Ponta il ataca dur pe Traian Basescu: caine surd la vanatoare

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 16:33
4919 citiri
Ponta il ataca dur pe Traian Basescu: caine surd la vanatoare
Foto: Arhiva

Co-presedintele USL, Victor Ponta, il ironizeaza pe seful statului, Traian Basescu, si il caracterizeaza drept "un caine surd", despre care nu isi da seama "daca isi bate joc cu cinism de noi toti sau chiar da semne de senilitate politica".

"In mod sigur, Traian Basescu participa la Consiliul European din acest weekend ca sa se afle in treaba! Sau cum zice romanul - "caine surd la vanatoare". Cainele surd are si obsesii, care pentru noi sunt deja obisnuite, dar probabil ca pe liderii europeni i-ar face sa-l priveasca (sic!) ca pe un personaj chiar mai exotic decat un lider tribal din zona Subsahariana! Inca nu imi dau seama daca Basescu isi bate joc cu cinism de noi toti sau chiar da semne de senilitate politica", scrie Victor Ponta pe blogul pesonal.

Liderul PSD sutine ca Traian Basescu aplica metodele premierului Ungariei, Viktor Orban, si lupta impotriva crizei cenzurand presa si razbunandu-se pe adversarii sai politici.

"Solutiile lui Basescu sunt exact din categoria Viktor Orban, cel care a luptat cu criza dand cetatenie maghiara tuturor, cenzurand presa si promovand o lege prin care Partidul Socialist aflat in opozitie sa fie desfiintat, iar toate sediile si alte bunuri sa fie confiscate. Si iata ca Romania si Ungaria se afunda tot mai mult intr-o prapastie tot mai adanca. Acesta e viitorul Romaniei dupa "domnia" lui Traian Voda si a Reginei Elena", mai explica presedintele PSD.

Cu toate acestea, Victor Ponta crede ca, pe langa iresponsabilitatea presedintelui Romaniei si a "camarilei sale", exista o problema mult mai grava, lipsa de reactie si lipsa initiativei de a cauta solutii la problemele, care vor putea provoca o catastrofa, cat de curand.

"Nimeni nu a fost cu adevarat interesat (cel putin din presa sau opinia publica) de Consiliul European, de care va fi pozitia Romaniei si ce inseamna pentru noi deciziile care se vor lua... Basescu merge sa ne reprezinte la Consiliul European fara macar un simulacru de consultare. La noi, Basescu stie singur ce e mai bine, nu pierde timpul nici cu Parlamentul, nici cu Opozitia si nici macar cu Guvernul", mai explica co-presedintele USL.

Victor Ponta atrage atentia ca nimeni nu stie ce aliati are Romania pe plan european.

"In tot ceea ce tine de politica internationala, cel mai important este sa nu fi singur, sa ai mereu un grup din care sa faci parte si care sa fie alaturi de tine cand ai nevoie. In Europa nu poti sa santajezi cu dosare si sa cumperi parlamentari care sa te sustina ca UNPR-istii; nici nu ai mereu un SGG sa dai o spaga contra voturi ca la UDMR. Suntem o tara izolata cu sanse zero de a avea o pozitie proprie sau un avantaj national!", mai noteaza liderul PSD.

Daca Victor Ponta era premier....

Victor Ponta spune ca daca era in locul lui Traian Basescu in cadrul Consiliului UE spunea ca tara noastra sustine politica fiscala europeana comuna; emisiunea de titluri europene pentru a opri speculatiile cu titlurile nationale, taxa pe tranzactiile financiare.

"De asemenea, modificarea treptata a Tratatelor Europene, dar si o contracarare a pozitiei dominante asumate abuziv de Merkel si Sarkozy; o strategie comuna pentru tarile din afara zonei euro; politica agricola uniforma pentru toate tarile UE si schimbarea prioritatii Europei de la lumea financiara catre masurile de crestere a competitivitatii industriale si ocuparea fortei de munca si multe altele.

Dar dincolo de aceste solutii concrete, care pot fi bune sau nu, eficiente sau nu, realiste sau nu, daca eram premier, m-as fi consultat cu toti cei care au o opinie si o responsabilitate in Romania; dupa care as fi mers sa-mi gasesc aliati pentru ca singur nu te asculta nimeni in Europa; si as fi explicat cinstit (celor care vor sa auda) ce implicatii au deciziile respective asupra vietii de zi cu zi a fiecarui roman, a fiecarei companii sau mici intreprinderi de la noi. Si mi-as fi asumat responsabilitatea pentru aceste decizii!" conchide Ponta.

I.U.

România a pierdut procesul privind certificatele verzi introduse de Guvernul Ponta. Despăgubirile uriașe datorate de țara noastră
România a pierdut procesul privind certificatele verzi introduse de Guvernul Ponta. Despăgubirile uriașe datorate de țara noastră
România a pierdut la Tribunalul arbitral al Băncii Mondiale de la Washington (ICSID) un proces intentat de industria regenerabilelor și trebuie să plătească despăgubiri, plus dobânzi....
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
#Victor Ponta Traian Basescu, #Victor Ponta premier, #summit UE Romania , #USL