Stop, vrem sa traim!

Autor: Octavian Serban - presedinte KNOMACONS
Duminica, 27 Noiembrie 2016, ora 16:41
4964 citiri

Pe rolul instantelor de judecata exista multe tipologii de divort care au la baza aspecte cat se poate de triviale ale vietii: infidelitatea, abuzul, nepotrivirea de caracter, pretentiile materiale si multe altele.

Peste toate acestea, exista si un motiv mult mai profund: trezirea la realitate. Practic, realizezi ca te-a furat viata, iar o anumita conjunctura restransa din devenirea de adult te-a blagoslovit cu un partener cu aspiratii limitate sau cel putin diferite, cu tabieturi toxice sau cel putin nocive, cu un comportament brutal sau cel putin rudimentar.

Cutumele educative, stereotipiile sociale si dogmele crestine transforma institutia casatoriei in ceva tabu, de care nu te indoiesti si pe care esti sortit sa o duci la capat pana la disparitia existentiala. Totusi, natura umana este extrem de complexa, iar parcurgerea unui traseu unic al vietii te poate duce intr-un moment de reevaluare care inlatura ceata.

Trezirea la realitate te loveste ca un fulger, realizezi brusc minciuna care te-a invaluit, confortul in care te-ai complacut si rutina in care te-ai adancit. E momentul sa iei o decizie alternativa: sa continui sa te pierzi in negurile plafonarii si ale stingerii in anonimat sau sa spui: stop, vreau sa traiesc!

In decembrie 2016, cei care nu ne-am regasit pana acum in modul de a convietui cu o clasa politica prafuita, retrograda, ancorata in ideologia comunista sau manata de nesatul imbogatirii si opulentei, putem spune: stop, vrem sa traim!

Momentul e prielnic, pentru ca in ultimul an am vazut ce inseamna sa avem un guvern netributar mafiei economice si fundamentalismului politic, pe scena a aparut o alternativa politica viabila, diferita de tot ce a fost pana acum, iar iminenta schimbarii a determinat multi oameni de valoare sa accepte oferta de a candida.

In ciuda unor ezitari sporadice si anumitor exprimari nesincronizate la nivel de guvern, cei care inteleg necesitatea trezirii la realitate si au vazut ca se poate si altfel realizeaza ca drumul inceput acum un an este cel al schimbarii, al ruperii de trecut si de coruptia ucigasa.

Prin validarea in alegeri a unor curente politice progresiste, inclusiv cei care inca se mai lasa amagiti de nurii flescaiti ai unui personaj din lumea lui Moromete, vor intelege ca parfumul supralicitarilor absurde este efemer, iar mai mult decat toate, conteaza vorba masurata, cuvantul dat si mintea limpede.

La nivel national, in loc de disputele sterile preferate de brontozaurii politicii de cumetrie, poate ca promotorii schimbarii ar trebui sa explice in mod clar ce inseamna sa trudim mai mult pentru a avea recolta bogata si nu sa ne certam pe impartirea cu abilitate a saraciei.

La nivel international, trebuie sa se inteleaga cat de mult conteaza sa oferim garantia ca suntem parteneri de incredere, sa putem fi bagati in seama de egalii nostri si nu sa ne simtim maguliti ca suntem ignorati cu diplomatie de bogati.

La nivel individual, trebuie subliniat cat de important este sa ne regasim increderea si locul intr-un angrenaj functional, cum contribuie fiecare la o schimbare benefica, in loc sa ne complacem intr-o rutina toxica, in scartaitul unui angrenaj ruginit.

Schimbarea e in noi, schimbarea e in decembrie: stop, vrem sa traim!

Octavian Serban este doctor in economie si dezvoltare regionala, presedinte al KM Institute Romania - KNOMACONS, organizatie care isi propune sa sprijine accesarea facila a fondurilor europene.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#parlamentare 2016, #alegeri 2016 , #stiri alegeri