Politica de liga a doua (Opinii)

Vineri, 12 August 2011, ora 23:30
5802 citiri
Politica de liga a doua (Opinii)

M-am uitat la interviul in extenso acordat de Adrian Nastase la RTV. N-a fost nimic spectaculos: cateva mesaje catre Cotroceni, cateva catre UDMR si slugarnicia hilara a unui jurnalist candva respectat. Ceva a fost totusi remarcabil: comparatia imposibil de evitat intre prezentul si trecutul PSD.

Nu sunt un admirator al lui Adrian Nastase, dimpotriva, dar nu-i pot nega calibrul politic foarte mare. Dincolo de greselile sale intolerabile, care l-au descalificat nu atat in plan intern, unde coruptia nu e cel mai mare pacat, ci mai ales in ochii Bruxelles-ului pentru care este indezirabil.

Adrian Nastase a fost cel mai bun premier al Romaniei dupa Mugur Isarescu. Este un om care apartine politici mari, care stie sa joace in in cea mai inalta liga politica. Repet, pacat de defectele lui inacceptabile. Eu imi amintesc cu oarecare nostalgie de campania din 2004, intre doi jucatori grei, umar la umar. Desi tensionata, apriga, ea nu a avut nimic in comun cu cafteala in groapa cu noroi de peste 5 ani.

Am citit si interviul lui Miron Mitrea pentru Ziare.com. Dincolo de averismentul voalat la adresa lui Crin Antonescu, mi-a atras atentia aceeasi apartenenta la liga inalta a politicii, desi vorbim despre un personaj la fel de tarat ca fostul premier PSD. Din pacate, as zice, privind catre prezentul PSD. Victor Ponta are toate defectele fostilor lideri ai partidului, dar niciuna dintre calitatile lor. Este un pusti in pantaloni scurti, care joaca inca in liga juniorilor, dar a nimerit accidental printre seniori, pe care ii incurca.

Daca e lasat de capul lui nu stie cand sa taca si cand sa vorbeasca, nu stie cand sa fie flexibil si cand ferm, nu stie cand sa negocieze si cand nu. Este jalnic. La fel de jalnic si faptul ca in acest moment PSD nu are un prezidentiabil de calibru si sta agatat de pulpana lui Sorin Oprescu, un politician, cam de linia a doua, tot din generatia veche a PSD. Si, in general, viitorul PSD arata foarte prost. Cine va face maine politica acestui partid? Nicu Banicioiu?

La PNL situatia nu e mai roz. Partidul care i-a avut in frunte pe Valeriu Stoica si Calin Popescu Tariceanu a devenit jucaria unui dictator gonflabil, care nici nu a ajuns la marea confruntare si deja a inceput sa se dezumfle.

Crin Antonescu este o forma fara fond si ii este tot mai greu sa ascunda acest lucru. N-are proiect, n-are substanta, n-are decat o retorica tot mai agresiva si obositoare. Si cine i-ar putea lua locul dupa ce se va dezumfla de tot? Cine sta in umbra liderului, crescand si gata sa-i ia locul, asa cum statea Adrian Nastase in umbra lui Ion Iliescu?

Vi se pare ca la PDL e mai bine? Emil Boc n-a fost niciodata un mare lider, dar acum este complet erodat. Cine vine din urma. Roberta Anastase? Tripleta reformista ar trebui sa reprezinte o speranta, dar sansele sunt mici. Monica Macovei si Cristian Preda sunt indezirabili in PDL, din care nu au fost inca dati afara doar pentru ca sunt perceputi ca oamenii presedintelui.

Sever Voinescu s-a integrat mai bine, dar din pacate asta a avut si un revers, pe care l-am vazut, cu mare dezamagire, la votul pe legea pensiilor. Nici PDL nu are niciun prezidentiabil credibil si cu sanse.

Clasa politica din Romania, in care nu creste o noua generatie de lideri, este intr-un regres grav si fara speranta si stiind ca viitorul Romaniei este pe mana unor pustani cam inepti care nu pot deveni decat niste adulti inepti, nu poti decat sa te infiori.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Adrian Nastase evolutie PSD, #candidati alegeri prezidentiale , #PSD