Gabriela Firea anunță ”salvarea Capitalei”, după ce a fost lăsată în urmă: ”Incertitudinea şi loviturile m-au marcat, dar nu m-au descurajat”

Marti, 19 Martie 2024, ora 18:35
5505 citiri
Gabriela Firea anunță ”salvarea Capitalei”, după ce a fost lăsată în urmă: ”Incertitudinea şi loviturile m-au marcat, dar nu m-au descurajat”
Marcel Ciolacu și Gabriela Firea FOTO Hepta

Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat marți, 19 martie, după ce coaliţia a decis să meargă pentru Primăria Capitalei cu o candidatură comună în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu, că ”trebuie recuperat timpul pierdut”.

„"Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă!" Oamenii pe primul loc, în orice funcţie publică, aleasă sau numită - acesta este crezul meu politic. Am fost cu gândul doar la oameni ca primar general şi senator. La fel ca în perioada în care eram profesor sau jurnalist. Aşa voi fi în continuare! Ultimele luni au fost apăsătoare, tulburi, extrem de încărcate emoţional. Fiecare politician este, mai presus de toate, om. Incertitudinea şi loviturile m-au marcat, dar nu m-au descurajat. Rănile se deschid, se închid, chiar dacă rămân cicatricile. Am fost mereu motivată şi am găsit resurse interioare să merg mai departe cu fruntea sus. Susţinerea familiei m-a întărit sufleteşte”, a scris Gabriela Firea, marţi pe Facebook.

Ea le-a mulțumit celor care au susținut-o în această perioadă.

„Nu-i voi abandona vreodată pe bucureşteni. Pentru ei am luptat şi am lucrat din 2016, ca primar general, din 2020 ca senator preşedintele al organizaţiei PSD Bucureşti. Atât eu, cât şi colegii mei, vă suntem recunoscători pentru susţinerea constantă. Pentru cetăţenii acestui oraş mă voi bate în continuare, în fruntea organizaţiei social-democrate din Capitală şi acolo unde echipa politică la nivel naţional va considera că pot pune la dispoziţie puterea mea de muncă şi experienţa acumulată în domeniul administrativ. Decizia coaliţiei de guvernare este una clară şi nu mai avem timp să o disecăm. Trebuie să recuperăm timpul pierdut pentru că avem un scop comun: salvarea Capitalei. Domnul Nicuşor Dan a fost un experiment nereuşit! Bucureştenii nu au trăit niciodată într-o situaţie atât de grea: mizerie, frig în case, poluare, blocarea şantierelor care ar mai fi putut fluidiza traficul, lipsa oricărei perspective de dezvoltare a oraşului”, a completat Firea.

Ea a prezentat și proiectul pe care l-ar fi avut pentru București. S-ar fi numit „Oraşul dorit de oameni” şi ar fi cuprins priorităţile pe care i le transmit zilnic bucureştenii, a adăugat Firea. Printre acestea se numără transport public eficient, lupta reală cu poluarea, investiţii masive în şcoli, spitale, teatre, finalizarea lucrărilor de mare infrastructură începute în primul mandat, noi şantiere deschise pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic şi pentru supralărgirea unor artere greu-circulabile, Spitalul Metropolitan, reamenajarea tuturor parcurilor şi locurilor de joacă, locuinţe sociale, Sala Polivalentă, siguranţa cetăţenilor, lupta cu fenomenul consumului de substanţe interzise, împreună cu MAI şi MEN.

„Ideile şi propunerile noastre concrete pentru un oraş dezvoltat, curat, modernizat, aerisit, primitor, în care să-ţi placă să trăieşti sunt valabile şi pot fi puse în aplicare în continuare de cei care vor reprezenta PSD şi PNL în Primăria Capitalei şi Consiliul General. Le urez succes candidaţilor noştri la Primăria Generală, primăriile de sector, CGMB şi consiliile locale şi îi asigur de tot suportul meu”, a conchis Gabriela Firea.

Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, îl vor prezenta miercuri, la ora 12.00, pe candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, într-o conferinţă de presă care va avea loc la Palatul Parlamentului, la care vor participa şi preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, şi preşedintele PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, coordonatorii campaniei pe Bucureşti.

Liderii Organizaţiilor PSD şi PNL Bucureşti, Gabriela Firea şi Sebastian Burduja, au fost propuşi de coaliţie coordonatori politici ai campaniei PSD-PNL pe Capitală. Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat, marţi, că Gabriela Firea va fi pe lista comună PSD-PNL la europarlamentare şi va coordona alături de Sebastian Burduja campania electorală pe Capitală. El a mai afirmat că medicul Cătălin Cîrstoiu are prima şansă la Primăria Generală, susţinut de cele două partide. În privinţa candidaţilor la sectoarele 1, 2 şi 5, decizia va fi luată până miercuri, a mai afirmat Stănescu.

Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#alegeri 2024, #alegeri locale 2024, #alegeri primaria Capitalei, #Gabriela Firea PSD, #Catalin Cirstoiu , #alegeri 2024