Ziare.com

Rezultate alegeri Miercurea Ciuc 2012

Joi, 07 Iunie 2012, ora 15:11

   

Rezultate alegeri Miercurea Ciuc 2012
Alegerile locale din Harghita au fost castigate, detasat, de UDMR care are cele mai multe mandate de primari, consilieri locali si judeteni si si-a pastrat fotoliul de presedinte al Consiliului Judetean.

Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor locale, facute publice de Biroul Electoral Judetean, UDMR a castigat 51 de primarii din judet, din cele 67 existente. Numarul este mai mare decat acum patru ani, cand Uniunea obtinuse 42 de mandate.

De asemenea, la alegerile din 10 iunie, sase primarii au fost castigate de candidati independenti, patru de reprezentanti ai Partidului Civic Maghiar (PCM), trei de cei ai Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) si cate un mandat a fost castigat de candidati ai PDL, PNL si PSD.

Si in ceea ce priveste mandatele de consilieri locali, UDMR se situeaza pe primul loc.

Astfel, Uniunea a obtinut 509 fotolii de consilieri locali, din cele 835 existente in tot judetul.

Pe locul doi, la distanta semnificativa, se afla PCM-116 mandate, PPMT-77, USL- 29, PDL-27, independenti-25 mandate, PSD-14, PPDD si PNL cate 10, PNG-CD-3 mandate, UNPR si Partida Romilor, cate 2 si PNTCD, Partidul Conservator, PRM si Partidul Verde, cate un mandat. De asemenea, in localitatile Ulies si Secuieni, alianta formata din PCM si PPMT a castigat sapte fotolii de consilieri locali.

UDMR domina si Consiliul Judetean Harghita, unde a obtinut o majoritate de doua treimi. Rezultatele finale arata ca Uniunea are 20 de mandate de consilieri judeteni, PCM a castigat patru mandate, in vreme ce PPMT si USL au obtinut cate trei locuri.

Functia de presedinte al Consiliului Judetean Harghita a fost pastrata de Borboly Csaba, de la UDMR, care a fost preferat de 64,91 la suta dintre electorii prezenti la urne.

In Harghita s-au prezentat la vot 148.771 de persoane, din cele 275.771 inscrise pe listele permanente si suplimentare. Numarul de voturi nule a fost diferit, de la caz la caz. In vreme ce la primari s-au inregistrat 4069 de voturi nule, la presedintele Consiliului Judetean au fost 6784, la consilii locale s-au anulat 8926 de voturi iar la Consiliul Judetean au fost 9622 de voturi nule.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1133 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor