Un bucureștean a găsit în apartamentul său un străin „îmbrăcat” doar în prosop. Ce s-a întâmplat „în urma insistențelor”

Duminica, 16 Iulie 2023, ora 03:02
21954 citiri
Un bucureștean a găsit în apartamentul său un străin „îmbrăcat” doar în prosop. Ce s-a întâmplat „în urma insistențelor”
Intrusul a fost găsit de nepotul proprietarului FOTO Pixabay

Un recidivist din București, judecat pentru violare de domiciliu după ce a intrat în casa unui bucureștean pentru a face un duș, a fost condamnat definitiv la opt luni de închisoare. Curtea de Apel Bucureși a menținut decizia primei instanțe.

Povestea cazului începe în iulie 2022, când un bucureștean care locuiește în Sectorul 3 a sesizat Secția 10 de Poliție cu privire la faptul că a găsit în locuința sa un necunoscut.

Ancheta a scos la iveală că victima cazului de violare de domiciliu locuiește pe aceeași scară cu fratele său și familia acestuia. Pentru că până la apartamentul său există o ușă care stă închisă, proprietarul a lăsat ușa descuiată.

Într-o zi, fiind acasă și auzind zgomote la unchiul său în apartament, nepotul victimei (16 ani) s-a dus să vadă despre ce e vorba. Intrând în apartament, adolescentul a văzut „un bărbat dezbrăcat, având un prosop înfăşurat în jurul taliei”.

Speriat l-a sunat pe unchiul său, dar acesta nu a răspuns. Astfel, băiatul și-a sunat tatăl care a venit de urgență să vadă despre ce e vorba.

„După ce l-a chestionat cu privire la motivul prezenţei sale în imobil şi i-a solicitat în mod explicit să părăsească locuinţa fratelui său, sesizând comportamentul suspect al bărbatului respectiv, specific unei persoane care consumă substanţe psihoactive și văzând totodată că nu era receptiv la cererea sa, martorul a sesizat evenimentul prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, solicitând intervenţia organelor de poliţie. În urma insistenţelor martorului, inculpatul s-a îmbrăcat şi a părăsit imobilul persoanei vătămate”, se arată în rechizitoriu.

În timpul anchetei și la proces, individul care a intrat în casa bucureșteanului a avut declarații oscilante. Inițial a spus că îl cunoaște pe proprietar, dar în final a recunoscut că „a ales la intamplare locuinţa persoanei vătămate pentru a face duş, deoarece de circa o săptămână nu mai avea o locuinţă stabilă, pe fondul ivirii unor divergenţe cu fosta concubină, la care obişnuia să locuiască”.

Judecătorii au constatat că bărbatul care „a intrat să facă un duș” în apartamentul din Sectorul 3 este un recidivist, eliberat condiționat din executarea unei pedepse de 5 ani și 4 luni de închisoare, și l-au condamnat la opt luni de închisoare.

„Au fost avute în vedere, pe lângă natura şi gravitatea infracţiunii săvârşite, modul şi circumstanţele de comitere ale acesteia, respectiv prin pătrundere fără drept în domiciliul persoanei vătămate, urmată de conduita ulterioară, generată îndeosebi de consumul de droguri (inculpatul manifestând comportamentul specific unei persoane care a ingerat astfel de substanţe, conform declaraţiilor persoanelor audiate, aspect prin care a produs o stare puternică de temere şi alarmare persoanelor care i-au solicitat să părăsească locuinţa persoanei vătămate, dând dovadă de un total dispreţ faţă de relaţiile sociale referitoare la inviolabilitatea domiciliului persoanelor fizice, dar şi de îndrăzneală infracţională, având în vedere că a rămas în locuinţă până în proximitatea temporală a sosirii organelor de poliţie la faţa locului”, se arată în sentința Judecătoriei Sectorului 3, menținută de Curtea de Apel București.

Situație halucinantă în București: tramvaiele noi Imperio, scoase de pe o anumită linie. Străduțele care sunt prea mici și degradate pentru a putea circula
Situație halucinantă în București: tramvaiele noi Imperio, scoase de pe o anumită linie. Străduțele care sunt prea mici și degradate pentru a putea circula
Tramvaiele Imperio urmează să fie scoase temporar de pe linia 21 din București, în timpul lucrărilor de consolidate ale Hanului Solacolu. Unul dintre motivele pentru care STB a luată...
Când se va putea circula pe patru benzi pe bulevardul Ghencea din București. Primăria a atribuit încă un contract pentru finalizarea lucrărilor
Când se va putea circula pe patru benzi pe bulevardul Ghencea din București. Primăria a atribuit încă un contract pentru finalizarea lucrărilor
Primăria Municipiului Bucureşti a atribuit contractul pentru finalizarea obiectivului de investiţii Penetraţie Prelungire Ghencea-Domneşti şi supralărgirea bulevardului Ghencea, a anunţat...
#violare de domiciliu, #Bucuresti, #dus , #justitie