Ponta, dupa discutiile cu Dancila si Tariceanu: Nu am luat o decizie privind candidaturi sau colaborari politice

Luni, 22 Iulie 2019, ora 15:40
4075 citiri
Ponta, dupa discutiile cu Dancila si Tariceanu: Nu am luat o decizie privind candidaturi sau colaborari politice
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PRO Romania, Victor Ponta, a anuntat luni ca a avut discutii informale cu liderii PSD si ALDE - Viorica Dancila si Calin Popescu-Tariceanu, precizand ca nu s-a luat nicio decizie privind "candidaturi sau colaborari politice".

"Am avut azi discutii informale si cu doamna Viorica Dancila si cu domnul Calin Popescu-Tariceanu. Am insistat doar pe obiectivul principal al PRO Romania - o schimbare radicala fata de tot ceea ce s-a intamplat din ianuarie 2017 si pana in 27 mai 2019: asigurarea unei guvernari eficiente si a unor reforme adevarate in domeniul administratiei publice, al economiei si finantelor, educatie, sanatate, mediu s.a.m.d", a scris Ponta pe Facebook.

El a precizat ca nu a luat nicio decizie privind "candidaturi sau colaborari politice".

"Evident ca nu am luat nicio decizie privind candidaturi sau colaborari politice (asemenea decizii pot fi luate doar de catre echipa PRO Romania) / asa cum am facut si atunci cand am discutat cu liderii Opozitiei sau cu presedintele Iohannis am dat dovada de dorinta de dialog -, dar am prezentat si sustinut punctele de vedere ale PRO Romania si interesele sociale si economice pe care noi le reprezentam. Suntem PRO Romania - si tinem (doar) cu Romania", a adaugat Ponta.

Vinerea trecuta, premierul Viorica Dancila a anuntat ca va avea, luni, o intalnire cu presedintii ALDE si PRO Romania, Calin Popescu-Tariceanu si Victor Ponta, subliniind ca isi doreste o coalitie a celor trei partide pentru a sustine un candidat la prezidentiale.

"Imi doresc o coalitie a celor trei partide pentru a sustine candidatul pentru prezidentiale, imi doresc alaturi de noi sa vina si sindicate, chiar si partide care nu sunt parlamentare, patronate, toti cei care vor sa vina alaturi de PSD, cred ca vor aduce un plus si cred ca dialogul este foarte important pentru a vedea directia pe care merg liderii partidelor respective, dar este important pentru noi sa vedem daca putem coagula mai multe forte alaturi de PSD astfel incat sa ne maximizam sansele de a castiga alegerile prezidentiale", a afirmat Dancila.

Conducerea PSD se va intruni marti pentru a desemna candidatul la alegerile prezidentiale.

#Ponta intalnire Dancila Tariceanu , #stiri Victor Ponta