Un expert a descifrat mesajul ciudat al lui Putin despre Biden: Totul este calculat cu un scop ascuns

Vineri, 16 Februarie 2024, ora 12:13
7075 citiri
Un expert a descifrat mesajul ciudat al lui Putin despre Biden: Totul este calculat cu un scop ascuns
Vladimir Putin a făcut o declarație ciudată despre Joe Biden FOTO: WNCT

Declarațiile recente ale președintelui Vladimir Putin despre preferarea lui Joe Biden de a câștiga un al doilea mandat la Casa Albă, în fața lui Donald Trump au stârnit comentarii aprinse. Însă, experții avertizează că mesajul liderului de la Kremlin este calculat cu atenție și este unul ascuns. El spune de fapt, dincolo de cuvinte, că Putin îl preferă pe Trump în mod natural, dar face alte declarații în presă, cu scopul ”de a influența politica din Statele Unite”, într-un mod subtil.

Comentariile liderului de la Kremlin că Rusia ar prefera să-l vadă pe Joe Biden câștigând în competiția cu Trump ar trebui tratate cu scepticism, a avertizat Keir Giles, expert la think tank-ul britanic Catham House din Londra, potrivit The Mirror.

Liderul rus l-a descris pe Joe Biden ca fiind mai experimentat și mai previzibil în timpul unui interviu la televiziunea de stat rusă. „Biden, este mai experimentat, mai previzibil, este un politician al vechii generații”, a spus Putin. „Dar vom lucra cu orice lider american în care poporul american are încredere”. Trump a răspuns rapid cuvintelor lui Putin, spunându-le susținătorilor săi: „Putin nu este un fan al meu” și numind comentariile liderului rus „un lucru foarte bun”.

Coșmarul se apropie de Putin: Noua fotografie a unei super arme americane cu însemnele Ucrainei VIDEO FOTO

Cu toate acestea, un expert britanic consideră că remarcile lui Putin fac parte dintr-o strategie calculată de a influența politica occidentală. Keir Giles, un cercetător care studiază Rusia de la Catham Hose din Londra, a declarat: „Este confuz doar dacă te aștepți ca Putin să spună ceea ce crede cu adevărat.

Ar trebui să pleci de la presupunerea că Putin plănuiește cu atenție ce mesaje transmite presei ruse, cu așteptarea că acele mesaje sunt preluate de mass-media occidentală. Este greu de imaginat că ar spune ceva fără un calcul atent al modului în care ar influența politica occidentală și audiența din străinătate".

Trump a pus la îndoială recent sprijinul financiar al SUA pentru Ucraina și a sugerat că ar putea lăsa Rusia să facă ce vrea cu țările NATO care nu investesc suficient în propria apărare. Acest lucru a făcut furori în Europa, unde unii lideri se pregătesc pentru o perioadă în care SUA nu mai sunt principalul jucător din NATO.

Rusia și China se ciocnesc cu SUA și Marea Britanie: Un nou război înfierbântă lumea

Cuvintele lui Trump au fost foarte diferite de promisiunea lui Biden „de a apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO”. Marți, Biden a spus că Trump „s-a închinat în fața unui dictator rus”.

Putin dă muniție pentru susținătorii lui Trump

Keir Giles a continuat spunând: „Desigur, Putin ne va spune că nu are niciun interes să influențeze alegerile din SUA și, desigur, va dori să dezamorseze și să încurce toate presupunerile despre ceea ce și-ar putea dori de fapt, pentru a scăpa de simpatia evidentă dintre el și Trump. Trump îl vrea pe Putin, Putin îl vrea pe Trump așa de natural că Putin va pretinde că îl vrea pe celălalt tip."

În interviu, Putin a numit NATO un „instrument de politică externă a SUA” și a spus „dacă SUA consideră că nu mai au nevoie de acest instrument, este la latitudinea ei să decidă”.

Giles a mai spus: „Interesele lui Putin și ale lui Trump coincid perfect, pentru că Trump va profita de criticile aduse lui Biden ca fiind de școală veche, îl va folosi pe Putin descriindu-l ca fiind previzibil și, desigur, este muzică pentru urechile susținătorilor lui Trump, deoarece îi permite să susțină că Putin, de fapt, nu îl sprijină pe Trump”.

SUA au dat totul la iveală: Cât costă cu adevărat războiul Rusia, Ucraina și Occidentul

Întrebat despre zvonurile referitoare la sănătatea lui Biden, Putin a spus: „Nu sunt medic și nu consider că este potrivit să comentez despre asta”. El a mai menționat că Biden părea perfect sănătos când s-au întâlnit în Elveția, în iunie 2021.

Echipa lui Biden a muncit din greu pentru a calma grijile din cadrul Partidului Democrat, după ce un consilier special a ridicat întrebări despre vârsta și memoria lui Biden. Aceste preocupări au fost aduse în discuție într-un raport care a concluzionat că Biden nu s-ar confrunta cu acuzații penale pentru că a avut documente clasificate în timp ce nu era în funcție.

Pe tema unei posibile coliziuni între Trump și Rusia, expertul nostru a spus: „Nu este o coliziune percepută. Este bine documentată pe o perioadă lungă de timp. Niciun observator serios al Rusiei nu are vreo îndoială serioasă că politicile asupra cărora a acționat președintele Trump favorizează Moscova în detrimentul Washingtonului."

Giles a continuat spunând: „Putin vrea mai multă confuzie pentru politica SUA. Este o muniție pentru susținătorii lui Trump să spună: „Uite că Putin îl sprijină pe Trump pentru că Trump îl sprijină pe Putin. Aici el spune public că vrea ca Biden să câștige.”

Presa din SUA scrie că serviciile secrete americane ar fi ajuns la concluzia că e posibil ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi
Presa din SUA scrie că serviciile secrete americane ar fi ajuns la concluzia că e posibil ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi
Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din...
Obsesiile lui Vladimir Putin: cum vede lumea în care trăiește și reacționează. Analiza unui psiholog rus
Obsesiile lui Vladimir Putin: cum vede lumea în care trăiește și reacționează. Analiza unui psiholog rus
Dacă Vladimir Putin ar fi fost doar un pensionar militar care joacă domino și nu președintele Rusiei, lumea sa interioară ar fi fost importantă doar pentru rudele sale, pe care le-ar fi...
#Vladimir Putin, #Putin Biden, #Putin Trump, #biden trump, #alegeri sua 2024, #alegeri SUA Trump, #alegeri prezidentiale SUA , #stiri Vladimir Putin