Ziare.com

Basescu, in vizorul CSM pentru declaratiile despre dosarul Microsoft

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 12:19

   

Basescu, in vizorul CSM pentru declaratiile despre dosarul Microsoft
CSM analizeaza daca este necesara sesizarea Inspectiei Judiciare cu privire la afirmatiile facute de presedintele Traian Basescu in cazul Microsoft, pe langa sesizarea referitoare la afirmatiile premierului Victor Ponta.

Propunerile au fost facute in sedinta plenului Consiliului Superior al Magistraturii, de catre judecatorul Horatius Dumbrava si vicepresedintele CSM, procurorul Gheorghe Muscalu.

Horatius Dumbrava a aratat, in contextul discutatiilor referitoare la necesitatea sesizarii Inspectiei Judiciare in cazul declaratiilor facute de premierul Victor Ponta, referitoare la ancheta in cazul Lukoil, ca IJ ar trebui sesizata si in cazul afirmatiilor presedintelui Traian Basescu din 3 octombrie, atunci cand a emis avizele pentru urmarirea penala a unor fosti ministri, in dosarul Microsoft.

Basescu a semnat: 5 fosti ministri, urmariti penal. Ce informatii are despre dosarul Microsoft

El a mai spus ca in ultima perioada s-au inmultit atacurile nefondate la adresa justitiei din partea politicienilor, sustinand ca, in acest context, membrii Consiliului Superior al Magistraturii ar trebui sa emita un avertisment clar politicienilor, apreciind ca sesizarea Inspectiei Judiciare nu este suficienta.

"Contextul din zilele acestea, in care apar declaratii ale Presedintelui Romaniei, in care sunt devoalate date si informatii din dosare penale sau declaratii ale Primului Ministru, domnul Victor Ponta, prin care sunt atentionati procurorii cum trebuie in mod concret sa-si faca ancheta, impun ca CSM sa ia atitudine impotriva oricarui act care stirbeste independenta justitiei", a aratat Dumbrava.

Ponta: Dosarul Lukoil nu are conotatie politica

"Nu este indeajuns ca, punctual, sa fie sesizata Inspectia Judiciara, dupa care sa asteptam saptamani la rand pana cand Inspectia Judiciara va analiza si propune Plenului concluziile verificarilor facute, ci este nevoie de un Apel sau un Avertisment categoric pe care Plenul CSM sa-l faca la adresa tuturor politicienilor", a mai spus Dumbrava.

In ce priveste sesizarea Inspectiei Judiciare in cazul declaratiei presedintelui Traian Basescu din 3 octombrie, Dumbrava a spus ca urmarirea penala este confidentiala si ca toti cei implicati in actul de justitie trebuie sa respecte acest lucru.

"Dupa studiul dosarelor, spune in declaratie domnul Presedinte, rezulta ca unele persoane care fac obiect al anchetei penale nu au primit bani, ca sunt conturi blocate in strainatate, ca declaratiile de martor luate in dosar de procurori nu sunt acoperite cu probe, ca anumite persoane nu au facut denuntul la DNA", a aratat Horatius Dumbrava.

El a mai precizat ca urmarirea penala este nepublica, confidentiala.

"Toti actorii care contribuie la infaptuirea actului de justitie, inclusiv Presedintele Romaniei, Senatul sau Camera Deputatilor, trebuie sa respecte aceste coordonate procesuale", a aratat Horatius Dumbrava.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3059 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

...

"Basescu, in vizorul CSM"- dar in articol se vorbește mai mult de Ponta, doar suntem o gazetă "total independentă", nu ?!?

 

Probabil..

trebuia scris " Ponta " in vizorul CSM..

Băsescu a criticat justitia doar cand nu functiona

Adică atunci cand justiția condamna doar găinari. Acum, de cand funcționează și a incepun să-i condamne si pe marii hoți, Ponta este cel care acuză justiția ca ii condamna sponsorii....

pai ponta este ala mai prost si mai mincinos...

d'aia scrie mai mult despre dottore..:)))


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor