Fostul ministru Victor Paul Dobre l-a convocat la 10 noaptea pe chestorul Constantin Manuloiu, pentru a-i cere sa trimita judecatorilor Curtii Constitutionale adresa prin care "MAI nu isi poate asuma veridicitatea numarului de persoane inscrise pe listele electorale permanente".
Informatia, citata de EVZ, este cuprinsa in referatul procurorilor prin care se cere inceperea urmaririi penale fata de fostul ministru al Administratiei, Victor Paul Dobre.
Astfel, se pare ca, in noaptea de 1 august, Victor Paul Dobre i-a convocat la sediul MAI pe chestorul principal de politie Ioan-Nicolae Cabulea, chestorul de politie Constantin Manoloiu, un comisar sef de politie si pe un secretar de stat.
Dobre i-a cerut lui Manoloiu sa intocmeasca o completare la solicitarea deja transmisa Curtii Constitutionale, pentru o interpretare "corecta" a adresei initiale, care spunea ca numarul alegatorilor de pe listele electorale este de 18.292.514.
Documentul, intocmit in acea noapte, a fost inregistrat sub nr. 3479199 si a fost transmis in dimineata zilei de 2 august 2012 la minister. Dupa ce a fost examinat de ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, s-a intocmit adresa nr.74619/VPD/02.08.2012 catre Curtea Constitutionala, in care se mentioneaza:
"In continuarea adresei noastre ..., va transmitem, in anexa, precizarile suplimentare ale Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date (...) Ministerul Administratiei si Internelor nu isi poate asuma veridicitatea numarului de persoane inscrise in listele electorale permanente".
Conform referatului, procurorii considera ca aceste precizari reprezinta "abuz calificat impotriva intereselor publice".
Interceptari Rus-Dobre: Nu semnez niciun om in plus, nu vreau sa-mi petrec batranetile in puscarie
"Aceasta imprejurare a fost certificata prin semnatura de catre cei care reprezentau acest minister, ale carui atributii deosebit de importante sunt consacrate legislativ in orice sistem de drept democratic. Consecintele acestui demers infractional sunt reprezentate prin perturbarile deosebit de grave asupra activitatii acestui minister, dar, mai ales, prin repercusiunile asupra insasi veridicitatii rezultatelor electorale din anii anteriori", se afirma in referatul procurorilor.
Parchetul considera ca aceasta adresa are un caracter "fictiv", ea fiind emisa cu scopul de a justifica operatiunile ulterioare prin care din listele electorale permanente urmau sa fie excluse un numar de persoane cu drept de vot.
Fostul ministru Dobre, acuzat de abuz in serviciu - Parchetul vrea inceperea urmaririi penale
Vineri, Parchetul a cerut Camerei Deputatilor avizul pentru inceperea urmaririi penale a lui Victor Paul Dobre care, alaturi de secretarul de stat Ioan Cabulea, au inaintat CCR o adresa prin care precizau ca MAI nu-si poate asuma numarul de alegatori.
"In cauza exista indicii ca numitul Dobre Victor-Paul a solicitat invinuitului Manoloiu Constantin, directorul Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, sa intocmeasca un inscris in care s-a consemnat ca MAI nu isi poate asuma veridicitatea numarului de persoane inscrise in listele electorale permanente", se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, remis Ziare.com.
Zgonea, despre Dobre: Ridicarea imunitatii nu se face pe genunchi
In urma adresei trimise de MAI, Curtea Constitutionala a anuntat ca amana luarea unei decizii privind validarea referendumului din 29 iulie pana la sfarsitul lunii august, solicitand actualizarea listelor electorale permanente.
Jos mafia fascisto-securisto-comunista USL&Co! Vezi tot