Basescu cere Opozitiei sa ia o decizie cu privire la membrii CSM

Marti, 21 Decembrie 2010, ora 13:47
3932 citiri
Basescu cere Opozitiei sa ia o decizie cu privire la membrii CSM

Presedintele Traian Basescu a transmis marti o scrisoare Partidului Social-Democrat si Partidului Conservator, in care le cere sa ia o decizie cu privire la avizul dat pentru membrii Consiliului Superior al Magistraturii.

Victor Ponta, presedintele PSD, este de parere ca Traian Basescu are o problema cu judecatorii din CSM numai din cauza faptului ca nu au iesit cei pe care ii dorea dansul.

"(...) Judecatorii si procurorii se aleg intre ei. E adevarat, inteleg ca nu s-au ales cei pe care ii voia domnul Basescu sau un alt partid politic, dar e bine ca nu au iesit cei pe care ii voia domnul Basescu. Membrii CSM trebuie sa fie independenti nu trebuie sa asculte de presedintele Basescu", a declarat Victor Ponta, pentru Antena 3.

Liderul social-democratilor a precizat ca s-a consultat cu presedintele PNL, Crin Antonescu, a carui pozitie este identica, si ca decizia ar fi ca miercuri in Senat sa fie dat votul pentru toti membrii noi alesi in CSM.

La randul sau, Daniel Constantin, a declarat ca este pentru independenta justitiei si ca vede in opozitia presedintelui fata de numirea noilor membri o incercare de a controla institutia.

"Din cate inteleg eu, presedintele Traian Basescu nu are o problema cu votul din Senat, ci cu modul de alegere a membrilor CSM. Presedintele spune ca acest mod de alegere este invalidat de una din instantele judecatoresti, insa CSM este una din putinele institutii care nu este controlata de putere in acest moment", a declarat Daniel Constantin.

Liderul conservatorilor a adagat ca, in opinia sa, scrisoarea presedintelui cu privire la votul de miercuri ar trebui transmisa si catre Partidul Democrat-Liberal, deoarece "lucrurile sunt blocate din cauza PD-L".

Candidatii pentru functiile de membri ai CSM au fost audiat de comisia juridica a Senatului, care va da miercuri votul de validare. Au fost propusi 11 reprezentanti ai judecatorilor si procurorilor si doi candidati din partea societatii civile - Victor Alistar si Corina Dumitrescu.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Traian Basescu, #Basescu scrisoare CSM, #Basescu judecatori CSM , #presedinte