Traian Basescu: Nu iau in calcul pierderea referendumului

Duminica, 15 Iulie 2012, ora 21:25
4063 citiri
Traian Basescu: Nu iau in calcul pierderea referendumului
Foto: Realitatea Tv

Presedintele suspendat Traian Basescu s-a declarat optimist in ceea ce priveste rezultatul votului de pe 29 iulie, precizand ca nu ia in calcul pierdea referendumului si exprimandu-si convingerea ca, desi romanii sunt suparati, ei stiu ca poate corecta eroarea politicului pentru Europa.

"Cu sau fara validarea referendumului, eu nu voi avea mai putine voturi 'nu' decat 'da'-urile USL-ului. Nu e aroganta, dar eu nu iau in calcul pierderea referendumului. Romanii isi dau seama in ce situatie suntem, iar alternativa este sa continuam. E adevarat ca nimeni nu ne va uita aceasta fractura in democratie. Romania va fi monitorizata de acum din punctul de vedere al functionarii institutiilr statului, lucru care nu s-a mai intamplat pana acum", a afirmat Traian Basescu, la Realitatea Tv.

Acesta a subliniat: "suspendarea mea li s-a parut romanilor ca o executie fara judecata, in 36 de ore" si "de opt ani sunt membru al Consiliului European, stiu cum gandeste fiecare dintre acesti lideri europeni".

Basescu: Lovitura data institutiilor statului, aproape militar, este data in numele puscariabililor

"Romania este o vaza care s-a spart, insa se poate repara, o putem lipi. E si o chestiune de moralitate, referendumul a fost privit ca o chestiune fara judecata. Nimeni nu accepta ca un presedinte ales este executat intr-o executie sumara. Si mai este un lucru pe care il judeca liderii europeni: dupa opt ani de mandat, nu este cinstit sa impingi un presedinte care nu a incalcat grav Constitutia", a adaugat presedintele suspendat.

In ipoteaza in care referendumul nu va fi validat, Traian Basescu a declarat ca va relua propunerea adresata liderilor USL: demisia sa, in schimbul revizuirii Constitutiei si al reducerii numarului de parlamentari.

"Daca nu se va valida referendumul, voi actiona conform legii, deci vedem daca merg la Cotroceni. Voi tine cont si de opinia publica, o sa readuc in discutie sa imi intrerup mandatul in octombrie pentru alegeri simultane cu conditia revizuirii Constitutiei si trecerea la Parlament unicameral cu 300 de membri. Eu vreau sa se valideze referendumul cu un rezultat. Tinta acestei suspendari nu am fost eu, ci punerea sub control a justitiei", a precizat presedintele suspendat.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Basescu optimist referendum demitere, #Basescu referendum demitere USL, #Basescu demisie revizuire Constitutie , #presedinte suspendat