Un dietetician american spulberă mitul alimentelor ce ajută la slăbit: Ele nu se împart în bune și rele, ci altfel

Vineri, 10 Noiembrie 2023, ora 02:22
4737 citiri
Un dietetician american spulberă mitul alimentelor ce ajută la slăbit: Ele nu se împart în bune și rele, ci altfel
Alimentele nu se împart în bune sau rele, susține un expert FOTO: Health

Shyla Cadogan, un dietetician clinic american de la LifeBridge Health din Baltimore, Maryland spulberă mitul că anumite produse ajută la slăbit și că demonizarea unor alimente și lăudarea altora nu se bazează pe dovezi științifice. Experta spune că nu există alimente care sunt împărțite în ”bune” sau în ”rele”, iar acestea nu te vor face să dai jos kilogramele.

Ea explică că toate alimentele au calități benefice - chiar dacă doar oferă energie, atunci când ți-e foame. În plus, fiecare persoană reacționează diferit la consumul alimentelor din cauza faptului că fiecare om are o biochimie proprie, o cultură și o genetică individuale, potrivit Daily Mail.

Punerea anumitor alimente pe un piedestal nu te ajută să slăbești sau să îți îmbunătățești sănătatea și poate crește riscul de a dezvolta o alimentație dezordonată, potrivit unei expertize recente scrise de dieteticianul clinic Shyla Cadogan de la centrul LifeBridge Health din Baltimore, Maryland, Statele Unite.

Medicii britanici avertizează. Un obicei nocturn poate fi un ”ucigaș tăcut” pentru oameni: Ce trebuie să faci

Ea explică că toate alimentele au calități benefice - chiar dacă doar oferă energie atunci când ți-e foame. Și studiile arată că alimentele individuale nu prezic rezultate slabe asupra sănătății, ci mai degrabă dietele sunt un întreg.

Mai rău și mai rău, opiniile binare despre alimente sunt asociate cu comportamente de alimentație excesivă, care pot provoca creșterea în greutate. „Un tipar de limitare a fiecărei pofte este cea mai rapidă cale către un ciclu de restricție excesivă”, spune doamna Cadogan.

Ea adaugă că includerea poftelor în dieta ta „înlătură dorința de a-l dori mereu și, eventual, să te îndopi la un moment dat”.

Mai mult decât atât, scrie ea, vinovăția și stresul care rezultă din vorbirea cu sine negativă, cum ar fi „Am fost atât de rău săptămâna asta” pot face mai mult rău desertului cu moderație - crescând riscul de alimentație dezordonată care vede pe cineva să restricționeze alimentele și chiar să moară de foame înșiși.

Alți experți au declarat că fac ecou îngrijorările doamnei Cadogan cu privire la numărul de americani care adoptă această atitudine față de mâncare. Kathleen Lopez, un dietetician înregistrat în New Hampshire, a spus: „Fiecare dintre noi are o biochimie, o cultură și o structură genetică individuale, ceea ce înseamnă că reacționăm diferit la alimente - și vom mânca și nu vom mânca anumite lucruri.

Noi dovezi dezvăluite de oamenii de știință: Descoperire de proporții biblice, amintită în Geneză VIDEO

Alimentele nu sunt bune sau rele. Ori lucrează pentru tine, ori nu! Tăierea unui întreg grup de alimente pentru a pierde în greutate - fie că este vorba de carbohidrați, zahăr sau alimente ultraprocesate, funcționează foarte rar”.

Este un factor de risc major pentru tulburările de alimentație, precum și pentru tulburările de alimentație clinice, cum ar fi anorexia și bulimia.

Alimentația dezordonată se află pe un spectru între alimentația normală și o tulburare de alimentație și, de obicei, include un model de alimentație restrictivă, alimentație compulsivă sau modele de alimentație neregulată.

Experții subliniază că tulburările de alimentație cresc, de asemenea, unele dintre aceleași riscuri de a consuma cantități mari de alimente „rele” foarte procesate, grase și zaharoase, care duc la boli de inimă, probleme digestive, hipertensiune arterială, creștere în greutate și accident vascular cerebral.

Doamna Cadogan a spus: „Dacă vă bateți pentru că ați mâncat mâncare „rea”, vă faceți mai mult rău decât mâncarea reală. Te presezi pentru a avea modul „perfect” de a mânca, ceea ce este ceva care nu se va întâmpla niciodată și este pur și simplu nepractic.”

Cum să slăbești sănătos și rapid până de Paște
Cum să slăbești sănătos și rapid până de Paște
Kilogramele puse încet, încet în jurul taliei încep să te facă să privești cu furie la toaletele de petrecere din garderoba ta? Nu mai poți suporta încă o cheltuială în plus pentru a...
Slăbește sănătos cu ajutorul dietei cu suc de pătrunjel
Slăbește sănătos cu ajutorul dietei cu suc de pătrunjel
Fiind foarte bogat în vitamine și minerale și sărac în calorii, pătrunjelul este ideal pentru alimentația persoanelor care vor să scape de kilogramele în plus. Are, de asemenea,...
#alimente dieta, #alimente bune sanatate, #alimente bune slabit, #alimente rele, #alimente rele sanatate, #alimente sanatoase, #dieta , #stiri externe