Norul de praf de pusca al USL

Autor: Cristian Mihai Chis
Miercuri, 02 Mai 2012, ora 07:38
6419 citiri
Norul de praf de pusca al USL

Nici nu a apucat bine Victor Ponta sa anunte oferta USL pentru Palatul Victoria, ca Dan Voiculescu i-a pus cireasa: un ultimatum adresat lui Traian Basescu.

In viziunea strategului din umbra, etern nemangaiat pentru ca este nevoit sa traiasca intr-o tara unde mai exista DNA si CNSAS, stabilitatea pe care a promis-o premierul desemnat avea nevoie de un termen de doua luni adresat presedintelui, care trebuie sa demisioneze, pentru ca alfel va fi alungat in suturi.

Daca acesta este steagul sub care va functiona noua echipa guvernamentala, sansele ca sanatatea noastra psihica sa-si revina la parametrii civilizatiei sunt minime. Nu ca fara Traian Basescu, mentalul colectiv romanesc s-ar duce naibii. Insa in patria bunului-simt, paradigma draga teoriei, dar mai greu de materializat, societatea avea nevoie de un alt orizont de asteptare, nu de o stema construita in jurul unei flinte.

Ca tinta a marketingului electoral, un circ precum o noua poveste de-a suspendarea s-ar putea sa foloseasca. Dar numai daca Guvernul Ponta va avea nevoie de perdele de fum pentru mascarea incapacitatii de a-si materializa promisiunile. Ceea ce inca nu stim - am mai spus-o, imi doresc sa-i reuseasca figura, deoarece soarta romanilor este mai presus de politicile de conjunctura.

Cum, insa, a strans in echipa sa niste nume grele, cativa specialisti care stiu cu ce sa mananca proiectele si alocarile bugetare, ma gandesc ca isi propune chiar sa guverneze, nu sa faca tranzitie spre alegeri, pentru a putea sa profite electoral de pe urma performantelor Cabinetului sau. In absenta lor, PDL isi va reveni miraculos.

Cum va raspunde Traian Basescu noii declaratii de razboi imi este greu sa anticipez. Nu m-as baza insa, in locul gastii lui Dan Voiculescu, pe pacea din sufletul presedintelui republicii, pe capacitatea sa de a intoarce celalalt obraz. Cu afirmatiile beligerante ale lui Crin Antonescu este obisnuit, nu le mai baga in seama. Si cu cele ale lui "Felix", dar acesta ii starneste repulsie. Prin urmare va lupta si va utiliza cel putin arma ridiculizarii acestuia, care pana acum a tinut cu brio.

Ramane de vazut in ce masura va marsa Victor Ponta spre azimutul pronuntat foarte ferm. Daca isi va vedea exclusiv de guvernare, are sansa de a fi perceput ca un ins preocupat mai ales de nevoile poporului sau - si sunt multe!

Daca, insa, se va risipi in proiectul revansard al lui Antonescu si Voiculescu, care nu presupune munca, ci limbi pline de venin, nu se va inscrie decat in galeria liderilor care desvarsesc politicianismul.

Citeste si:
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Președintele PNL Florin Cîțu a declarat joi, 21 octombrie, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că ministrul Apărării Nicolae Ciucă este propunerea partidului de...
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Miercuri seara, într-o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis, liderul PNL Florin Cîțu a insistat ca el să rămână propunerea de prim-ministru. În replică, șeful statului i-a...
Sursa: Ziare.com