AUR a început să strângă semnături pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie

Vineri, 01 Martie 2024, ora 14:59
2143 citiri
AUR a început să strângă semnături pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie
George Simion, liderul AUR Foto: Facebook/ Alianța pentru Unirea Românilor - AUR

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a demarat vineri, 1 martie, campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaţilor la alegerile europarlamentare de pe 9 iunie, atât la nivel național, cât și în diaspora.

”În toată România şi în Diaspora, AUR a decis să înceapă strângerea de semnături de susţinere a listei de candidaţi pentru Alegerile Europarlamentare din 9 iunie, cele mai importante alegeri de anul acesta, pentru că ele vor da direcţia anului electoral 2024, aceea pe care românii o doresc pentru ţară. (...) ”, a transmis AUR într-un comunicat.

AUR precizează că ”a fost primul partid politic care a prezentat lista de candidaţi pentru Parlamentul European cu aproape un an înainte alegeri, pentru că au dorit ca românii să îi cunoască şi să îi analizeze atent pe cei care ne vor reprezenta”.

”AUR vrea să trimită la Bruxelles oameni care ştiu să se bată pentru drepturile noastre, nu aşa cum, în ultimii ani, au făcut cei de la PSD, PNL, USR care au trimis la Bruxelles aplaudaci, moşnegi politici, aflaţi pe ultima sută de metri a carierei politice, pe care căutau să îi dea afară din partidele lor şi îi trimiteau la pensie în Parlamentul European”, precizează formaţiunea.

Preşedintele AUR, George Simion, a declarat la Cluj că se strâng semnături în toată ţara de astăzi, din prima zi de primăvară.

”Dăm drumul strângerii de semnături şi aici la Cluj. O să avem mai multe puncte în Cluj-Napoca, şi la Turda, şi la Câmpia Turzii, şi la Dej, şi la Gherla. Se strâng semnături în toată ţara de astăzi, din prima zi de primăvară.(...) Să reuşim să strângem milionul de semnături cât mai repede şi să dăm la o parte PSD şi PNL de la conducerea ţării şi din vieţile noastre”, a spus preşedintele AUR, George Simion, într-o intervenţie live de la Cluj.

Ajuns şi la Alba Iulia, George Simion a spus că, dacă PSD şi PNL insistă să coordoneze această încălcare a Constituţiei numită alegeri comasate, AUR este pregătit pentru alegerile locale.

”Dacă hoţii ăştia insistă să coordoneze într-un fel sau altul această ilegalitate, această încălcare a Constituţiei numită alegeri comasate, suntem pregătiţi şi pentru alegerile locale. De departe avem cea mai bună listă pentru Parlamentul European, oameni cu doctorate făcute pe bune, cadre universitare, şefi de promoţii. Ei îl au pe Tudose, un moş libidinos care a fost implicat într-un scandal sexual acolo la Bruxelles, pe Rareş Bogdan, cel care a tăiat pensiile speciale de nu a mai putut, încă taie la ele, şi tot felul de sinecuri şi papagali care se duc acolo la pensie, pe o sumă de 10.000 de euro, fără să facă nimic”, a declarat preşedintele AUR.

Alegerile europarlamentare vor avea loc pe data de 9 iunie, în aceeași zi cu alegerile locale, după ce coaliția de guvernare a luat decizia de a comasa cele două scrutinuri.

Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru comasarea alegerilor este în dezbatere publică.

Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
#aur, #alegeri 2024, #europarlamentare , #alegeri 2024