Fostul presedinte PSD al CJ Botosani candideaza din inchisoare

Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 21:11
2417 citiri
Fostul presedinte PSD al CJ Botosani candideaza din inchisoare

Fostul presedinte PSD al CJ Botosani, Constantin Contac, condamnat definitiv, miercuri, pentru fapte de coruptie, va candida la alegerile legislative de pe 9 decembrie, in contextul actualelor prevederi legislative, potrivit presedintelui Biroului Electoral Judetean, Lacramioara Axinte.

Luni, Biroul Electoral Judetean (BEJ) i-a acceptat dosarul deoarece la acea data era condamnat doar cu suspendare si legea nu ii interzicea sa devina ales. Joi, cand acesta a ajuns in arestul IPJ pentru a-si ispasi pedeapsa de trei ani inchisoare, termenul de depunere a contestatiilor a expirat, astfel incat candidatura sa a ramas valabila, scrie Botosaneanul.ro.

"Daca ar mai fi in termen poate oricine sa mai faca o contestatie. La momentul in care i-am admis candidatura avea dreptul sa candideze, dar odata cu ramanerea definitiva a hotararii, condamnatii la inchisoare cu executare au dreptul sa voteze, dar nu au dreptul de a fi alesi. Li se interzice dreptul de a fi ales", ne-a declarat judecatorul Lacramioara Axinte (foto), presedintele Biroului Electoral Judetean.

Joi dimineata anuntul cu acceptarea candidaturii fostului presedinte al Consiliului Judetean se regasea in continuare la intrarea principala in Palatul Administrativ, cladire in care BEJ isi desfasoara activitatea.

Situatia lui Contac nu este reglementata de nici o lege.

Totusi, chiar daca nu are dreptul de a fi ales, lui Constantin Contac nu i se poate interzice candidatura in momentul de fata intrucat o asemenea situatie, de a fi condamnat la inchisoare dupa ce s-a acceptat dosarul si a expirat perioada de contestatie, nu este prevazuta de lege.

"Concret nu exista solutie prevazuta de lege, deci va fi inscris pe buletinul de vot", a mai spus Lacramioara Axinte. Pe de alta parte, magistratul a explicat ca, in conditiile in care Constantin Contac ar castiga Colegiul 3 Senat, chiar si cu 50 plus 1 si ar primi certificat in aceasta privinta de la BEJ, nu va fi validat de Senat, etapa finala a intrarii efective in Parlament, deoarece s-ar afla in imposibilitatea de a-si exercita mandatul.

Fostul presedinte al CJ Botosani, condamnat la trei ani de inchisoare

Constantin Contac si fiul sau, Liviu Contac, au fost condamnati definitiv, miercuri, la trei ani de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#presedinte CJ Botosani inchisoare, #Constantin Contac condamnat alegeri , #alegeri parlamentare 2012