Vitamina A pentru o piele sanatoasa

Miercuri, 09 Septembrie 2009, ora 08:20
14915 citiri
Vitamina A pentru o piele sanatoasa
Foto: healthy-eating-and-living-tips.com

Daca nu stii ce au in comun morcovii, varza si laptele, atunci nu ai testat metodele naturiste de ingrijire a pielii sensibile. Vitamina A continuta de unele plante si alimente face minuni pentru pielea deteriorata si uscata.

Mai mult, problemele vederii dispar dupa o cura cu vitamina A, care poate fi preluata din alimentatie, pentru ca organismul sa o asimileze mult mai bine, informeaza ivillage.com.

Vitamina A actioneaza precum un antioxidant care neutralizeaza elementele daunatoare pielii tale, ajutand astfel la reducerea ridurilor si infectiilor.

Dieta cu alimente bogate in vitamina A asigura doua treimi din necesarul zilnic al organismului. Tocmai de aceea specialistii recomanda dieta bogata in astfel de alimente in detrimentul tratamentelor medicamentoase.

Carotenul, pigmentul portocaliu continut de legumele verzi, morcovi, lapte integral si unt, este transformat de ficat in vitamina A.

Ea contribuie la ameliorarea tulburarilor de vedere, creste rezistenta organismului la infectiile cailor respiratorii si este un factor important in mentinerea sanatatii pielii, parului si danturii.

Mai mult, stimuleaza activitatea sistemului imunitar si previne aparitia petelor maronii ale batranetii.

Excesele insa dauneaza sanatatii. Apar astfel ingalbeniri ale pielii, migrene, tulburari de vedere, dureri osoase, piele uscata si pofta redusa de mancare.

Toate acestea dispar daca tratamentul naturist se intrerupe. Deci, pentru a beneficia de efectele benefice ale vitaminei A continuta de alimente si plante, este necesar mai intai un control medical pentru stabilirea dozei necesare organismului tau.

Vitamina A pentru reducerea ridurilor

Daca primele semne ale inaintarii in varsta isi spun cuvantul, trateaza-te natural printr-o dieta cu alimente si sucuri naturale bogate in vitamina A.

De la nici o masa nu vor lipsi morcovii. Incearca salatele de varza sau spanac, dar si laptucile si broccoli. Specialistii recomanda cate un iaurt de fructe pe zi si o masa de mango, piersici sau caise seara.

Pepenele galben poate fi un desert delicios, dar si sanatos pentru pielea ta, deci fa-ti rezerve din timp. Inlocuieste sucul de mere cu cel de rosii si urmeaza aceasta dieta timp de doua luni.

Vei observa cum pielea ta este mai neteda, intinsa si pregatita sa faca fata primelor semne ale inaintarii in varsta.

Morcovii, retete ale frumusetii

Morcovii trateaza eficient acneea, dar si pielea uscata si lipsita de elasticitate. Iti poti prepara acasa o masca revitalizanta pe care o aplici saptamanal, iar pielea ta isi va recapata stralucirea in mai putin de o luna.

Ai nevoie de miere, morcov proaspat, mere, menta si lamaie. Adauga morcovul ras marunt in miere si aplica-l pe fata curata, fara impuritati. Lasa masca sa actioneaza 15 minute, dupa care o indepartezi cu apa rece.

Este reteta perfecta pentru tenul uscat si acneic, prin vitamina A care hraneste in profunzime pielea si efectul dezinfectant al mierii.

Poti opta si pentru sucurile delicioase de morcovi, care te vor invigora inca de la prima ora, iar efectele se vor vedea in foarte scurt timp.

Prepara un suc natural de morcovi, mere si lamaie. Adauga la final cateva frunze de menta si bea-l dimineata, ca inlocuitor al cafelei. Este un bun tonic general, tocmai de aceea il poti incerca si seara, in perioadele foarte stresante.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#vitamina A frumusete, #tratament riduri, #tratament morcov acnee , #sanatate