Basescu ii raspunde lui Rogozin: Ii spunem noi cine suntem, ei ar trebui sa plece de pe aici

Duminica, 11 Mai 2014, ora 17:49
13978 citiri
Basescu ii raspunde lui Rogozin: Ii spunem noi cine suntem, ei ar trebui sa plece de pe aici
Foto: Nasul TV

Presedintele Traian Basescu a comentat din nou, duminica, amenintarile vicepremierului rus Dmitri Rogozin la adresa Romaniei, reiterand ca oficialul rus se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

"Ar trebui sa intelegeti un lucru simplu. Dmitri Rogozin este un om destul de impulsiv, destul de orgolios, si in cazul de fata eu suspectez ca a facut declaratiile dupa ce se imprietenise bine cu cateva sticle de votca", a declarat Traian Basescu, invitat la o emisiune la Digi 24.

Potrivit sefului statului, "este evident ca nu poti sa iei in consideratie aceste declaratii".

Basescu, despre amenintarile cu bombardiere ale lui Rogozin: Trebuie aflat cata votca a consumat inainte

"Daca Rogozin nu stie, ii spunem noi cine suntem. Suntem o natiune care a trait intre trei imperii si suntem tot aici, ei ar trebui sa plece de pe aici. Astia suntem noi, iar Rogozin ar trebui sa bage bine in cap lucrul acesta", a adaugat Traian Basescu.

In ceea ce priveste reactia Ministerului roman de Externe, presedintele considera ca "MAE si-a facut treaba la declaratii. Pentru ca Rogozin nu este oricine, este vicepremier. Insa eu nu pot sa consider ca astfel de declaratii sunt declaratii oficiale ale Federatiei Ruse. Este un exces sub influenta alcoolului sau a nervilor. Sau sub influenta alcoolului si a nervilor", a mai spus presedintele.

Rogozin ameninta R. Moldova, NATO avertizeaza cu "reactii negative"

Declaratiile sale vin in contextul in care vicepremierul rus a amenintat, in mai multe randuri, tara noastra.

Primul mesaj dur la adresa Romaniei al lui Rogozin a aparut sambata la pranz, dupa ce tara noastra, la cererea NATO, a inchis spatiul aerian pentru avionul care trebuia sa-l duca pe liderul de la Moscova inapoi in Rusia, dupa o vizita in Transnistria.

"La cererea SUA, Romania si-a inchis spatiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite din nou sa o traversez. Data viitoare voi veni la bordul unui TU-160", a scris atunci Rogozin, tot pe Twitter. Ulterior, el a adaugat: "Eu plec in pofida acestei interdictii".

Dupa ce a ajuns la Moscova, Rogozin nu a uitat ca a ramas ore intregi blocat la Tiraspol, asa ca a mai postat un mesaj amenintator la adresa Romaniei.

"Ei bine, domnilor romani, in curand vom explica cine sunteti si ce credem despre voi", a spus Rogozin prin intermediul modalitatii preferate de comunicare, Twitter.

Sambata noaptea, a postat un nou mesaj pe Twitter la adresa Romaniei.

Rogozin ameninta din nou Romania: Vom explica in curand

"Acum asteptam cu nerabdare o vizita a delegatiilor guvernamentale din Romania si Republica Moldova", a scris Rogozin pe contul sau de Twitter.

MAE roman a apreciat, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca amenintarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de catre un vicepremier rus, reprezinta "o declaratie foarte grava, in actualul context regional, in care Federatia Rusa a incalcat suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei, iar forte separatiste proruse violeaza grav ordinea publica din statul vecin".

In acest context, Ministerul Afacerilor Externe a solicitat autoritatilor de la Moscova sa precizeze public daca afirmatiile lui Rogozin reprezinta pozitia oficiala a guvernului Federatiei Ruse fata de Romania ca stat membru UE si NATO.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Basescu raspunde Rogozin, #Rogozin amenintari Romania , #presedinte