Conferința privind Viitorul Europei merge mai departe: urmează reuniunea finală a ultimului grup de lucru care dezbate economia și educația

Marti, 15 Februarie 2022, ora 08:05
2501 citiri
Conferința privind Viitorul Europei merge mai departe: urmează reuniunea finală a ultimului grup de lucru care dezbate economia și educația
Urmează prezentarea recomandărilor ultimului panel, care treatează economia, educația, tineretul FOTO europeanmovement.eu

Reuniunea finală a celui de-al patrulea panel al cetățenilor europeni a avut loc în perioada 11-13 februarie 2022 la Maastricht, Țările de Jos.

Duminică, 13 februarie, grupul cetățenilor UE care au tratat subiectul „UE în lume/Migrație” a adoptat 40 de recomandări pentru Conferința privind viitorul Europei. Grupul a lucrat în jurul a cinci direcții de lucru: independență și stabilitate; UE ca partener internațional; o UE puternică într-o lume pașnică; migrația din perspectivă umană; responsabilitatea și solidaritatea în întreaga UE. Recomandările paneliştilor provin din activitatea lor anterioară desfăşurată în timpul a două sesiuni, desfăşurate la Strasbourg în perioada 15-17 octombrie 2021 şi online în perioada 26-28 noiembrie.

Cea de-a treia și ultima întâlnire a grupului, care cuprinde aproximativ 200 de persoane de diferite vârste din toate statele membre, a fost găzduită de Institutul European de Administrație Publică din Maastricht și Studio Europa Maastricht.

Pașii următori

Unul dintre cele patru grupuri de cetățeni europeni nu a avut încă reuniunea finală, la sfârșitul acestei luni: grupul „O economie mai puternică, justiție socială și locuri de muncă / Educație, cultură, tineret, sport / Transformare digitală” va adopta recomandări pe 25-27 februarie la Dublin, Irlanda.

80 de reprezentanți ai comisiilor (20 din fiecare dintre cele patru paneluri, dintre care cel puțin o treime are vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani) au fost însărcinați să prezinte și să dezbată recomandările tuturor panelurilor în cadrul Plenului Conferinței, unde propunerile finale ale Conferinței vor fi modelate. Următoarea ședință plenară a Conferinței este programată să aibă loc în perioada 11-12 martie la Strasbourg. Propunerile finale ale Plenului vor fi prezentate Comitetului Executiv al Conferinței în primăvară.

Între timp, și până pe 20 februarie, cetățenii din toată Europa pot continua să participe la conferință prin intermediul platformei digitale multilingve .

Două grupuri și-au formulat până acum recomandările privind democrația europeană, valorile și drepturile, statul de drept și securitatea și schimbările climatice, mediu și sănătate. Acestea au fost dezbătute în Plenara Conferinței din 21-22 ianuarie .

Cele patru grupuri de cetățeni europeni iau în considerare contribuțiile cetățenilor din întreaga Europă prin intermediul platformei digitale multilingve și al evenimentelor desfășurate în statele membre. Activitatea panelurilor este, de asemenea, susținută de prezentări de la cadre universitare de seamă și alți experți. Experții au fost selectați aleatoriu de contractori specializați, care s-au asigurat că reflectă diversitatea UE în ceea ce privește originea geografică, sexul, vârsta, mediul socioeconomic și nivelul de educație.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#viitorul Europei, #conferinta privind viitorul europei , #Viitorul Europei