Victor Ponta, nou atac la Basescu: Eu nu coabitez, asigur stabilitatea tarii (Video)

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 13:26
3288 citiri
Victor Ponta, nou atac la Basescu: Eu nu coabitez, asigur stabilitatea tarii (Video)

Premierul Victor Ponta l-a atacat din nou pe presedintele Traian Basescu, cu care a spus ca nu coabiteaza, dar cu care trebuie sa colaboreze ca sa asigure stabilitatea tarii.

"Nu coabitez cu niciun presedinte. Asigur stabilitatea tarii si asigur activitatea de cooperare institutionala intre toate institutiile pentru ca asa e normal. Si azi am contrasemnat decrete, avem sedinte CSAT, strategii nationale, asta inseamna cooperare institutionala", a spus premierul Victor Ponta.

Explicatiile premierului au venit dupa ce, intrebat ce parere are despre faptul ca Traian Basescu a vorbit despre Adrian Nastase drept "Inalt Preasinucisul Nastase", Victor Ponta a declarat ca presedintele Basescu vorbeste "ca la carciuma" si "nu e demn de functia de presedinte".

Reamintim ca premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu au semnat un pact de coabitare la inceputul anului. In cadrul acordului dintre cei doi exista prevederi care obliga la pastrarea unei decente in exprimarile reciproce facute in public. In acest "cod de conduita general", cei doi oficiali se angajeaza sa evite expresiile dure si atacurile de orice fel.

"Partile vor imbratisa reguli minimale de adresare respectuoasa, cu referire directa la functia partenerului si la adresarea la plural. Ele se vor abtine in a incuraja abordari diferite la nivelul structurilor pe care le reprezinta si vor sanctiona excesele si iesirile publice ale colegilor de partid sau angajatilor care exced aceasta regula de comportament, bun simt, decenta si politete", se arata in pactul de coabitare.

"Justitia sa-si faca datoria, nu lucuri doar pentru presa"

Intrebat despre cazul senatorului PSD Niculae Badalau, implicat in reteaua de frauda fiscala din industria alimentara, Victor Ponta a indemnat justitia sa actioneze liber dar s-a plans ca numai membrii ai actualei guvernari sunt anchetati.

"Justitia sa-si faca datoria si daca se poate sa nu mai faca lucruri doar pentru presa, ci serios, mai bine. Suntem restanti la un capitol care nu tine de noi. Noi am facut partea de dreptate in ce priveste pensii, salarii, venituri. Partea de pedepsire a celor care au furat, acolo nu tine de noi si constat cu neplacere ca exista zero responsabilitati stabilite de Parchet.

Daca totul a fost perfect, daca nimeni n-a produs nicio lege, sa iasa Kovesi sa spuna ca au fost. E bine sa fie combatut orice act de coruptie din noua guvernare, e un ajutor pentru mine ca sunt prinsi cei care incalca, dar sa spui ca inainte a fost totul perfect, aceasta imunitate a celor din jurul lui Basescu, e o restanta pe care mi-o asum si exprima o anumita nemultumire", a incheiat premierul.

Citeste si:
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
În ultimele luni UDMR-ul a fost implicat în mai multe scandaluri care i-au determinat pe unii actori din PNL, dar și PSD scoaterea maghiarilor de la guvernare. Cu toate astea, liderii...
Românii vor beneficia și la iarnă de plafonarea și compensarea prețului la energie. Anunțul lui Nicolae Ciucă
Românii vor beneficia și la iarnă de plafonarea și compensarea prețului la energie. Anunțul lui Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri, 17 august, că măsurile de plafonare şi compensare a preţului la energie vor rămâne active ”în formula necesară protejării cetăţenilor şi...
Comentarii
PSDErie
rank 5
Sane traiti intrumulti ani mult stimate si iubite dom doctor Victor
Ponta Mahmoud Ahmadinejad
rank 1
Încă o partidă de alba-neagra! Asiguri stabilitatea cui?