Cine este Adriana Costescu, noua sefa a Monitorului Oficial?

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 08:56
13729 citiri
Cine este Adriana Costescu, noua sefa a Monitorului Oficial?
Foto: monitoruloficial.ro

Adriana Costescu este, incepand de luni, 2 iulie, noul sef al Monitorului Oficial, numirea sa in functie fiind facuta de catre secretarul general al Guvernului, Ion Moraru.

Informatia a fost confirmata pentru Ziare.com de catre Secretariatul General al Guvernului (SGG).

Potrivit site-ului Camerei Deputatilor, Adriana Costescu este seful Departamentului de studii parlamentare si drept comunitar din acest for legislativ.

Noua sefa a Monitorului oficial a fost implicata intr-un scandal de santaj legat de Legea pensiilor. Mai exact, Ziare.com publica, in data de 10 septembrie 2010, un material despre dovada despre care a amintit Roberta Anastase in sprijinul afirmatiei potrivit careia PSD ar fi fost implicat intr-un santaj pe Legea pensiilor..

Anastase a acuzat atunci ca social-democratii ar fi cerut de la PDL 127 de miliarde de lei pentru ca Legea pensiilor sa treaca fara probleme, iar mailul era semnat de noua sefa a Monitorului Oficial, care pe atunci era consiliera vicepresedintelui PSD Valeriu Zgonea.

Desi anuntase ca va da publicitatii mailul in care PSD cerea banii si facea presiuni asupra coalitiei aflate atunci la Putere, Roberta Anastase nu a facut acest lucru, insa pe hartiile prezentate la conferinta de presa statea scris: "Cu multumiri, Adriana Costescu".

Monitorul Oficial, trecut din subordinea Parlamentului sub cea a Guvernului

Guvernul Ponta a emis, in sedinta de saptamana trecuta, o ordonanta de urgenta prin care a trecut Monitorul Oficial din subordinea Parlamentului sub cea a Executivului. Actul normativ a intrat in vigoare sambata, odata cu publicarea in Monitor.

Procedura este justificata de Guvern prin faptul ca, in ultimii doi ani, au fost publicate anual in Monitorul Oficial aproximativ 3.000 de acte emise de Executiv si doar circa 400 de acte ale Parlamentului, astfel ca se impune "o responsabilizare" a Guvernului in organizarea si functionarea regiei.

Ponta a trecut Monitorul Oficial in subordinea Guvernului

"Avand in vedere ca, la nivelul Regiei Autonome Monitorul Oficial, se manifesta disfunctionalitati importante, Guvernul a emis o ordonanta de urgenta prin care Regia Autonoma Monitorul Oficial sa se reorganizeze ca regie autonoma persoana juridica, care desfasoara activitate de interes public national si functioneaza pe baza de gestiune economica si autonomie financiara sub autoritatea Guvernului Romaniei, exercitata prin Secretariatul General al Guvernului", se arata intr-un comunicat al Guvernului remis, saptamana trecuta, Ziare.com.

Guvernul a decis ca din Consiliul de Administratie al Monitorului Oficial sa faca parte obligatoriu si cate un reprezentant al Secretariatului General al Guvernului (SGG), al Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul si al Ministerului Finantelor.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Adriana Costescu sef Monitorul Oficial, #Monitorul Oficial subordinea Guvernului, #sef Monitorul Oficial, #Monitorul Oficial Secretariatul General Guvern , #premier