Ziare.com
Tu stii ce mananci
Un ingredient din suplimentele alimentare poate avea efecte grave asupra sanatatii - FDA
Campanie de informare si constientizare a importantei de a cunoaste ce mancam si a impactului pe care il au anumite alimente sau ingrediente asupra sanatatii noastre

Un ingredient extrem de des folosit in suplimentele alimentare, vinpocetina, prezent si in produsele de acest tip disponibile in Romania, poate duce la avort spontan sau probleme ale dezvoltarii fetusului, arata Food and Drug Administration (FDA) din SUA.

Nu numai femeile insarcinate sunt sfatuite sa ocoleasca produsele care contin acest ingredient, ci si femeile care au varsta la care ar putea sa ramana gravide, arata Live Science.

Suplimentele care contin acest ingredient sunt menite sa imbunatateasca memoria si concentrarea, sa mareasca energia si sa ajute la scaderea in greutate.

Studiile pe animale au aratat ca acest ingredient duce la scaderea in greutate a fetusului si la un risc marit de pierdere a sarcinii. Iar cantitatea de vinpocetina care le-a fost administrata animalelor gestante nu a fost mai mare decat ar primi un om dintr-o singura doza de supliment.

Vinpocetina se mai gaseste pe etichetele suplimentelor sub denumirea de extract de Vinca minor sau extract de saschiu (brebenoc) . Numai ca nu e vorba despre un extract natural, ci despre unul sintetic, mai precizeaza sursa.

Vezi si Iata de ce nu ar trebui sa iei suplimente de proteine. Cum se dezechilibreaza organismul si ce se intampla pe termen lung

A.P.

Articolul face parte din campania Ziare.com Tu stii ce mananci?- o campanie de informare si constientizare a importantei de a cunoaste ce mancam si a impactului pe care il au anumite alimente sau ingrediente asupra sanatatii noastre.

De ce este important ca pe fiecare produs sa existe lizibil o lista cu toate ingredientele continute, dar si cu orice alt element (tip de procesare, ambalare etc.) care ne-ar putea afecta sanatatea?

Ce inseamna ingredientele sau mentiunile trecute pe eticheta? Ce spun studiile despre impactul diferitelor alimente sau ingrediente asupra sanatatii? Sunt intrebari la care vom raspunde in cadrul acestei campanii.

Daca aveti si voi intrebari sau vreti sa ne semnalati nereguli pe care le intalniti in magazinele din care va faceti cumparaturile, trimiteti un mail pe adresa viatasanatoasa@ziare.com.

Fiti parte din aceasta campanie, care militeaza pentru o viata sanatoasa!
Articol citit de 28468 ori
Ti-a placut articolul?
Tweet
Citeste mai multe despre suplimente periculoase suplimente sarcina efecte suplimente creier efecte adverse vinpocetina suplimente
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor