Norul de praf de pusca al USL

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 07:38
7080 citiri
Norul de praf de pusca al USL
Foto: ghimpele.ro

Nici nu a apucat bine Victor Ponta sa anunte oferta USL pentru Palatul Victoria, ca Dan Voiculescu i-a pus cireasa: un ultimatum adresat lui Traian Basescu.

In viziunea strategului din umbra, etern nemangaiat pentru ca este nevoit sa traiasca intr-o tara unde mai exista DNA si CNSAS, stabilitatea pe care a promis-o premierul desemnat avea nevoie de un termen de doua luni adresat presedintelui, care trebuie sa demisioneze, pentru ca alfel va fi alungat in suturi.

Daca acesta este steagul sub care va functiona noua echipa guvernamentala, sansele ca sanatatea noastra psihica sa-si revina la parametrii civilizatiei sunt minime. Nu ca fara Traian Basescu, mentalul colectiv romanesc s-ar duce naibii. Insa in patria bunului-simt, paradigma draga teoriei, dar mai greu de materializat, societatea avea nevoie de un alt orizont de asteptare, nu de o stema construita in jurul unei flinte.

Ca tinta a marketingului electoral, un circ precum o noua poveste de-a suspendarea s-ar putea sa foloseasca. Dar numai daca Guvernul Ponta va avea nevoie de perdele de fum pentru mascarea incapacitatii de a-si materializa promisiunile. Ceea ce inca nu stim - am mai spus-o, imi doresc sa-i reuseasca figura, deoarece soarta romanilor este mai presus de politicile de conjunctura.

Cum, insa, a strans in echipa sa niste nume grele, cativa specialisti care stiu cu ce sa mananca proiectele si alocarile bugetare, ma gandesc ca isi propune chiar sa guverneze, nu sa faca tranzitie spre alegeri, pentru a putea sa profite electoral de pe urma performantelor Cabinetului sau. In absenta lor, PDL isi va reveni miraculos.

Cum va raspunde Traian Basescu noii declaratii de razboi imi este greu sa anticipez. Nu m-as baza insa, in locul gastii lui Dan Voiculescu, pe pacea din sufletul presedintelui republicii, pe capacitatea sa de a intoarce celalalt obraz. Cu afirmatiile beligerante ale lui Crin Antonescu este obisnuit, nu le mai baga in seama. Si cu cele ale lui "Felix", dar acesta ii starneste repulsie. Prin urmare va lupta si va utiliza cel putin arma ridiculizarii acestuia, care pana acum a tinut cu brio.

Ramane de vazut in ce masura va marsa Victor Ponta spre azimutul pronuntat foarte ferm. Daca isi va vedea exclusiv de guvernare, are sansa de a fi perceput ca un ins preocupat mai ales de nevoile poporului sau - si sunt multe!

Daca, insa, se va risipi in proiectul revansard al lui Antonescu si Voiculescu, care nu presupune munca, ci limbi pline de venin, nu se va inscrie decat in galeria liderilor care desvarsesc politicianismul.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#ministri Guvern Ponta, #Victor Ponta premier , #premier