Borfasii il pot salva pe Nastase. Sau poate invers (Opinii)

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 23:25
3690 citiri
Borfasii il pot salva pe Nastase. Sau poate invers (Opinii)

Intrucat nici domnul Dragnea nu mai are curajul sa scoata la vot persoanele domiciliate pe lumea cealalta sau cele plimbate cu autobuzul de colo-colo, doua personalitati de seama au pus repede de-o lege pentru expulzarea gainarilor din puscarii, unde din cauza aglomeratiei, nu mai este loc pentru demnitari.

Detinutii pedepsiti cu inchisoarea de pana la 6 ani inclusiv ar putea fi gratiati

Cine langa cine se strecoara

Oricum, pare mai corect sa trimiti borfasii pe la casele lor de cetateni onorabili, decat sa umbli cu urna mobila la parnaie, ca sa nu scape niciun hot de buzunare, fara sa fi votat USL.

Neclar este insa daca borfasii din lumea interlopa, care devin astfel scapati, sunt un pretext ca sa se strecoare si domnul Nastase tiptil printre ei, sau dimpotriva domnul Nastase este un pretext, ca sa scape cu aceasta ocazie borfasii, ca printre degete.

Madalin Voicu si Nicolae Paun, cei doi autori ai initiativei, nici nu aduc vorba de Nastase, ca sa nu spuna lumea selecta ca sunt prieteni cu el - si sigur ca sunt - dar nici nu lasa de inteles ca fac legea anume pentru rromi, ca sa nu fie acuzati de discriminare pozitiva - si sigur ca o fac.

Singurele argumente ale cuplului Voicu & Paun se refera la aglomeratia fara precedent de la zdup si la faptul ca cine e pus la pastrare pentru mai putin de sase ani, acela obisnuieste sa sterpeleasca posete in tramvai, nu sa taie beregatele pensionarelor, dupa ce le violeaza. Pare evident ca, acela ce violeaza posete in loc de babe, n-are cum sa prezinte pericol social.

Justitia mesterului Manole

Surpriza placuta se pregateste insa pentru prosperul om de afaceri Vintu, la care poate nici nu s-a gandit tandemul Voicu & Paun. Totusi, daca scapa pungasii si se fofileaza Nastase, va servi si el o felie din frumoasa para malaiata, confirmand zicala conform careia unde a mers mia, poate merge si suta.

Ghinionist este parlamentarul Catalin Voicu, care n-a reusit sa se faca inhatat pana la aceasta data, ca sa primeasca si el certficat de buna purtare, eliberandu-se pe mana lui Nastase, a pungasilor si a lui Vintu. Daca trec alegerile, are toate sansele sa faca puscarie pe bune, pana la scrutinul viitor.

Pe fondul unor asemenea exemple rasunatoare, ma gandesc la zelul cu care politia s-a zbatut sa prinda infractorii, procuratura sa-i cerceteze, justitia sa-i condamne, iar doi parlamentari in cautare de voturi ieftine ii fac pe toti tabula rasa dintr-un condei.

Situatia pare coborata din legenda mesterului Manole, care trudea de zor ziua si descoperea ca noaptea cineva ii darama totul, si-l punea sa porneasca a doua zi cu ziditul de la zero.

PDL, intre ciocan si nicovala

Pentru PDL insa, problema e cu dus si intors, ca sa nu spun chiar cu sula-n coaste. Partidul de opozitie, care tocmai si-a coagulat fortele, impreuna cu cei fara speranta, cei inobservabili si alaturi de cei care nici nu exista, are in fata o dilema, impenetrabila.

Ori sustine propunerea USL, ceea ce inseamna pactizarea cu puterea, ori se opune si atunci nu va vedea niciun vot din partea esichierului interlop, care ne-a dus vestea, de cand isi instaleaza corturile langa marile orase ale Europei.

Unii activisti harnici ai partidului au si lasat de inteles ca, decat sa piarda voturi, care si asa sunt putine, ar fi de preferat compromisul, adica un fel de OK dat majoritarilor pe baza principiului: treaca de la mine.

Din lac in put

Cei doi initiatori, Madalin Voicu si Nicolae Paun, sunt convinsi ca au demarat o actiune cu profunda incarcatura umanitara, in urma careia vor ramane inchise doar persoanele care au savarsit infractiuni contra sigurantei statului, infractiuni de omor, vatamare corporala grava, loviri sau lovituri cauzatoare de moarte, lipsire de libertate in mod ilegal, viol, act sexual cu un minor, perversiune sexuala, incest, talharie, inselaciune, delapidare, ultraj, tortura, evadare, falsificarea de monede, trafic de stupefiante, proxenetism si altele cateva.

La un asemenea nomenclator, infractiunile sunt multe, dar infractorii putini. Parca mi se pare ca picam din lac in put, eliminand aglomeratia din inchisori, dar lasand inchisorile nelocuite.

Tocmai de aceea, cu tot spiritul umanitar pe care il sugereaza inaltii demnitari Madalin Voicu si Nicolae Paun, s-ar putea ca prin Europa sa nu faca impresie buna faptul ca, in vederea alegerilor, Romania se pregateste sa dea foc la puscarie, daca nu cumva si la casa de nebuni.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Madalin Voicu parlamentar, #Nicolae Paun parlamentar, #Adrian Nastase PSD , #PSD