Antonescu: Basescu nu vrea dezbatere in cinci candidati, Geoana nu vrea in trei

Autor: Ana Ilie
Marti, 17 Noiembrie 2009, ora 22:03
2385 citiri
Antonescu: Basescu nu vrea dezbatere in cinci candidati, Geoana nu vrea in trei

Dezbaterea intre candidatii la prezidentiale este o chestiune inca nelamurita, care il face pe candidatul PNL Crin Antonescu sa se gandeasca ca rivalii sai directi in cursa pentru fotoliul de la Cotroceni, Traian Basescu (PD-L) si Mircea Geoana (PSD) nu-si doresc, de fapt, nicio dezbatere.

Desi crede ca "in primul rand era foarte simplu ca televiziunea publica sa organizeze o dezbatere cu toti cei care si-au depus candidatura", nu este greu de gasit o solutie si in afara implicarii TVR, a precizat candidatul PNL la Antena3.

"Se pot gasi diferite formule", cu toate ca cei doi, Basescu si Geoana par deocamdata blocati in "doua formule ireconciliabile: Geoana vrea una - doua dezbateri cu cinci candidati (inclusiv Sorin Oprecu, Kelemn Hunor), Basescu doreste una- doua dezbateri cu doar trei candidati".

PNL a oferit "una cu cinci si una cu trei", dar daca "ne silesc sa aleg, voi alege doua dezbateri de trei candidati, intrucat publicul larg este interesat de candidatii cu sanse reale de a intra in turul doi".

"Nu stiu de ce nu a vrut domnul Basescu la ASE, si eu am avut rezerve, nu in legatura cu locul, ci cu tipul de dezbatere si cu forma de moderare pe care o sugera domnul Geoana.

Sunt de acord sa discutam pe teme economice si nu numai. Insa daca domnul Geoana isi

imagina dezbaterea sub forma unui examen oral se inseala", a precizat Antonescu.

"N-am stiut nimic despre acesti moderatori, dar adevarul gol-golut este ca domnii Basescu si Geoana, dimpotriva cu masinariile lor de razboi n-au vrut nici o dezbatere. Nu e in interesul lor", a mai spus politicianul.

Oprescu: Sa ne cheme si pe noi acolo si om dezbate ce e de dezbatut

In acest moment al discutiei, a intervenit, prin telefon, si candidatul independent la prezidentiale, Sorin Oprescu, care a tinut sa isi spuna punctul de vedere in legatura cu negocierile pe marginea viitoarei dezbateri intre candidatii la prezidentiale.

"Ce sa negociem doamna cand tot negociem si tot vorbim de atata timp? Pa noi ne-a lasat deoparte domnul Basescu, pe alalaltul l-a batut pe umar si i-a zis du-te fiule si umbla ca aici sunt oameni seriosi. Se fac niste manevre pe care nu le inteleg, n-ar vrea probabil sa ne vada pe niciunul. Nu avem gripa porcina, nu grohaim, nu le transmitem nimic decat intrebari normale, si se lamureste si omul care trebuie sa voteze duminica", a explicat Oprescu.

Tot el a mai spus ca nu stie ce discuta membrii echipelor candidatilor, intrucat "am inteles ca le-a luat Hrebenciuc telefoanele la toti", informatie informata ulterior

prin SMS de pesedistul Victor Ponta.

"Iindiferent de ceea ce vor hotari, a mai fost o confruntare din asta unde trebuia sa vina si Basescu si Geoana, am stat eu, Kelemen si Antonescu, nu stiu ce asteptau analistii, jurnalistii de la noi. Sa ne cheme si pe noi acolo si om dezbate ce e de dezbatut", a incheiat Oprescu.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Crin Antonmescu, #dezbatere alegeri prezidentiale 2009 , #Crin Antonescu