Hrebenciuc il acuza pe Geoana ca stia de unde vin banii in campania prezidentiala - cum raspunde senatorul

Joi, 19 Martie 2015, ora 14:01
4714 citiri
Hrebenciuc il acuza pe Geoana ca stia de unde vin banii in campania prezidentiala - cum raspunde senatorul
Foto: Ferma politica/Arhiva

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc sustine ca Mircea Geoana stia de unde provin banii pentru campania prezidentiala din anul 2009, in timp ce senatorul spune ca declaratiile sunt unele mincinoase.

In urma cu o luna, fostul candidat la prezidentiale spunea ca nu a stiut despre incheierea unui contract privind finantarea campaniei sale.

Viorel Hrebenciuc a spus, joi, la Curtea de Apel Bucuresti, ca de fapt fostul sau coleg de partid l-a trimis sa discute cu omul de afaceri Ioan Niculae pentru finantarea unui sondaj de opinie, relateaza televiziunile de stiri.

Fostul deputat PSD a fost audiat ca martor in dosarul "Mita la PSD", el fiind chiar director de campanie in anul 2009. Hrebenciuc s-ar fi inteles cu omul de afaceri pentru o suma de 200.000 de euro ce sa fie virati prin transfer bancar.

De asemenea, potrivit B1 Tv, fostul deputat PSD ar fi spus joi ca Mircea Geoana s-a consultat in permanenta cu Sorin Ovidiu Vintu.

Senatorul a reactionat la afirmatiile lui Viorel Hrebenciuc, intr-un comunicat remis Ziare.com, aratand in primul rand ca reprezentantul PSD la alegerile prezidentiale din 2009 nu s-a ocupat de finantarea campaniei electorale.

"Dl Hrebenciuc a fost director de campanie in 2009: Daca dl Hrebenciuc a facut astfel de solicitari, ele au fost facute din proprie initiativa si fara sa ma fi pus la curent cu astfel de demersuri.

Nu am avut discutii cu niciun om de afaceri cu privire la finantarea campaniei si nu l-am trimis pe Viorel Hrebenciuc sa discute cu oameni de afaceri pentru finantarea acesteia", a sustinut Mircea Geoana.

Acesta a catalogat drept "ciudat" faptul ca Viorel Hrebenciuc "a ales sa faca aceste declaratii mincinoase dupa ce a intervenit conflictul public intre mine si Victor Ponta, pe care dl Hrebenciuc l-a sprijinit incepand cu Congresul PSD din 2010 si pana in ziua de astazi, si la o zi dupa ce a fost plasat in arest la domiciliu".

Mafia retrocedarilor: Viorel Hrebenciuc, arestat la domiciliu

Nu in ultimul rand, senatorul spune ca Hrebenciuc "aduce doar acuze, fara a prezenta nicio minima dovada", aratand ca nu a fost niciodata implicat in lucruri ilegale: "Nu accept ca numele meu sa fie ponegrit doar din motive politice. Nu este decat o modalitate a dlui Hrebenciuc de a distrage atentia de la propriile sale probleme cu justitia".

"Imi mentin in integralitate declaratiile facute in calitate de martor in procesul in care domnii Niculaie si Stancu au fost achitati in prima instanta", a mai spus Geoana.

Mircea Geoana, audiat la DNA in dosarul "Mita la PSD" (Video)

Acesta a fost audiat la Curtea de Apel Bucuresti, pe 19 februarie, in calitate de martor in dosarul "Mita la PSD", in proces fiind judecati presedintele suspendat al CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, si omul de afaceri Ioan Niculae.

Astfel, senatorul a mentionat ca nu a stiut despre incheierea unui contract dintre compania Interagro si institutul de sondare Insomar.

F.N.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Hrebenciuc Geoana finantare campanie, #finantare campanie Geoana 2009, #mita PSD 2009 , #PSD