BOR ii raspunde lui Basescu: Implicarea Bisericii in campanie trebuie dovedita

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 20:34
4712 citiri
BOR ii raspunde lui Basescu: Implicarea Bisericii in campanie trebuie dovedita
Foto: Revista 22

Patriarhia romana a reactionat, dupa ce presedintele Traian Basescu a spus ca Biserica Ortodoxa s-a implicat in campanie alaturi de PSD.

"Implicarea politica partizana a Bisericii in campania electorala trebuie dovedita", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"La fiecare moment electoral din Romania, Patriarhia romana a reafirmat public neutralitatea politica a Bisericii Ortodoxe Romane, conform hotararilor Sfantului Sinod fundamentate pe canoanele Bisericilor Ortodoxe", mai explica reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane.

De asemenea, in comunicat se arata ca "presupusele cazuri de implicare politica partizana a clerului ortodox in campania electorala trebuie probate cu dovezi trimise Patriarhiei romane sau centrelor eparhiale din tara pentru verificarea celor semnalate si luarea masurilor care se impun".

"Altfel, orice acuzatie neprobata este nedreapta si contrara pozitiei oficiale a Bisericii", mai transmite Patriarhia romana.

Biserica indeamna la vot, facand apel la "responsabilitate crestina si civica"

Presedintele Traian Basescu a spus, vineri seara, ca Biserica Ortodoxa s-a implicat in campania pentru alegerile prezidentiale alaturi de PSD.

"Biserica ortodoxa e evident implicata, eu nu o critic, dar e evident ca s-a implicat in campanie in sustinerea PSD. Motivele sunt dincolo de interesele financiare, nu vad alte motive si e cea mai puternica implicare directa din ultimii 20 de ani. E pacat, dupa mine a exagerat Biserica in sustinerea pentru PSD, sigur Bisericii probabil ca ii e bine, dar trebuie sa se uite cum ii e si populatiei cu PSD, si probabil ca trebuia sa ramana mai rezervata, si o spune un om care a ajutat-o in probleme mari.

Am adus servicii mari BOR. Eu cred ca s-a mers putin prea departe, e adevarat ca si Ponta nu a lasat o icoana nepupata prin Romania", a declarat presedintele, la Realitatea Tv.

BOR l-a bagat pe Arsenie Boca in campanie pentru Ponta - imparte icoane cu sigla PSD

Reprezentantii ACL l-au acuzat pe candidatul PSD la prezidentiale, Victor Ponta, la sfarsitul lunii octombrie, ca foloseste Biserica in campania electorala, din cauza unor icoane cu Arsenie Boca pe spatele carora scria "Victor Ponta presedinte".

F.N.

BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a decis înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul...
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
#Biserica replica Basescu, #Basescu implicare Biserica campanie, #icoane Arsenie Boca PSD , #Alegeri Prezidentiale 2014