Beethoven, recital extraordinar pe scena Salii Radio!

Marti, 03 Februarie 2015, ora 18:18
1846 citiri
Beethoven, recital extraordinar pe scena Salii Radio!

Doi dintre cei mai mari muzicieni romani - pianistul Valentin Gheorghiu si violonistul Gabriel Croitoru - se pegatesc de un nou recital muzical, care se va desfasura miercuri, 4 februarie, la Sala Radio din Bucuresti.

Pentru concert, artistii au pregatit trei dintre cele zece sonate create de marele compozitor Beethoven. Doua instrumente muzicale de valoare vor "tine companie" maestrilor care le vor da viata: noul pian Steinway al Salii Radio si vioara Guarneri, care a apartinut lui George Enescu, instrument aflat in administrarea Muzeului National"George Enescu" si din 2008, prin concurs, in folosinta violonistului Gabriel Croitoru.

Legatura artistica dintre cei doi muzicieni este construita pe baza unei frumoase povesti de destin in lumea muzicii: Gabriel Croitoru este un stralucit discipol al marelui violonist Stefan Gheorghiu, fratele pianistului Valentin Gheorghiu.

Valentin Gheorghiu s-a remarcat ca un exceptional pianist si compozitor roman, colaborand cu nume importante ale vietii muzicale. Pe langa o activitate solistica de exceptie, marcata de recitaluri si concerte, Valentin Gheorghiu se dedica si muzicii de camera. A efectuat numeroase inregistrari, multe dintre acestea editate de case de discuri din tara sau din strainatate.

A fost distins cu numeroase premii obtinute in competitii internationale dedicate pianului, in prezent facand parte din juriile multor concursuri recunoscute. De-a lungul timpului, Valentin Gheorghiu a obtinut Mentiunea I in cadrul Premiilor "George Enescu" (1946), a fost distins cu Premiul Academiei Romane (1961), iar atat Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti cat si Universitatea de Arte "George Enescu" din Iasi i-au conferit titlul de Doctor Honoris Causa.

Gabriel Croitoru, solist al Orchestrelor si Corurilor Radio, se bucura de peste o mie de aparitii scenice. A evoluat ca solist in compania unor orchestre importante din intreaga lume. Incepand din 2011 a sustinut mai multe turnee nationale de anvergura sub titlul "Duelul viorilor" (alaturi de Liviu Prunaru si Horia Mihail) si "Vioara lui George Enescu la sate" (alaturi de Horia Mihail).

Pe 22 ianuarie 2015, Gabriel Croitoru a fost aplaudat alaturi de violonistul Liviu Prunaru si de pianistul Horia Mihail intr-un recital extraordinar la Londra, parte a unui amplul program de evenimente dedicate lui George Enescu, la 60 de ani de la moartea compozitorului, manifestari organizate de Institutul Cultural Roman din Londra.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate "Bilete.ro", in magazinele Germanos si la casa de bilete a Salii Radio.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#recital Beethoven Sala Radio, #concert recital Beethoven 2015 , #spectacole