România, citată în presa italiană pe subiectul extremismului: "Se înmulțesc comploturile și teoriile conspiraționiste"

Luni, 11 Martie 2024, ora 12:43
2493 citiri
România, citată în presa italiană pe subiectul extremismului: "Se înmulțesc comploturile și teoriile conspiraționiste"
Diana Șoșoacă, senator SOS (fostă AUR) FOTO captură video

"Se înmulțesc comploturile și teoriile conspiraționiste. Formațiunea condusă de George Simion are ca obiectiv unificarea celor două țări vorbitoare de limba română prin anexarea Republicii Moldova." Așa își începe publicația italiană La Stampa un articol în care menționează tendințele extremiste din România, punctând inclusiv pe mișcările anti-vaccin din timpul pandemiei.

La Stampa menționează că sondajele pre-electorale dau AUR între 20 și 30% din voturi și tendința sa de creștere promite să zdruncine atât alegerile prezidențiale din septembrie, cât și pe cele generale, din decembrie.

Miercuri, 6 martie, în timpul congresului PPE, liderul AUR, George Simion, se afla în fața centrului ”Romexpo” din București, purtând o șapcă pro-Trump și protestând la adresa Ursulei von der Leyen.

Replicile politicienilor români sunt citate ca exemplu de presa din Italia, potrivit La Stampa.

- ”Covidul este o invenție pentru a stabili un regim autoritar”.

- ”Noua lege a familiei adoptată pentru obținerea fondurilor PNRR va permite ca copiii să fie luați din cuplurile creștine și repartizați cuplurilor de homosexuali”.

- ”Vaccinurile sunt folosite pentru a implanta un cip și a-i controla pe cetățeni prin intermediul 5G”.

- ”Birocrații de la Bruxelles vor să priveze România de resursele sale pentru a o sărăci și a o ține în șah”.

- ”Ucraina persecută minoritățile române și cu scuza războiului ne invadează cu cerealele sale ieftine”, scrie publicația italiana La Stampa, citată de Rador Radio România.

- ”Societatea românească se caracterizează istoric printr-o prezență semnificativă a populației rurale. În ultimii ani, societatea s-a liberalizat, însă influența Bisericii Ortodoxe continuă să fie foarte puternică și din cauza nivelului scăzut de educație”, explică politologul Cristian Pîrvulescu, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București.

Potrivit datelor Eurostat, mai puțin de 25% dintre persoanele între 25 și 34 de ani au o diplomă universitară, acesta fiind procentul cel mai scăzut din întreaga Uniune Europeană.

Publicația mai menționează că ”Opt din zece români cred că rolul primordial al femeii este să aibă grijă de casă și de familie”.

Datele privind violența de gen sunt mai bune, însă conform raportului statisticile sunt distorsionate, deoarece fenomenul este ”ascuns și invizibil pe agenda publică”.

De asemenea, în articolul scris de presa din Italia se mai menționează că influența Bisericii Ortodoxe continuă să împiedice dreptul la avort într-o țară care îl permite până în săptămâna a paisprezecea dacă este efectuat chirurgical (după această dată medicii sunt pedepsiți cu închisoarea), iar farmacologic numai până în săptămâna a noua. Doar că, potrivit Asociației moașelor independente, ”80% din instituțiile de sănătate publică nu oferă posibilitatea avortului”.

Episodul în care Diana Șoșoacă a agresat o echipă TV din Italia nu este uitat. De asemenea, publicația mai notează că pentru a contracara înaintarea AUR, PSD a decis să prezinte liste comune cu Partidul Național Liberal (PNL), partidul aliat guvernamental afiliat PPE.

”Este o coaliție geopolitică dorită cu putere de președintele Klaus Iohannis. Pentru a încerca să sustragă din procentele AUR, au decis să comaseze alegerile europene cu cele locale, unde partidele tradiționale încă mai au putere datorită rădăcinilor teritoriale. Cu toate acestea, trebuie să fim cu ochii pe SOS România, un alt partid de extremă dreaptă care ar putea ajunge la 5%”, spune Cristian Pîrvulescu.

Aceasta este formațiunea condusă de Diana Iovanovici-Şoșoacă, senatorul anti-vax care în urmă cu trei ani, după un interviu pentru Tg1, a ținut ostatică timp de opt ore o echipă de filmare de la RAI1.

Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
#aur, #Diana Sosoaca, #George Simion, #SOS , #Stiri George Simion