Cand vrea Ponta reducerea TVA la alimente si cat timp vor fi pastrate deciziile din 2015

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 21:46
2726 citiri
Cand vrea Ponta reducerea TVA la alimente si cat timp vor fi pastrate deciziile din 2015
Foto: Ziua Veche

Prim-ministrul Victor Ponta doreste o reducere a TVA la toate alimentele de la 1 ianuarie 2016, precizand totodata ca deciziile luate la inceputul anului 2015 nu vor fi modificate in urmatorii 4 ani.

"Ma aflu in fata dvs. pentru a cere un vot. (...) Nu este vorba doar despre schimbarea compozitiei politice, ci in baza programului de guvernare a USL, pe care Guvernul l-a prezentat in 2012, sa propun Parlamentului o agenda de actiuni prioritare pentru anii 2015-2016, pana la momentul in care cu totii ne vom prezenta in fata alegatorilor pentru a cere un nou vot.

In cei doi ani de guvernare, s-au facut si se fac lucruri importante si mai sunt si mai multe lucruri de facut", a precizat Victor Ponta, luni seara, in discursul sustinut in plenul Parlamentului, cu ocazia votului de investitura pentru Guvernul Ponta 4.

Premierul a propus parlamentarilor ca, in prima sesiune din 2015, sa aiba proiectele guvernamentale pe care sa le si dezbata si sa le adopte, referitoare la noul Cod Fiscal, noul Cod de Procedura Fiscala si la Legea redeventelor.

Guvernul Ponta 4 a fost votat in Parlament

"Deciziile pe care le vom lua la inceputul anului viitor nu vor mai putea fi schimbate in 2016, 2017, 2018.

Guvernul cere un sprijin din partea dvs. pentru a continua politicile de dezvoltare a agriculturii romanesti. Suntem dupa 20 de ani din nou pe plus, printr-o crestere a productiei si printr-o promovare a acesteia. Avem nevoie de cresterea subventiilor si cadastru in zona rurala.

Avem nevoie sa aratam ca putem avea nu 3, ci 5 ani de crestere in fiecare an a subventiilor pentru suprafetele agricole. (...) Sper sa putem sa implementam de la 1 ianuarie 2016 scaderea TVA nu doar la produsele de panificatie, ci si la alte produse alimentare", a explicat Victor Ponta.

Ponta arunca in carca Parlamentului sistemul de vot pentru romanii din diaspora

Nu in ultimul rand, el le-a transmis colegilor din Parlament ca asteapta de la ei sa decida sistemul de vot pentru romanii din afara tarii.

"Guvernul va implementa toate deciziile, atat la nivel administrativ, dar in primul rand legislativ pe care dumneavoastra le veti lua legate de interesele romanilor din afara tarii. Trebuie ca Parlamentul sa decida sistemul legal, atat sistemul de vot, dar si ceea ce se intampla intre momentele electorale, pentru ca este nevoie de o reforma a serviciilor consulare", a mai spus premierul.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Ponta reducere TVA, #Victor Ponta vot guvern, #vot Guvern Ponta4, #vot investitura Guvern , #Guvernul Ponta 4