Dupa ce s-a spus ca ar fi candidatul PSD la Cotroceni, seful Academiei dezminte categoric

Luni, 10 Iunie 2019, ora 15:27
8818 citiri
Dupa ce s-a spus ca ar fi candidatul PSD la Cotroceni, seful Academiei dezminte categoric
Foto: Facebook/Ioan-Aurel Pop

Dupa ce presa a speculat saptamana trecuta ca PSD ar intentiona sa il sprijine la prezidentiale, presedintele Academiei Romane, Ioan-Aurel Pop, dezminte aceste zvonuri.

Pop, care este si rectorul Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, subliniaza ca nu a candidat si nu va candida la vreo functie de conducere politica.

"In ultima vreme se vehiculeaza posibilitatea candidaturii mele pentru o functie politica importanta in stat, fapt care ii bucura pe unii si ii intristeaza pe altii. Zvonul acesta a determinat anumite reactii adverse, neprincipiale, mincinoase si chiar daunatoare in raport cu mine si cu institutiile in a caror activitate sunt implicat.

In speta, este vorba despre Academia Romana si Universitatea 'Babes-Bolyai'. In consecinta, desi nu ma simt deloc obligat sa-mi motivez conduita cetateneasca, doresc sa anunt public ca nu am candidat si nu voi candida la vreo functie de conducere politica in statul roman", a scris Facebook Ioan Aurel Pop.

Acesta sustine ca nu are de gand sa ia in calcul vreo functie politica pentru ca principiul sau fundamental in viata este "activitatea profesionala serioasa, pusa in serviciul specialitatii" pentru care s-a pregatit.

"Cine ma cunoaste indeaproape stie ca nu am acceptat niciodata o asemenea functie - desi mi s-au oferit de multe ori astfel de prilejuri - dintr-un motiv foarte simplu: principiul meu fundamental in viata este activitatea profesionala serioasa, pusa in serviciul specialitatii pentru care m-am pregatit. Iar in cadrul institutiilor de profil, am acceptat sa ocup functii inalte de conducere numai in masura in care acestea au fost rezultatul alegerii de catre egalii mei, de catre studenti etc si nu m-au indepartat de studentii mei si de cercetare.

Prin urmare, toata viata mi-am tinut lectiile cu elevii si cu studentii si am facut tentative de reconstituire a vietii oamenilor care au trait in trecut".

De altfel, seful Academiei spune ca, daca toti am face ceea ce stim mai bine profesional, ne-ar merge mai bine:

"Am convingerea ca, daca toti romanii ar face de-a lungul vietii ceea ce stiu mai bine in functie de pregatirea lor, ne-ar merge mult mai bine tuturor si, implicit, i-ar merge mai bine tarii.

Nadajduiesc ca, ajutat in continuare de Consiliul de Administratie si de Senatul Universitatii 'Babes-Bolyai', sa-mi inchei cu bine, peste cateva luni, mandatul de rector si sa ma pot concentra, alaturi de colegii mei, in buna functionare a celei mai importante institutii de consacrare a valorilor intelectuale si de cercetare si creatie din tara - Academia Romana".

#candidat PSD Ioan Aurel Pop , #candidat
Comentarii