Dan Voiculescu, solutia perfecta pentru Romania (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 16 Ianuarie 2011, ora 01:02
9758 citiri
Dan Voiculescu, solutia perfecta pentru Romania (Opinii)
Foto: RealitateaTV (arhiva)

E socant sa constati ca un om care nu ar fi trebuit sa existe in politica, daramite sa mai ocupe vreo functie publica, Dan Voiculescu in speta, este descoperit si reinventat ca unica solutie salvatoare a momentului pentru Romania. Nu mai e nici macar ironic, e doar foarte trist.

Unica explicatie pentru cei care l-au imbratisat acum pe fostul colaborator al Securitatii este ca, din moment ce el a fost folosit si de altii (vezi cazul lui Traian Basescu luandu-si caciula in mana si batandu-i la poarta Grivco), nu e nicio problema sa se alieze si ei, inca o data, cu acelasi dovedit colaborator. Altfel spus, un rau odata folosit devine frecventabil. Daca el a fost bun pentru Basescu, e bun si pentru Antonescu.

Acestea sunt argumentele folosite de Crin Antonescu, plus o precizare deosebita - domnia sa a facut alianta cu PC, nu cu Voiculescu. E ca si cum liderul liberalilor ar avea senzatia ca se adreseaza doar nevertebratelor care nu au ajuns inca sa vietuiasca in lumea oamenilor. Scapandu-se a vorbi liber despre Voiculescu, Crin Antonescu mai mai ca il numea "dracu", la Realitatea TV, insa a avut grija sa se corecteze rapid.

In firescul lucrurilor, nu ai cum sa-i legitimezi trecutul lui Felix, nici macar daca ar fi vorba sa inlaturi cel mai mare rau al momentului. Fie ca el se cheama Traian Basescu, Emil Boc, Elena Udrea sau toti la un loc, nimic din ce au facut acestia nu se compara cu raul provocat romanilor de catre Securitate. Care a existat, s-a dezvoltat si a ajuns sa fie diabolica tocmai prin intermediul unor coloboratori, poate, ca Felix.

Nu ajungi nicaieri daca vei inlocui un rau cu un altul, la fel de rau, doar cazut putin in uitare. Ce nefericire pe capul romanilor ca toata istoria lor sa fie o eterna prabusire din rau in mai rau...! De la moartea lui Carol I, istoria moderna a romanilor este o cascada de rele. De atunci incoace fugim constant de prezent cu iluzia ca viitorul si urmatorul "tatic" care va veni ne va salva de la nenorocirea prezenta.

Trista soarta mai are acest popor ca dupa blestemul de a alege intre doi comunisti - Traian Basescu si Adrian Nastase, in 2004 - sa se trezeasca acum sub blestemul vechilor securisti identificati mai mereu ca solutiile perfecte pentru tot felul de aliante si intelegeri imorale. Nenorocirea romanilor nu a fost doar ca in 2004 sa aleaga intre doi comunisti, ci e un blestem de 21 de ani de a nu avea intre ce sa aleaga, pentru ca tot fostii activisti si securisti au preluat intreaga putere.

Comunisti sau nu, securisti dovediti de Justitie sau inca sub acoperire, marea majoritate a celor care ne-au condus si inca ne hotarasc viitorul au fost si au ramas ancorati in mentalitatea comunista - securista. Iar acum, un Crin Antonescu vine si capituleaza in fata increngaturilor trecutului, motivandu-si strategia candid ca altfel "nu se poate". Ba poate ca tocmai altfel se putea, iar asa nu o sa se poata niciodata. Aceasta nu este insa o tema de meditatie pentru Crin Antonescu.

Cum pentru presedintele PNL nu merita nici macar sa se discute problema unui Congres Extraordinar pentru deciderea asupra celei mai importante aliante postdecembriste, pentru ca asta inseamna "cheltuiala si suntem vai de capul nostru oricum". Acesta este insa drumul unui om care deja incepe sa semene tot mai mult cu cel pe care se pregateste sa il inlature. Cu aceleasi arme, cu aceleasi solutii, devenind in timp cine mai stie cum.

Mai degraba decat "blestemul" comunistilor si securistilor intre care nu avem de ales, acest popor a exersat admirabil arta ascunderii si non-participarii, dezinteresul si ignorarea realitatii. Iar rezultatul este exact ceea ce vedem ca se intampla in prezent.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Dan Voiculescu Crin Antonescu, #Voiculescu Felix Securitate, #Crin Antonescu alianta Securitate , #Dan Voiculescu