Nu sta acasa. Voteaza! Silviu Biris: E un drept castigat prin sacrificiul suprem la Revolutie

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 17:31
6525 citiri
Nu sta acasa. Voteaza! Silviu Biris: E un drept castigat prin sacrificiul suprem la Revolutie

Alegerile prezidentiale se apropie cu pasi repezi, iar actorul Silviu Biris ne sfatuieste sa le luam in serios si sa ne exercitam dreptul la vot, asa cum va face si el.

Intrebat de ce se va duce la vot in noiembrie, actorul a declarat pentru Ziare.com ca "dreptul la votul liber exprimat este unul dintre putinele lucruri de pret, castigat prin sacrificiul suprem la Revolutia din 1989, alaturi de celelalte drepturi si libertati fundamentale din Constitutia Romaniei si suntem datori in primul rand memoriei eroilor nostri si mai apoi copiilor nostri".

Si noi ar trebui sa facem acelasi lucru, dupa cum spune Silviu Biris, pentru ca "suntem oameni liberi cu cuget si constiinta".

Actorul isi doreste ca in campanie sa se discute despre copiii tarii, viitorul Romaniei.

"Nu mai vreau sa-i vad plecand din tara lor. Educatia sanatoasa a tinerilor, reperele si valorile morale pot fi inceputul 'tratamentului' de care ei, majoritatea lor ratacita printre tot felul de ispite, au nevoie sa se vindece", ne-a spus actorul.

De asemenea, Silviu crede ca tara are nevoie de legi mai aspre in privinta coruptiei.

Cat despre viitorul presedinte al Romaniei, artistul spune ca asteapta de la el "statornicie, integritate morala, credinta si frica cu adevarat de Dumnezeu ca martirii Brancoveni".

Nu sta acasa. Voteaza! - o campanie Ziare.com

Credem cu tarie ca trebuie sa mergem la vot. Ca votul inseamna sa exprimam ferm ceea ce vrem, sa avem un cuvant de spus in propriul destin si in viitorul Romaniei. Ca absenteismul ne face tributari cu viata noastra unei minoritati. Ca stampila pe care o punem apasat ne ajuta sa tinem capul sus si spatele drept macar pana la urmatoarele alegeri.

Mai credem ca un roman care a votat este un cetatean care nu va lasa Puterea sa doarma, sa fure, sa minta, sa faca ce vrea, atunci cand ceea ce face ii incalca drepturile. Si aici nu vorbim de votul cumparat cu 50 de lei, o galeata sau o sticla de rachiu. Desi, daca nu mergeti la vot, ganditi-va ca acesta este, de fapt, votul dumneavoastra.

De aceea, am demarat o campanie in care personalitati din Romania si din strainatate, dar si oameni simpli, cu spirit civic si o atitudine ferma, spun de ce merg ei la vot.

Va invitam sa va alaturati campaniei Ziare.com. Informati-va, implicati-va, votati! Pentru o Romanie mai buna.

Despre alegerile prezidentiale din Romania

Romanii sunt chemati la vot pentru turul doi al alegerilor prezidentiale pe 16 noiembrie. Primii doi clasati in turul I, din care trebuie sa alegem duminica, sunt premierul si presedintele PSD, Victor Ponta, si primarul Sibiului si liderul PNL, Klaus Iohannis.

Mandatul viitorului presedinte incepe pe 22 decembrie 2014.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

Este prima schimbare de presedinte dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, iar candidatul care va castiga alegerile va fi seful statului la momentul 1 iulie 2019, cand Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Citeste si:
Dragnea critică PSD: ”Tu demiţi Guvernul şi tu spui că nu vrei să îţi asumi guvernarea? În politică îţi mai asumi şi costul electoral ”
Dragnea critică PSD: ”Tu demiţi Guvernul şi tu spui că nu vrei să îţi asumi guvernarea? În politică îţi mai asumi şi costul electoral ”
Liviu Dragnea consideră că, în cazul în care PSD a demis Guvernul, trebuia să îşi asume guvernarea, precizând că probabil s-a temut să facă acest lucru deoarece vine iarna, menţionând...
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
Sursa: Ziare.com