Clona lui Victoras ingrozeste Europa (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 14 Iulie 2012, ora 08:58
8759 citiri
Clona lui Victoras ingrozeste Europa (Opinii)
Foto: Le Monde

Ponta va imbratisa demisia cu fericire. Scandalurile par sa se tina scai de el inca din prima zi in care a pasit in Palatul Victoria.

Intr-un final va intelege ca fiecare zi a sa in fruntea Guvernului nu face decat sa mai pulverizeze cate un procent din cota buna si nesperat de mare a increderii pe care romanii si-o pusesera in USL.

Asta deja devine o problema mult mai serioasa. Armata din spatele sau s-ar putea sa-l lase singur pe campul de lupta in fata hienelor tot mai flamande.

Victor Ponta incepe sa inteleaga ca motivul principal pentru care va fi demis Traian Basescu, DACA va fi demis, va fi acela ca lumea s-a saturat de atata galagie, de atata cearta si scandal cate au existat pe timpul mandatelor sale. De dezbinare si de ura care au tasnit din 2004 incoace.

Va intelege repede. Daca nu, sper si cred sa se gaseasca unul-doi prin PSD sau USL sa i-o spuna de la obraz: fratica, intr-acolo te indrepti, daca vor continua scandalurile cu plagiatul si masterele false sau obtinute in mod dubios, pe reteta Stanford a Corinei Dumitrescu.

Cotidianul Adevarul publica un material din care am putea intelege ca un al doilea titlu de master din CV-ul imbogatit al lui Victor Ponta ar fi lovit de nulitate, pentru ca la baza ar avea doar un seminar de-o vara. Si nici aia plina.

E prea mult. E mult prea mult, daca Ponta va mai dori macar sa ramana prin politica. Evident, acum presedintele PSD isi pune toate sperantele in faptul ca, odata cu plecarea lui Traian Basescu de la Cotroceni, tot scandalul plagiatului va inceta si linistea si bunastarea se vor pogori peste partidul sau.

Se prea poate ca astfel sa isi spuna si aghiotantii sai cei credinciosi. Il incurajeaza la fel si jurnalistii cu care tine sedinte de terapie in grup, punand toata "mizeria" care se revarsa asupra sa pe seama faptului ca doar basistii cumparati de PDL se mai pot revolta la un fleac de plagiat de acum 10 ani in urma.

In ce ma priveste, eu inca nu sunt sigur ca fara demisia lui Victor Ponta pana pe data de 29 iulie, Traian Basescu va fi atat de sigur trimis sa faca valuri pe mare. Dar sa presupunem, de dragul clonei lui Ponta, ca Basescu va fi demis si fara demisia premierului pe masa.

Ce va urma? Scandalul plagiatelor va reveni in forta. Titlurile de master scoase din CV rand pe rand, in ultimul moment, pentru a nu declansa un cutremur si mai mare se vor amplifica intr-un adevarat tsunami mediatic.

Deja renumele de premier copy paste a devenit un subiect care-i jeneaza si pe oficialii europeni. In tara, insa, dupa plecarea lui Basescu de la Cotroceni, vor urma alegerile. Si nu doar cele parlamentare, ci si prezidentialele.

Plagiatul lui Ponta si studiile sale inchipuite vor apasa pe umerii USL cu o forta de doua ori mai mare.

Lumea va incepe sa se intrebe daca nu cumva tot procesul de suspendare a fost declansat doar ca sa acopere mizeria plagiatului. Intrebarea se va raspandi precum un virus mortal printre si asa incertii si nehotaratii votanti de ocazie ai struto-camiliei useliste.

Crin Antonescu insusi risca sa isi vada visul spulberat si, in general, toate calculele frumoase de-o vara par sa se risipeasca intr-o clipa.

Victor Ponta poate sa se transforme chiar si pentru cei mai fanatici sustinatori ai sai intr-o simpla clona letala a fostei sperante numite candva "Micul Titulescu". Si atunci te intrebi: chiar exista Victor Ponta cu adevarat sau a fost mereu doar speranta unui mare politician? Exista sau e doar o clona ieftina, construita doar pe titluri false?

Niciodata Marele Titulescu nu ar fi socat Europa asa cum a reusit Victor Ponta in doar cateva saptamani. Iar asta e un fapt, indiferent de cat de mult sustii sau nu vreo tabara politica.

Dincolo de orice alta judecata, titlurile presei din Occident sunt o dovada. Desigur, Ponta poate spera sa intoarca toata situatia in favoarea sa, sa convinga liderii europeni ca e "baiatul bun", iar "the bad boy" a fost trimis acasa.

Ar fi putut sa faca asta, daca nu ar fi avut ditamai ghiuleaua plagiatului legata de picioare. Scofalcitii aia snobi de europeni sunt si mai sensibili la astfel de probleme morale. Mult mai mult decat suntem noi pe aici. Tic-tac, tic-tac!

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Ponta Bruxelles plagiat, #Ponta scandal Bruxelles, #Ponta demisie plagiat, #Ponta master fals , #plagiat