Hrebenciuc il acuza pe Geoana ca stia de unde vin banii in campania prezidentiala - cum raspunde senatorul

Joi, 19 Martie 2015, ora 14:01
4600 citiri
Hrebenciuc il acuza pe Geoana ca stia de unde vin banii in campania prezidentiala - cum raspunde senatorul
Foto: Ferma politica/Arhiva

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc sustine ca Mircea Geoana stia de unde provin banii pentru campania prezidentiala din anul 2009, in timp ce senatorul spune ca declaratiile sunt unele mincinoase.

In urma cu o luna, fostul candidat la prezidentiale spunea ca nu a stiut despre incheierea unui contract privind finantarea campaniei sale.

Viorel Hrebenciuc a spus, joi, la Curtea de Apel Bucuresti, ca de fapt fostul sau coleg de partid l-a trimis sa discute cu omul de afaceri Ioan Niculae pentru finantarea unui sondaj de opinie, relateaza televiziunile de stiri.

Fostul deputat PSD a fost audiat ca martor in dosarul "Mita la PSD", el fiind chiar director de campanie in anul 2009. Hrebenciuc s-ar fi inteles cu omul de afaceri pentru o suma de 200.000 de euro ce sa fie virati prin transfer bancar.

De asemenea, potrivit B1 Tv, fostul deputat PSD ar fi spus joi ca Mircea Geoana s-a consultat in permanenta cu Sorin Ovidiu Vintu.

Senatorul a reactionat la afirmatiile lui Viorel Hrebenciuc, intr-un comunicat remis Ziare.com, aratand in primul rand ca reprezentantul PSD la alegerile prezidentiale din 2009 nu s-a ocupat de finantarea campaniei electorale.

"Dl Hrebenciuc a fost director de campanie in 2009: Daca dl Hrebenciuc a facut astfel de solicitari, ele au fost facute din proprie initiativa si fara sa ma fi pus la curent cu astfel de demersuri.

Nu am avut discutii cu niciun om de afaceri cu privire la finantarea campaniei si nu l-am trimis pe Viorel Hrebenciuc sa discute cu oameni de afaceri pentru finantarea acesteia", a sustinut Mircea Geoana.

Acesta a catalogat drept "ciudat" faptul ca Viorel Hrebenciuc "a ales sa faca aceste declaratii mincinoase dupa ce a intervenit conflictul public intre mine si Victor Ponta, pe care dl Hrebenciuc l-a sprijinit incepand cu Congresul PSD din 2010 si pana in ziua de astazi, si la o zi dupa ce a fost plasat in arest la domiciliu".

Mafia retrocedarilor: Viorel Hrebenciuc, arestat la domiciliu

Nu in ultimul rand, senatorul spune ca Hrebenciuc "aduce doar acuze, fara a prezenta nicio minima dovada", aratand ca nu a fost niciodata implicat in lucruri ilegale: "Nu accept ca numele meu sa fie ponegrit doar din motive politice. Nu este decat o modalitate a dlui Hrebenciuc de a distrage atentia de la propriile sale probleme cu justitia".

"Imi mentin in integralitate declaratiile facute in calitate de martor in procesul in care domnii Niculaie si Stancu au fost achitati in prima instanta", a mai spus Geoana.

Mircea Geoana, audiat la DNA in dosarul "Mita la PSD" (Video)

Acesta a fost audiat la Curtea de Apel Bucuresti, pe 19 februarie, in calitate de martor in dosarul "Mita la PSD", in proces fiind judecati presedintele suspendat al CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, si omul de afaceri Ioan Niculae.

Astfel, senatorul a mentionat ca nu a stiut despre incheierea unui contract dintre compania Interagro si institutul de sondare Insomar.

F.N.

Citește și:
Oficial al Guvernului despre reacția OMW Petrom privind taxa de solidaritate: ”Legislaţia va fi respectată, indiferent despre ce entitate discutăm”
Oficial al Guvernului despre reacția OMW Petrom privind taxa de solidaritate: ”Legislaţia va fi respectată, indiferent despre ce entitate discutăm”
Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a precizat că nu poate comenta punctul de vedere al companiei private OMV Petrom referitor la faptul că nu va plăti taxa de solidaritate,...
Cum este pregătită România pentru cutremur: ”Fiecare judeţ deţine două containere cu echipamente şi echipaje de câte 25 de persoane”
Cum este pregătită România pentru cutremur: ”Fiecare judeţ deţine două containere cu echipamente şi echipaje de câte 25 de persoane”
Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat miercuri, 8 februarie, că țara noastră este mai pregătită pentru a face faţă unor situaţii de urgenţă majore, cum este cazul cutremurelor....