Ce este liftingul circular si cum se efectueaza

Duminica, 23 Februarie 2020, ora 07:30
6438 citiri
Ce este liftingul circular si cum se efectueaza
Dr.Carmen Giuglea

Liftingul circular sau lower body lift este procedura de remodelare corporala care corecteaza surplusul de piele din etajul mijlociu al corpului. Mai exact, asociaza corectia abdomenului prin abdominoplastie cu liftingul de fese, adaugand in plus si o intindere partiala a tegumentului coapselor prin excizia laterala a excesului de piele de la acest nivel.

Este interventia cea mai benefica ca si rezultat estetic, influentand favorabil atat zona de deasupra, cat si cea de dedesubt.

Ceea ce mai este foarte important la aceast tip de interventie este faptul ca se poate efectua in mai multe moduri, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Se poate face doar excizia surplusului de piele, in cazul persoanelor care nu au slabit decat 20-30 kg, dar de cele mai multe ori este necesara si asocierea micsorarii circumferintei peretelui abdominal prin plicatura acestei musculaturi. Prin aceasta plicatura se obtine atat accentuarea taliei, cat si aplatizarea abdomenului. Trebuie inteles corect ca daca nu se face aceast lucru si se scoate doar excesul de piele, se va obtine un abdomen globulos peste care pielea va fi intinsa. De cele mai multe ori acest aspect nu place, si riscam ca pacientii sa fie nemultumiti.

Atunci cand exista un surplus de piele important, corectia abdomenului nu se poate face doar prin intinderea si excizia pielii in directia pubelui, si este nevoie de excizie in sens vertical. Asta inseamna nu numai o cicatrice pe linia chilotului, ci si una verticala, pe mijlocul abdomenului. Si in aceste cazuri este cu atat mai importanta plicatura, cu cat in general aceasta necesitate apare la persoane care au slabit foarte mult (50-80-100kg).

In ambele tipuri de corectii ale abdomenului este necesara ori repozitionarea ombilicului, ori reconstructia unuia nou.

Liftingul de fese (singur sau ca parte integranta a liftingului circular) se poate face simplu, prin excizia surplusului de piele in zona dintre fesa si regiunea lombara sau se poate asocia cu crearea unei proiectii fesiere prin pastrarea unui lambou de grasime. De cele ai multe ori, acest aspect este mult mai multumitor pentru paciente si merita facut ori de cate ori este posibil.

Corectiile corporale despre care vorbim se adreseaza oricarui pacient care a suferit o slabire masiva in greutate, fie printr-o operatie restrictiva pe stomac (gastric sleeve), fie in urma unor diete drastice si sustinute.

Ele se realizeaza prin interventii chirurgicale relativ complicate, care trebuie sa se adreseze unor pacienti echilibrati din punct de vedere biologic, dar care le aduc acestora in final beneficii importante estetice si functionale.

Desi recuperarea nu este intotdeauna simpla, ea este insa suportabila si se intinde in general pe o durata de 3-4 saptamani. Conditia esentiala este ca pacientii sa inteleaga ca nu sunt interventii simple, ca pot aparea uneori si complicatii, ca asa este in chirurgie, dar ca in final rezultatele obtinute fac sa merite efortul.

Si ca poate uneori va mai fi nevoie de mici retusuri, pentru ca vindecarea este individuala si uneori imprevizibila. De aceea, aceste interventii ar trebui facute doar de pacienti cooperanti si cu asteptari realiste, si in evaluarea acestora, sfatul unui psiholog ar putea fi util deseori.

Dr. Carmen Giuglea

Medic primar Chirurgie plastica, Estetica si Microchirurgie reconstructive Clinica Pogany

Doctor in stiinte medicale

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Ce este liftingul circular, #lifting circular , #viata sanatoasa