Ponta asteapta o decizie a CCR pe Legea electorala si parlamentare devansate (Video)

Luni, 25 Iunie 2012, ora 14:57
3128 citiri
Ponta asteapta o decizie a CCR pe Legea electorala si parlamentare devansate (Video)

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat ca asteapta decizia Curtii Constitutionale privind Legea electorala, miercuri, 27 iunie. In plus, premierul a precizat ca isi doreste alegeri parlamentare cat mai rapid cu putinta.

"Asteptam pe 27, miercuri, decizia CCR referitoare la Legea electorala, este obligatia Guvernului si a Parlamentului. Daca exista vreun element de neconstitutionalitate sa il indreptam rapid pentru ca, altfel, daca stam pana in toamna, nu e imposibil, dar nu e de preferat sa faci ultimele modificari la alegeri cu doua, trei luni inainte de alegeri", a spus Victor Ponta, luni.

Acesta considera ca alegerile parlamentare ar trebui sa aiba loc cat mai repede, pentru ca Parlamentul sa aiba timp pentru a dezbate bugetul pe anul 2013.

"Din punctul nostru de vedere, al USL, alegerile ar fi bine sa fie mai repede pentru a avea timp sa dezbatem in Parlament bugetul pe 2013 in acest an. Dar lucrul acesta se poate face doar printr-un acord al tuturor fortelor politice reprezentate in Parlament. Daca nu exista din partea PDL acest acord, atunci, sigur, vom avea alegeri pe 2 decembrie", a explicat premierul.

Victor Ponta a explicat, referitor la reprezentarea Romaniei la Consiliul European, ca exista o declaratie a Parlamentului in acest sens, adaugand ca nu doreste sa creeze senzatia ca "este doar un conflict intre presedinte si prim-ministru", completand ca "un mandat complet al celui care participa (la Consiliul European - n. red.) este in avantajul bunei noastre reprezentari acolo".

"Nu se pune problema sa nu aplici prevederile legale. Voi face tot ce tine de mine de a ma extrage dintr-un razboi si scandal continuu. Este mai pasionant intotdeauna partea de scandal si de cearta, dar voi face acest efort si o sa va conving ca o sa imi fac datoria de prim-ministru", a declarat prim-ministrul.

Vorbind si despre o eventuala demitere a lui Adrian Nastase din conducerea Consiliului National al PSD, presedintele social-democratilor a explicat ca despre acest subiect se va vorbi la Biroul Permanent National al PSD, completand ca in PSD exista mai multi lideri, partidul nefiind unul al unui singur lider.

Victor Ponta a mai spus ca Romania trebuie sa demonstreze, pana la sfarsitul lunii iulie, ca isi respecta angajamentele si ca are crestere economica si ca este in interesul tarii ca orice conflict pe plan national sa nu afecteze imaginea Romaniei.

"Suntem credibili, suntem stabili si pe un drum bun, dar acest drum trebuie confirmat. La sfarsitul lui iulie trebuie sa confirmam acest drum bun, sa confirmam restructurarile pe care trebuia sa le facem, sa pastram Romania intr-o directie pozitiva", a conchis prim-ministrul.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Victor Ponta CCR lege electorala, #Victor Ponta alegeri parlamentare devansate, #Victor Ponta scandal Traian Basescu , #presedinte PSD