Liderul PNȚCD transmite o odă pentru Liviu Dragnea: A intrat în cărțile de istorie. A reușit un act epopeic

Marti, 20 Iulie 2021, ora 22:45
7737 citiri
Liderul PNȚCD transmite o odă pentru Liviu Dragnea: A intrat în cărțile de istorie. A reușit un act epopeic
Liderul PNȚCD i-a lăudat pe cei care i-au rămas aproape lui Liviu Dragnea FOTO Facebook / Aurelian Pavelescu

Președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu a transmis o adevărată odă pentru fostul lider PSD Liviu Dragnea după ce acesta din urmă a fost eliberat din închisoare. "A intrat în cărțile de istorie! Respect!", a subliniat Pavelescu.

Potrivit președintelui PNȚCD, Dragnea a reușit "un act epopeic", pentru care a "plătit cu libertatea". Pavelescu mai susține că povestea fostului lider social-democrat "va trăi" în mintea oamenilor.

"Însoțit mereu, chiar împotriva tuturor, de Codrin Ștefănescu și alții câțiva, foarte puțini, a reușit un act epopeic: fondarea mișcării suveraniste române. De aceea a și plătit cu libertatea, scăpat de Dumnezeu de la plata cu viața. O mare luptă se măsoară prin puterea de sacrificiu, doar așa se poate învinge.

Este o chestiune de destin. Îl construiesc chiar dușmanii tăi, instrumente ale adevărului prin vădirea minciunii. Nu știu dacă va mai face sau nu politică, dar ce-a lăsat în urmă rămâne. Când cei care-au construit statul paralel, teroarea și supunerea propriului popor - președinți, prim-miniștri, miniștri, parlamentari, securiști, procurori și judecători la un loc - vor fi căzut de mult în uitarea cu care se plătește trădarea - pedeapsa cea mai ușoară -, povestea lui Liviu Dragnea va trăi în mintea oamenilor", a relatat Pavelescu într-un mesaj pe Facebook.

"Zuckerberg să vină în România să dea explicații"

În 2019, înaintea alegerilor europarlamentare, PSD, condus atunci de Liviu Dragnea, a semnat un acord de colaborare cu PNȚCD care ulterior l-a propulsat în Parlamentul European pe Chris Terheș. După eșecul celor două partide de la alegerile europene, PNȚCD a transmis pe Facebook un mesaj în care solicita blocarea Facebook în România.

"Protest împotriva Facebook. Aceste alegeri au fost prejudiciate de reţeaua de socializare Facebook. Aşa cum Paul Hitter a declarat în urmă cu câteva minute pe Antena 3, că este blocat de Facebook înainte de evenimente importante, tot aşa mai mulţi ţărănişti au fost blocaţi pentru că au dat share unor mesaje politice ale lui Aurelian Pavelescu. În tot acest timp Facebook tolerează limbajul vulgar şi îndemnurile la violenţă ale reprezentanţilor altor partide. Solicităm guvernului Dăncilă să ia măsuri pentru blocarea accesului la Facebook în România iar parlamentului să facă o comisie de anchetă. Zuckerberg să vină în România să dea explicaţii. Facebook câştigă mulţi bani de pe urma utilizatorilor români, dar nu acordă nici o atenţie pieţei din România. Considerăm acest comportament al companiei în cauză că fiind inacceptabil", se arată în mesajul postat pe Facebook.

Revenirea lui Dragnea în politica mare

După mai bine de doi ani de închisoare, Liviu Dragnea a ieșit joi, 15 iulie, de la penitenciarul Rahova. În prima sa apariție în fața presei, acesta a făcut o declarație de război pentru fostul său partid, despre care spune că a devenit o formațiune „de operetă, condus de lași”, dând semne că ar vrea să se implice din nou în viața politică.

Totuși, mai mulți analiști politici contactați de Ziare.com explică că revenirea lui Dragnea în politică nu va fi una ușoară și că PSD nu îl primește chiar cu brațele deschise.

Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Liviu Dragnea și-a găsit o nouă ocupație. Pentru că proiectul din politică, APP, i-a murit din fașă pe fondul conflictului cu Codrin Ștefănescu, fostul șef PSD a hotărât să se apuce...
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#Aurelian Pavelescu PNTCD, #Liviu Dragnea, #eliberare liviu dragnea, #PNTCD , #stiri Aurelian Pavelescu