Ce înseamnă anexarea de către Putin a 15% din teritoriul Kievului pentru Rusia și Ucraina

Sambata, 01 Octombrie 2022, ora 21:30
10215 citiri
Ce înseamnă anexarea de către Putin a 15% din teritoriul Kievului pentru Rusia și Ucraina
Putin a semnat decretele de anexare ilegală a 4 regiuni din Ucraina la Rusia FOTO: CNBC

După ce președintele Vladimir Putin a semnat vineri, 30 septembrie 2022, la Kremlin decretele pe care Rusia le numește ”tratate de aderare” a celor patru regiuni ucrainene parțial ocupate – Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie, acest lucru înseamnă anexarea ilegală a 15% din teritoriul Kievului de către Moscova.

După realizarea acelor așa-zise referendumuri false din zonele din estul și sudul Ucrainei, controlate de armata rusă, Kremlinul a avertizat că orice atac asupra acestora va constitui un act de agresiune împotriva Rusiei, potrivit CNBC TV18.

Referendumurile au avut loc după unul dintre cele mai mari eșecuri ale Rusiei din război, când forțele ucrainene au început o contraofensivă și au recuperate mii de kilometri din teritoriile ocupate de Moscova.

Ucraina a îndemnat Uniunea Europeană să impună noi sancțiuni împotriva Rusiei, ca răspuns la referendumurile ilegale desfășurate în regiunile din Ucraina, care s-au realizat adesea sub amenințarea armelor.

Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

Rusia ar putea numi orice eforturi de a relua atacurile directe asupra acestor 4 regiuni anexate ilegal ca unele îndreptate asupra teritoriului său, crescând astfel riscul unei confruntări între ea și NATO.

Îl poate opri cineva pe Putin?

Nici Occidentul și nici Ucraina nu-l pot opri pe Putin să își revendice aceste 4 regiuni, deși Statele Unite și aliații săi au anunțat că vor ca Kievul să învingă Rusia pe câmpul de luptă și îl vor ajuta să facă acest lucru furnizând în continuare arme.

Occidentul ar putea trimite arme mai avansate în Ucraina. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că țara sa a primit sisteme de apărare aeriană cunoscute sub numele de NASAMS de la SUA.

Fostul cancelar german Angela Merkel rupe tăcerea: Avertisment în privința lui Vladimir Putin VIDEO

Zelenski a spus că ”pseudo-referendumurile” privind anexarea de către Rusia vor distruge orice șansă de negocieri de pace. Cele 4 regiuni anexate ilegal de către Rusia reprezintă aproximativ 90.000 de kilometri pătrați, aproximativ 18% din teritoriul Ucrainei (din care 3% sunt teritorii care nu sunt controlate de ruși, fiind lupte acolo), iar împreună cu Crimeea, alipită ilegal în 2014, ar duce procentul la 20%.

Statele Unite sunt pregătite să impună Rusiei noi sancțiuni economice, împreună cu aliații săi din Europa și din lume.

Eveniment Quarterly Report

Rușii vând 100 de proprietăți deținute de ucraineni în Crimeea, inclusiv una care aparţine preşedintelui Zelenski
Rușii vând 100 de proprietăți deținute de ucraineni în Crimeea, inclusiv una care aparţine preşedintelui Zelenski
Autorităţile instalate de Rusia în Crimeea au declarat sâmbătă că intenţionează să vândă aproximativ 100 de proprietăţi ucrainene, inclusiv una care aparţine preşedintelui ucrainean...
Dacian Cioloş, apel la coordonarea acţiunilor opoziţiei pentru demiterea lui Marcel Ciolacu: Se poate depune o moţiune de cenzură fără AUR
Dacian Cioloş, apel la coordonarea acţiunilor opoziţiei pentru demiterea lui Marcel Ciolacu: Se poate depune o moţiune de cenzură fără AUR
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş face joi un apel la coordonarea acţiunilor opoziţiei pentru demiterea lui Marcel Ciolacu, el arătând că există o majoritate posibilă în Parlament,...
#anexare teritorii Rusia, #anexare donbas, #Rusia Ucraina, #Putin Ucraina, #teritorii ocupate ucraina, #teritorii anexate , #Razboi Ucraina