Renunta Ponta la sefia PSD? "Daca e regula, sa fie pentru toata lumea"

Duminica, 14 Decembrie 2014, ora 16:19
2154 citiri
Renunta Ponta la sefia PSD? "Daca e regula, sa fie pentru toata lumea"
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta s-a arata dispus, duminica, sa aleaga intre functia de premier si cea de presedinte al PSD.

Victor Ponta le-a spus jurnalistilor ca sustine propunerea lui Dragnea si e de acord ca functiile politice sa fie separate de cele administrative. "Daca e regula, e regula de sus pana jos, pentru toata lumea", a declarat Ponta.

Propunerile lui Dragnea, introduse in statutul PSD? Cam asta ar fi concluzia

Cu putin timp inainte, presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a dezvaluit ca propunerea sa potrivit careia functiile administrative ar trebui sa fie separate de cele politice ar putea fi introdusa in statutul partidului, la Congresul de anul viitor.

Dragnea s-a intalnit, duminica dupa-amiaza, la Ministerul Dezvoltarii, cu presedintii de Consilii Judetene din PSD.

"Am discutat cu presedintii de organizatii si cativa dintre sefii de CJ despre bugetul pe anul viitor. S-a discutat si despre ideea de a se separa functia politica de cea administrativa. E de luat in seama si eventual in primavara vom introduce acest aspect in statut, cam asta a fost concluzia", le-a spus Dragnea jurnalistilor.

Dragnea: Nu mai vrem sa se acumuleze putere in mana colegilor din teritoriu

Dragnea a starnit o serie de reactii dupa ce a propus separarea functiilor administrative de cele politice, la nivel de lideri de organizatii.

Declaratiile facute de Ivan pentru Ziare.com

Catalin Ivan este cap de lista neagra in PSD dupa ce a criticat public proiectul de reformare si modernizare a partidului, al carui artizan este presedintele executiv Liviu Dragnea.

Presedintele PSD Sector 1, Catalin Ivan, a comentat vineri, pentru Ziare.com, ideile lansate in spatiul public privind modernizarea partidului, proiect al carui artizan este Liviu Dragnea.

" (Separarea functiei administrative de cea din partid - n. red.) inseamna o greseala fundamentala a domnului Liviu Dragnea, care considera ca daca va cauta vinovati in alte parti, nu o sa vada cei din partid unde s-au facut de fapt greselile cele mari la alegeri.

A dat vina pe Ion Iliescu, a dat vina pe Facebook, acum da vina pe presedintii de Consilii Judetene. Nu are sens, trebuie sa facem o analiza foarte serioasa in partid, plecand de la organizatiile de baza si sa vedem ce s-a intamplat de fapt, pentru ca sunt foarte multe lucruri care nu au functionat nici inainte de campanie, nici dupa campanie. Sa cautam asa, punctual, vinovati nu are sens", a declarat Ivan pentru Ziare.com.

In replica, Dragnea a spus ca Ivan este "un pusti obraznic". Organizatia de femei din PSD a cerut sanctiuni pentru Ivan si, pe surse, televiziunile relateaza ca europarlamentarul ar urma sa fie exclus din partid.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Ponta separare functii, #Ponta Dragnea sefie PSD , #premier