Basescu, acuzatii grave: Parlamentul intimideaza justitia, a fraternizat cu Bercea

Joi, 26 Iunie 2014, ora 11:12
8665 citiri
Basescu, acuzatii grave: Parlamentul intimideaza justitia, a fraternizat cu Bercea
Foto: Digi24

Presedintele Traian Basescu a raspuns, joi, acuzatiilor aduse de Parlament in declaratia politica adoptata miercuri prin care i s-a cerut demisia, acuzand forul legislativ ca a fraternizat cu clanul Bercea, preluandu-i toate declaratiile, si ca incearca sa intimideze justitia.

Declaratiile au fost facute pe Aeroportul Henri Coanda, inainte de plecarea la Consiliul European care are loc joi si vineri la Bruxelles.

Basescu, declaratii inainte de plecarea la Consiliul European

Intrebat de un jurnalist cum comenteaza faptul ca Parlamentul a adoptat, miercuri, declaratia prin care i se cere demisia, iar documentul a fost trimis la Bruxelles, presedintele Traian Basescu a subliniat faptul ca Parlamentul a facut un lucru "extrem de grav".

"Discutam de o declaratie a Parlamentului care preia integral declaratiile clanului Bercea si nu asteapta justitia. E, in opinia mea, un lucru extrem de grav facut de Parlament, o actiune de intimidare a justitiei, pentru ca toata declaratia se sustine pe afirmatiile, pe franturile de filmari pe care le-a oferit clanul Bercea", a declarat presedintele.

Totodata, presedintele a subliniat faptul ca diresctorul SRI, George Maior, a declarat public faptul ca acest clan este in atentia structurilor de securitate din 2001.

"Nimeni nu observa doua lucruri fundamentale, in primul rand faptul ca liderii clanului au fost condamnati pentru prima data in mandatul meu si nimeni nu ia in considerare punctele de vedere ale celui acuzat, doar probele prezentate de clan", a mai spus presedintele.

In plus, acesta s-a aratat mirat si de faptul ca nu este luat in considerare faptul ca fratele sau, Mircea, "a facut denuntul de santaj si anul trecut, si anul acesta".

"Eu m-am abtinut sa fac declaratii pentru ca stiu punctul de vedere al fratelui meu. Reactia mea este la declaratia politica a Parlamentului, care deja a fraternizat cu clanul Bercea. Asta este realitatea Romaniei de astazi. Spun ca a fraternizat cu clanul Bercea pentru ca este preluata si impregnata de punctele de vedere exprimate de Antena 3, reprezentanti ai clanului si in general abordeaza realitatile, intre ghilimele, ale clanului Bercea", a mai spus presedintele Traian Basescu.

Parlamentul a adoptat, miercuri, o declaratie politica fara valoare juridica prin care se cere demisia presedintelui Traian Basescu, urmare a scandalului in care e implicat fratele sau, Mircea, arestat preventiv sub acuzatia de trafic de influenta.

Parlamentul a votat pentru demisia lui Basescu: Boicot, biletele roz si "USL traieste!"

Parlamentul cere demisia lui Basescu: Declaratia, trimisa membrilor Consiliului European

344 de parlamentari ai Puterii au votat declaratia, impreuna cu o parte din parlamentarii PNL si UDMR, in conditiile in care parlamentarii PDL si PMP au absentat. UDMR s-a abtinut de la vot. Votul s-a dat prin ridicarea mainii, nu electronic.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Basescu Parlament Bercea, #Basescu Parlament demisie, #Basescu Parlament justitie , #presedinte