Ponta a dezvaluit cand se retrage din politica: In secunda in care...

Luni, 07 Aprilie 2014, ora 23:18
8189 citiri
Ponta a dezvaluit cand se retrage din politica: In secunda in care...
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a dat, luni seara, clarificari in legatura cu mesajul postat saptamana trecuta pe Facebook, in care a dat de inteles ca se va retrage din viata politica si care a starnit vii controverse.

Prim-ministrul a declarat, la Antena 3, ca orice om politic trebuie sa aiba un proiect pe care sa il duca la bun sfarsit. In momentul in care acest lucru se intampla, inseamna ca misiunea lui s-a incheiat. Asadar, el a mentionat ca, in clipa in care proiectul sau se va realiza sau va esua, atunci se va retrage.

Dragnea, despre presupusa retragere din politica a lui Ponta: A fost inteles gresit, poate se retrage la Cotroceni

"Nu pot sa spun ca o sa ies cu picioarele inainte din politica, nu cred ca trebuie sa fii om politic pana la batranete. Eu nu sunt ca Traian Basesescu - 'Nu, domne', eu trebuie sa raman aici' - eu cred ca trebuie sa ramai in politica atata vreme cat ai niste lucruri de facut.

Nu cred ca voi termina pana in aceasta toamna tot ce am de facut, dar, in secunda in care proiectul in care eu cred se realizeaza sau esueaza, atunci ii las pe altii. Cred ca proiectul acesta (programul USL - n.red.) este mai greu de realizat fara Crin Antonescu, dar nu e un motiv sa il abandonam", a detalizat Victor Ponta.

Antonescu, nou atac la Ponta: O ipocrizie, un kitsch. Unde sa se retraga? La sanatoriu?!

Intrebat unde va fi pe 21 decembrie 2014, cand se incheie mandatul presedintelui, seful Guvernul a mentionat ca se va afla "la poarta Cotroceniului, asteptand sa iasa Basescu de acolo".

"Nu stiu in ce calitate, in calitatea celui care va lupta pana pe 16 decembrie ca regiumul lui Basescu sa inceteze in mod oficial. Le dau o veste trista adversarilor, pana pe 16 decembrie noaptea nu scapa de mine", a afirmat liderul PSD.

Ponta a mai spus ca, prin mesajul postat, vineri, pe reteaua de socializare, a vrut sa transmita semnalul ca obiectivul la alegerile prezindentiale din noiembrie nu este ca el sa devina presedinte, ci regimul lui Traian Basescu sa fie inlaturat.

"Crin Antonescu a zis ca noi in turul doi votam candidatul lui Basescu. Pe cine? Pe Mihai Razvan Ungureanu, pe Predoiu, pe Udrea? Ideea mesajului a fost 'Atentie la proiecte, sa batem regimul'. Nu e foarte important daca iese Ponta presedinte, ci ce ne propunem noi sa facem dupa, trebuie sa vedem ce nu functioneaza in institutiile statului, cum facem ca Romania sa profite de cresterea economica... Eu nu cred ca puterea trebuie sa fie in mana unui singur om", a mentionat seful Executivului.

Face sau nu Ponta un pas in spate din politica? Iata ce planuri are pentru decembrie

Postarea pe Facebook, si pentru PSD

Victor Ponta a adaugat ca mesajul a fost si pentru PSD. El a vrut sa le transmita social-democratilor sa nu se multumeasca cu faptul ca PSD este cel mai mare partid din Romania.

"Am vrut sa le transmit 'Atentie, hai sa facem planul pe care l-am promis oamenilor', cred ca toti vom ramane mutilati dupa acesti 10 ani, cum erau parintii nostri dupa comunism", a continuat premierul.

Referitor la candidatura sa la prezidentiale, Ponta a afirmat ca va intra in cursa pentru Cotroceni daca nu va avea "incredere totala ca un presedinte este in masura sa inlature regimul lui Basescu", ce nu e format dintr-o singura persoana.

Anastase, despre postarea premierului pe Facebook: Du-te, Ponta, du-te!

De asemenea, el a insistat asupra faptului ca USL s-ar putea reface dupa alegerile europarlamentare, iar atunci s-ar contura din nou ideea unui candidat unic la prezidnetiale.

Un mesaj postat, vineri, de Victor Ponta pe pagina sa de Facebook a iscat discutii aprinse pe scena politica. El a sustinut ca, dupa ce PSD va castiga alegerile prezidentiale, va putea lasa loc in poltica "altora, mai tineri si mai putin marcati de regimul oribil al ultimilor ani".

Planurile lui Ponta dupa prezidentiale: Las loc altora in politica, recuperez timpul cu familia

"In noiembrie, dupa ce castigam aceasta ultima si vitala batalie, ma voi putea declara multumit de ce am realizat! Si atunci imi doresc sa las locul in politica altora, mai tineri si mai putin marcati de regimul oribil al ultimilor ani. Iar eu imi propun sa recuperez cat voi putea de mult din timpul pe care in ultimii 13 ani NU l-am dat familiei si celorlalte parti bune si frumoase din viata mea", a scris seful Guvernului.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Victor Ponta prezidentiale, #Victor Ponta retragere politica, #Victor Ponta Basescu , #premier