Chiliman: As fi un bun primar general, dar nu mi-a trecut prin cap sa candidez

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 15:39
6185 citiri
Chiliman: As fi un bun primar general, dar nu mi-a trecut prin cap sa candidez
Foto: Antena3

Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, sustine ca "ar fi un bun primar general", insa nu s-a gandit sa candideze pentru aceasta functie.

"As fi un bun primar general, dar niciodata nu mi-am pus in cap sa candidez", le-a spus Chiliman jurnalistilor.

Dupa cum declara, pentru Ziare.com, la sfarsitul saptamanii trecute, primarul sectorului 1 are alte prioritati acum - oprirea punerii in aplicare a planului Puterii de a trece Legea Capitalei.

Sunteti de acord cu desfiintarea sectoarelor Capitalei? - Sondaj Ziare.com

pe termen scurt, oprirea aplicarii planului Elenei Udrea si al gruparii sale de a pune mana pe toti banii publici ai bucurestenilor si, pe termen mediu, construirea unei oferte viabile, de centru-dreapta, pentru dezvoltarea orasului pe principiul descentralizarii, al aducerii deciziei cat mai aproape de cetatean".

Chiliman crede ca actuala Putere ar putea sa treaca Legea Capitalei inainte de referendumul din Bucuresti referitor la aceasta problema sau chiar fara sa tina cont de rezultatul acestuia.

"Cred ca, in disperarea lor de a pastra accesul la resursa publica si dupa alegerile 2012, acesti oameni sunt in stare de orice ticalosie, de la minciuna sfruntata, pana la nesocotirea vointei romanilor, in general, si a bucurestenilor in particular. Sunt convins ca vor face orice pentru a plasa la cheremul lor 2,5 miliarde de euro anual, cat reprezinta bugetul insumat al Primariei Capitalei si al sectoarelor.

Ei au o socoteala simpla, de bisnitar politic, care a functionat in Parlament, in actuala legislatura: cumpararea cu bucata de consilieri generali de la alte partide, ca sa constituie ei si viitoarea majoritate in CGMB", a subliniat primarul sectorului 1 pentru Ziare.com.

Chiliman s-a mai aratat de parere si ca primarii de sector ar fi inlocuiti de "oameni de paie" ai "baietilor destepti".

"Asa-zisa Lege a Capitalei, promovata de PD, aducand un minus de democratie locala, prin desfiintarea institutiei primarului de sector ales de cetateni si inlocuirea lui cu un om de paie, numit de majoritatea politico-financiara din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, genereaza un minus de eficienta a administratiei locale", a conchis primarul.

Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#Andrei Chiliman, #PNL PSD liste, #liste separate alegeri , #primar
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Chiliman sa candideze. Oprescu este santajat sa aloce partea leului din banii Bucurestenilor catre afacerile Portocalii? Oprescu chemat la DNA apoi Cristache Radulescu - Presedintele PD-L ILFOV si al Consiliului Judetean Ilfov il secondeaza ?!?