Azi incepe Festivalul International de Teatru de Strada Bucuresti cu show-uri in premiera in Romania

Sambata, 01 Iulie 2017, ora 10:33
4873 citiri
Azi incepe Festivalul International de Teatru de Strada Bucuresti cu show-uri in premiera in Romania
Foto: Primaria Bucuresti

Incepand din acest weekend, Capitala va fi gazda Festivalului International de Teatru de Strada Bucuresti - B-FIT in the Street!

"Primul dintr-o serie de cinci weekend-uri cu spectacole de teatru de strada, weekendul 1 - 2 iulie anunta o editie eclectica B-FIT in the Street! 2017 cu show-uri itinerante pentru familii, numere de acrobatie pentru amatorii de senzatii tari si productii la scara mare, care promit sa lase publicul cu respiratia taiata", anunta Primaria Capitalei intr-un comunicat remis Ziare.com.

Sambata, festivalul va incepe cu spectacolele de zi din Parcul Unirii, parada de pe Bulevardul Unirii si spectacolele nocturne din Piata Constitutiei.

De la ora 19:00, in Parcul Unirii vor face spectacol artisti pe catalige si acrobati din Italia.

"Personajele venetiene de secol XVII de la Incanti Barocchi, costumele de fluture cu aripi enorme ale artistilor Farfalle in Danza si statura impunatoare a Mascotei starnesc curiozitatea si amuzamentul bucurestenilor si turistilor.

Pe langa personajele fantastice pe catalige, spectacolul Mistral ridica nivelul de adrenalina al publicului, cu o demonstratie de acrobatie a unui artist suficient de curajos sa se urce la cinci metri inaltime, in varful unui stalp sustinut in pozitie verticala de patru cabluri tinute chiar de voluntarii din public", precizeaza primaria.

De la ora 20:00, artistii pe catalige de la Farfalle in Danza, Incanti Barocchi si Mascota pornesc pe Bulevardul Unirii, intr-o parada de muzica si culoare, alaturi de artistii Samba si insectele cyborg gigant din spectacolul francez Microcosmos, libelulele, furnicile si albinele Teatrului Masca din spectacolul Invazia, care invita spectatorii sa se alature paradei ce se indreapta inspre Piata Constitutiei.

"Incepand cu ora 21:00, ultima parte a zilei este rezervata spectacolelor nocturne de proportii din Piata Constitutiei. Odata cu lasarea serii, spectacolul francez Microcosmos se transforma intr-un spectacol de lumina in care creaturile pe jumatate mecanice, pe jumatate organice isi aprind, intr-o multitudine de culori, aripile, ochii si picioarele gigantice, de care sunt atarnati acrobati care canta la vioara", mentioneaza Primaria Capitalei.

Nu uitati insa ca e cod rosu de canicula sambata, inclusiv in Bucuresti. Vezi harta judetelor si momentul la care intra in vigoare CODUL ROSU de canicula, cu 44 de grade la umbra.

Cele doua productii spectaculoase din inchiderea serii, Osa Show - SONICS si Carillon 3.1, beneficiaza de o singura reprezentatie in cadrul editiei din acest an a festivalului.

De la ora 21:20, in Piata Constitutiei va face spectacol trupa Sonics, formata din artisti italieni care au deschis Euro 2012. "Centrat in jurul unei piramide suspendate la 20 de metri deasupra solului, spectacolul Osa al celor de la Sonics aduce la Bucuresti o demonstratie de acrobatii captivante si complexe intregite de dans, muzica si light design", conform reprezentantilor primariei.

Artistii de la Kitonb revin in Romania cu Carillon 3.1, un spectacol de teatru urban jucat in 200 de orase din peste 30 de tari din 4 continente. "Cu o scenografie supradimensionata suspendata la 80 de metri in aer, dansatorii acrobati creeaza, incepand cu ora 22:20, un show tridimensional pe un soundtrack ce variaza de la muzica electronica la mantre, la muzica simfonica sau incantatii primitive", anunta primaria.

Festivalul continua duminica, cu spectacole care se intampla concomitent in Piata Universitatii, Calea Victoriei, Parcul Kretulescu si Piateta Odeon.

Intre orele 19:00 si 22:40, bucurestenii ii pot reintalni pe artistii spectacolelor Farfalle in Danza, Incanti Barocchi, Mascota si Mistral, la care se adauga reprezentatii ale Teatrului Masca si jongleriile cu focul ale trupei autohtone, Flamestorm.

In premiera in Romania va fi show-ul Sky Dance, renumit pentru reprezentatiile care acompaniaza concertele lui David Guetta din Ibiza.

Urmatorul weekend B-FIT in the Street incepe de vineri, 7 iulie, si aduce in Bucuresti numere interactive de magie, concerte la tobe, acrobatii pe calcane si spectacole nocturne.

A.G.

Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Cristian Popescu Piedone şi-a lansat vineri, 26 aprilie, programul politic sub forma unui "contract cu cetăţenii Bucureştiului". Candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al...
#Festivalul International de Teatru Bucuresti 2017 , #timp liber