si asta pentru ca testosteronul este asociat cu un tip de personalitate extravertita, pe cand fumatul se afla in stransa legatura cu o personalitate introvertita si chiar nevrotica. Trasaturile de caracter au si ele un cuvant de spus in cazul acestui viciu, explica profesorul Manning. Din pacate insa, cei cu un inelar mai lung sunt mai atrasi de alcool.

Totusi, tot ei sunt si cei capabili sa exceleze in sport. Daca inelarul este cu mult mai lung decat aratatorul, un centimetru sau chiar mai lung, exista toate sansele ca persoana in cauza sa devina sportiv profesionist. Aceasta trasatura tradeaza o inima puternica si o buna functionare a sistemului vascular.

Un aratator mai lung

Un aratator mai lung decat inelarul tradeaza o vulnerabilitate crescuta la cancerul cervical sau mamar. O cercetare recenta a aratat ca femeile de 35 - 37 de ani, care au fost diagnosticate cu cancer mamar la varste fragede aveau si un aratator mai lung decat inelarul. O posibila explicatie ar fi cantitatea mare de estrogen la care au fost expuse in pantec. Se stie despre acest hormon ca incurajeaza aparitia acestor boli.

O cercetare similara a aratat ca un aratator mai lung decat inelarul face ca si aparitia cancerului cervical sa fie mai probabila.

Boli de inima Barbatii cu un aratator mai lung prezinta un risc mai mare de a suferi un atac de cord la varste nu foarte inaintate, mai precis inainte de a implini 50 de ani. Cu cat mai lung este aratatorul, cu atat mai mare este acest risc.

Bulimie Femeile cu un aratator lung sunt mai predispuse la afectiuni legate de alimentatie, in special bulimie, a aratat un studiu realizat in Marea Britanie.

Alergii si astm Acestea se intalnesc mai adesea in randul barbatilor cu un aratator mai lung. Expunerea la o cantitate mare de estrogen face ca sistemul imunitar sa fie puternic, insa sa reactioneze mai mult decat ar trebui in unele cazuri, ducand la aparitia alergiilor, explica profesorul Manning.

Vesti bune pentru cei cu aratatorul lung

Vestea buna e ca barbatii cu un aratator lung sunt mai feriti de cancerul de prostata. O cercetare realizata la Universitatea Warwick, in cadrul careia au fost luati in considerare 1.500 de barbati cu cancer de prostata si 3.000 de barbati sanatosi, a aratat ca cei cu un aratator mai lung decat inelarul prezentau un risc cu o treime mai mic de a fi diagnosticati cu aceasta boala.

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#lungime degete sanatate, #inelar lung, #aratator lung, #boli lungime degete, #semnificatie lungime degete , #sanatate