Basescu, despre amenintarile lui Rogozin cu bombardierul: Nu ne temem

Vineri, 30 Mai 2014, ora 19:50
5487 citiri
Basescu, despre amenintarile lui Rogozin cu bombardierul: Nu ne temem

Presedintele Traian Basescu a subliniat faptul ca nu se teme de declaratiile facute de vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care a afirmat ca data viitoare va calatori catre Romania la bordul unui bombardier Tu-160.

"Nu ne temem. Am supravietuit intre Imperiul Rus, la est, si Imperiul Austro-Ungar, la vest. Nu ne este frica", a spus Traian Basescu, intr-un interviu acordat Bulgaria on air.

Cum trebuia tratat Rogozin: "Trebuia plesnit", dar "nu te arunci sa tragi cu gloante din prima"

De asemenea, presedintele a vorbit si despre o posibila unire a Romaniei cu Republica Moldova.

"Republica Moldova este pamant romanesc. De fapt, avem doua state si un singur popor. (...) Dar reunificarea cu Republica Moldova s-ar putea realiza in cadrul UE. Prin urmare, Romania sustine fara rezerve orice actiune a Republicii Moldova de a adera la UE. (...) Suntem o tara care nu simte nicio diferenta intre oamenii din stanga si din dreapta Prutului", a explicat Traian Basescu.

Romania i-a inchis spatiul aerian lui Rogozin: Data viitoare voi zbura cu un bombardier

Dupa ce Romania i-a inchis spatiul aerian, la inceputul lunii mai, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a amenintat, pe 10 mai, ca "data viitoare" va zbura la bordul unui bombardier strategic, ca sa nu mai intampine astfel de probleme.

In replica, prim-ministrul Victor Ponta a precizat ca "avioanele romanesti s-ar fi putut ridica in aer", iar el a actionat drept comandantul suprem al tarii.

F.N.

#Basescu bombardier Rogozin, #Rogozin bombardier Romania, #Basescu unire Moldova , #presedinte