Putin îngrozit după exploziile din Crimeea: Reacție rapidă privind avioanele și elicopterele Rusiei VIDEO

Joi, 18 August 2022, ora 22:10
14120 citiri
Putin îngrozit după exploziile din Crimeea: Reacție rapidă privind avioanele și elicopterele Rusiei VIDEO
Avion rusesc în Crimeea, regiune anexată de Rusia în 2014 FOTO: Newsweek

Săptămâna trecută au avut loc mai multe explozii la o bază aeriană militară a Rusiei din districtul Saki, iar marți și în apropierea unor unități ale Moscovei din Dzankoi, ambele din Crimeea. Acum, Putin a reacționat rapid și a ordonat mutarea avioanelor și elicopterelor din regiunea anexată în 2014, la baze din patria-mamă.

Miercuri, 17 august 2022, guvernul Ucrainei a anunțat că exploziile din Crimeea au forțat Kremlinul să ia măsura abandonării bazelor din regiune, iar 24 de avioane și 14 elicoptere ale Rusiei să se retragă în teritoriul său, potrivit Newsweek.

”După recentele evenimente din Crimeea, rușii își mută urgent avioanele și elicopterele din adâncul peninsulei spre aerodromurile din Federația Rusă”, se arată într-o postare pe Facebook a Ministerului Apărării din Ucraina.

O femeie puternică vrea să-l salveze pe Putin: Strategia ei de a scăpa Rusia din colapsul economic

Avioanele rusești despre care Ucraina susține că au fost mutate din Crimeea, sunt 3 aeronave Sukhoi Su-27, 3 Su-34, 3 Su-35S și 1 suplimentare, care sunt probabil avioane de interceptare supersonice tip Mikoyan MIG-31.

În plus, Rusia și-a scos din Crimeea și 14 elicoptere proprii miercuri, inclusiv 6 modele Kamov Ka-27. Alte 8 elicoptere dintr-un tip nespecificat, au fost mutate la o bază rusă din Krasnodar.

Mai multe videoclipuri distribuite online săptămâna trecută au arătat mai multe explozii puternice la o bază aeriană militară rusă din districtul Saki din Crimeea. În plus, marți alte explozii suplimentare s-au produs în apropierea unor unități rusești de la Dzhakoi, tot în Crimeea.

Armata rusă a pus cel puțin o parte din aceste explozii pe seama unor ”acte de sabotaj”, fără a numi presupușii atacatori.

Un fost agent rus KGB avertizează: Spionii secreți ai lui Putin au ”o țintă uriașă” VIDEO

Într-o mișcare care ar putea fi legată de aceste explozii din Crimeea, agenția de presă RIA din Rusia a anunțat că Igor Osipov, actualul comandant al Flotei ruse de la Marea Neagră a fost înlocuit de Vladimir Putin, președintele rus.

Ucraina nu a confirmat, dar nici nu a infirmat responsabilitatea acestor explozii din Crimeea, deși analiștii militari internaționali suspectează Kievul că ar fi responsabil pentru evenimentele din regiunea anexată de Rusia în 2014.

Citește și:
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
După ce liderul AUR George Simion a salutat victoria partidului de extremă dreapta din Italia, acesta a fost luat la rost de românii din diaspora care amintesc că Giorgia Meloni susține...
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost lider al PNL, a lansat marți, 27 septembrie, un nou atac împotriva foștilor colegi care au ales coaliția cu PSD și a...