Basescu, acuzatii grave: Scandalul terenurilor acopera desecretizarea arhivei Dunarea; Voiculescu tot ajunge la puscarie

Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 23:08
5298 citiri
Basescu, acuzatii grave: Scandalul terenurilor acopera desecretizarea arhivei Dunarea; Voiculescu tot ajunge la puscarie

Presedintele Traian Basescu este de parere ca scandalul achizitionarii de terenuri de catre fiica sa, Ioana Basescu, este menit sa acopere desecretizarea arhivelor "Dunarea", dar si dezbaterea bugetului pe anul viitor.

Seful statului considera ca "turnatorul Voiculescu" si "plagiatorul mincinos", facand referire la prim-ministrul Victor Ponta, sunt furiosi "amandoi simultan", din cauza desecretizarii arhivei Dunarea.

"La ultimul CSAT au am propus desecretizarea arhivei Dunarea Operativ. S-a opus Ponta. M-a surprins, am vazut ca a invocat public ca nu era pe ordinea de zi. Asa ceva nu se pune pe ordinea de zi sa se discute in toate ministerele, stiam ca sunt destui oameni ai lui Voiculescu in guvern. Am pus o Hotarare cu un singur articol. Cine s-a opus? Ponta. Am spus ca a fost o chestiune de ambitie", a afirmat Traian Basescu, miercuri seara, la B1 Tv.

Basescu, prima reactie in scandalul comisiilor: Terenul - achizitionat cinstit, creditul e luat corect. USL face joc politic

Acesta a precizat ca mai e o procedura, aceea ca proiectul sa circule la toti membrii CSAT.

"La cateva zile am dat drumul la Hotarare, intai la servicii, au semnat SRI si SIE, a trecut pe la diversi ministri. A ajuns la Ponta, nu semneaza si cere ministrilor sa isi anuleze semnaturile. Nu putem decat specula, intuiesc ca e o presiune de la Voiculescu.

Eu spun ca Dunarea operativ nu e Crescent. Nervozitatea simultana a celor doi, Ponta si Voiculescu, si atacurile furibunde incropind o minciuna legata de cum am achizitionat terenul, este o reactie de tip mafiot: 'Ai vrut sa te atingi de noi, iti dam comisie parlamentara'. Puteau sa faca o plangere la Parchet, dar aveau nevoie sa acopere si bugetul si povestea Dunarea, care nu e simpla", a spus seful statului.

Basescu: Arhiva Dunarea va fi desecretizata. Arhivele Crescent nu sunt in Romania (Video)

Presedintele a afirmat ca a vazut arhiva, insa daca SIE a considerat ca aceasta trebuie sa fie mentinuta "in regim de secretizare, in conditiile in care Dunarea Comercial s-au predat din 2006, s-au carat zeci de camioane, probabil ca sunt lucruri importante".

"Legaturi categoric se vor vedea, dar sa nu credeti ca numele pe care le veti gasi intr-un dosar de spionaj extern sunt adevarate, iar legea interzice desconspirara numelor adevarate. Arhiva e in decurs de desecretizare, s-au predat zeci de bibliorafturi la CNSAS", a explicat Traian Basescu.

Basescu: Indiferent ca sunt eu la Cotroceni sau nu, Voiculescu tot la puscarie ajunge, daca a facut ceva

Intrebat daca Dan Voiculescu incearca sa il suspende din nou, seful statului a raspuns: "Cred ca domnul Voiculescu are impresia ca libertatea lui sta in mana mea. Nu, libertatea lui si a multor altora sta in ce au facut".

"Daca nu au facut nimic, nu li se intampla nimic, daca au facut, lucrurile de care sunt acuzati, indiferent ca sunt eu la Cotroceni sau nu, tot la puscarie ajung. Sunt foarte multi in tara asta care au crezut ca pe ei nu ii atinge legea. Sunt convins ca statul roman a inceput sa isi dezvolte institutiile in asa fel incat le va fi foarte greu sa scape", a sustinut presedintele.

Arhiva Dunarea - Ponta ii da replica lui Basescu: Niste tampenii, minte! El a avut multe cu Securitatea

Presedintele Traian Basescu a afirmat, pe 8 noiembrie, ca a initiat o hotarare in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, privind desecretizarea ultimei parti a arhivei Dunarea Operativ.

Seful statului a spus, intr-o declaratie de la Palatul Cotroceni, ca a vazut solicitarea verisoarei lui Dan Voiculescu de desecretizare a arhivei Dunarea.

Citeste si:
Copiii care au ieșit în centrul Oradei să protesteze contra AUR: "Nu-mi pare normal ca în zilele noastre părinții să se teamă că voi lua bătaie pentru că spun ce cred"
Copiii care au ieșit în centrul Oradei să protesteze contra AUR: "Nu-mi pare normal ca în zilele noastre părinții să se teamă că voi lua bătaie pentru că spun ce cred"
Evenimentul organizat, duminică după amiaza, 16 ianuarie, la Oradea, unde a preşedintele AUR, George Simion, şi mai mulţi membri ai echipei lui, au mers să strângă semnături împotriva...
Dominic Fritz, scrisoare deschisă către premierul Ciucă: ”Urgentați găsirea unor soluţii în problema sistemului de termoficare centralizat”
Dominic Fritz, scrisoare deschisă către premierul Ciucă: ”Urgentați găsirea unor soluţii în problema sistemului de termoficare centralizat”
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz (USR), a transmis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ciucă şi parlamentarilor de Timiş, în care face apel la găsirea unor soluţii pentru...