Emil Boc: Ar fi bine ca PNL si PD-L sa puna orgoliile deoparte

Joi, 19 Noiembrie 2009, ora 22:36
2193 citiri
Emil Boc: Ar fi bine ca PNL si PD-L sa puna orgoliile deoparte

Premierul interimar Emil Boc a anuntat ca in 2010 Romania va iesi din criza economica si a lasat sa se inteleaga ca nu ar avea nimic impotriva refacerii aliantei PD-L-PNL, pentru o guvernare comuna de centru-dreapta.

"Anul 2009 reprezenta anul maxim al crizei economice, in 2010 vom avea crestere econmica de cel putin unu la suta", a declarat premierul interimar-demis Emil Boc, joi seara.

In cadrul unei emisiuni la B1TV, premierul a subliniat ca taxele nu vor creste anul viitor, pentru ca ar trebui sa fie anul recuperarii increderii in economie.

"Sub semnatura mea la Parlament nu va pleca nici un proiect de buget cu o cota unica mai mare sau TVA mai mare decat acum. Nu avem in vedere nici o majorare de taxe, pentru ca 2010 este anul recuperarii increderii in economie", a declarat Emil Boc.

Comparand economia tarii noastre cu un pacient internat in spital, Emil Boc a explicat ca nu a apelat la disponibilizari masive in 2009 pentru ca "trebuie avute in vedere doua elemente: sa tai acolo unde este grasime birocratica, unde este surplus, dar si sa asiguri recalificari profesionale pentru cei dati afara".

Abordand, asa cum era si firesc, tema alegerilor prezidentiale, presedintele democrat-liberalilor a pledat pentru o continuitate la Palatul Cotroceni.

"Mi-e frica ca daca nu vom avea o continuitate la Cotroceni, daca nu mergem in continuare cu masurile de sanatate a sistemului, Romania nu va ajunge sa aiba un starndard de viata ca al celorlalte state europene. Altfel, Romania va fi captiva unor grupuri de interese. Ar fi un tip de guvernare feudala care va inrobi Romania ani buni de acum inainte", a opinat premierul interimar.

Mana cu mana, PD-L cu PNL

Dupa ce Calin Popescu Tariceanu a lasat sa se inteleaga ca PNL ar putea forma din nou o majoritate guvernamentala cu PD-L, Boc a spus ca "Tariceanu si-a dat seama ca a gresit in trecut si mai cred ca acum, cele doua partide, pot fi compatibile sa duca guvernarea Romaniei de centru-dreapta spre 2011".

Premierul a continuat, exprimandu-si speranta ca cele doua partide vor "pune orgoliile deoparte". In opinia sa, cele doua partide au viziuni asemanatoare asupra tuturor domeniilor sensibile pentru romani, de la sanatate la invatamant. "Avem viziuni asemanatoare, este clar ca suntem mult mai compatibili cu PNL-ul decat cu PSD-ul", a conchis Emil Boc.

Huiduielile de la metrou

Intrebat de Radu Moraru ce parere are despre huiduielile cu care a fost intampinat joi, de catre angajatii metroului bucurestean, premier a spus ca au fost numai cativa care au facut asta.

"Am fost huiduit de cativa lideri de sindicat, care au vazut ca nu se poate negocia in detrimentul interesului public, pentru ca nu poti da mariri la metrou inainte de adoptarea bugetului".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Emil Boc criza economica, #alianta PDl PNL, #Tariceanu alianta PNL PDL , #Emil Boc