Basescu la finalul consultarilor cu Opozitia: A fost o atmosfera foarte buna de discutie

Marti, 16 Martie 2010, ora 21:26
3032 citiri
Basescu la finalul consultarilor cu Opozitia: A fost o atmosfera foarte buna de discutie
Foto: Antena3

Presedintele Traian Basescu a declarat marti, la finalul consultarilor cu partidele din opozitie pe tema revizuirii Constitutiei, ca "a fost o atmosfera foarte buna de discutie" si ca s-a ajuns la cateva concluzii similare cu cele de la intalnirea cu partidele aflate la putere.

"Toate partidele care s-au aflat astazi la consultari, din opozitie, apreciaza ca necesara revizuirea Constitutiei. De asemenea, exista ideea, indiferent care sunt optiunile partidelor, ca trebuie sa se aiba in vedere votul exprimat de romani la referendum, intr-o forma sau alta, si aici e o diversitate de puncte de vedere", a declarat seful statului subliniind insa ca "nimeni nu respinge ideea".

In plus, o alta concluzie este aceea ca "toate partidele de opozitie sunt in consens in ceea ce priveste nevoia reformei statului".

Presedintele Traian Basescu a reiterat ideea, exprimata si luni, ca este dispus sa faca eforturi de mediere a punctelor de vedere diferite exprimate de partide cu privire la noua lege fundamentala a statului, dar a precizat inca o data ca nu va negocia optiunile cu privire la parlamentul unicameral si la reducerea numarului de parlamentari. "In calitate de sef al statului, de initiator al referendumului, nu pot negocia acest lucru", a explicat presedintele.

Acesta a tinut sa sublinieze si faptul ca toti reprezentantii partidelor au cazut de acord ca procesul de reforma a statului este obligatoriu. "Acum, cu ocazia acestei crize vedem ce costuri uriase si ce eficienta redusa are statul roman. Cand este crestere economica este mai greu de observat, in perioada de criza este evident ca statul trebuie modernizat si simplificat", a mai spus Traian Basescu.

"A fost o atmosfera foarte buna de discutie, care sper sa creeze acel climat de incredere intre partide, dar si intre partide si mine,in calitate de sef al statului, astfel incat sa putem duce aceasta obligatie a revizuirii Constitutiei la bun sfarsit", a concluzionat presedintele.

La consultarile de marti de la Cotroceni au participat reprezentantii PSD, condusi de Victor Ponta, ai PNL si ai PC.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Basescu consultari Constitutie, #Basescu Cotroceni Ponta, #Basescu Constitutie consultari opozitie , #presedinte