Basescu si partidele, la consultari - Opozitia nu participa

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 10:03
1065 citiri
Basescu si partidele, la consultari - Opozitia nu participa

Traian Basescu a invitat partidele la consultari, marti, incepand cu ora 12.00, la Palatul Cotroceni. Presedintele vrea sa discute despre relatia cu FMI, aderarea la spatiul Schengen precum si concluziile Consiliului European de toamna.

Invitatia a fost facuta la sfarsitul saptamanii trecute, cand seful statulului a trimis o scrisoare presedintilor partidelor si formatiunilor politice din Parlament prin care ii anunta de intentia sa.

La intalnirea cu Traian Basescu vor participa insa numai PD-L, UDMR, UNPR si minoritatile, partidele din Opozitie - PNL, PSD si PC - refuzand invitatia.

UNPR va fi reprezentata de liderii Gabriel Oprea, Marian Sarbu si Cristian Diaconescu.

Crin Antonescu, liderul PNL, a anuntat ca partidul pe care il conduce nu va merge la consultarile convocate de presedintele Traian Basescu, insa va initia discutii cu toate partidele de la Putere si din Opozitie, mai putin UNPR.

Liderul liberal a precizat ca PNL nu se va prezenta la consultari si nici la altele, "cu exceptia consultarilor pe care presedintele le-ar convoca pentru constitutirea unui nou Guvern, dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate sau pentru situatii extrarodinare".

Liderul PSD Victor Ponta a anuntat, luni, ca social-democratii nu vor participa la consultarile initiate de presedintele Traian Basescu pentru marti, la Cotroceni.

Spre deosebire de PNL care a respins invitatia presedintelui la cateva minute dupa ce a fost lansata, PSD a luat aceasta decizie dupa reuniunea Biroului Permanent National.

"UNPR sau Roberta Anastase sunt pretextele pe care domnul Basescu le tine in continuare in brate pentru a nu purta un dialog cu noi(...) Ce sa facem, sa ne insiram si noi in acea orchestra de tuteri care dau din cap si aproba ce zice presedintele?", a comentat ironic Ponta, referindu-se la liderii partidelor din arcul guvernamental care vor participa la intalnirea de la Cotroceni.

Nici Partidul Conservator nu va participa la consultarile de marti, a anuntat luni presedintele PC, Daniel Constantin.

El a spus ca PC si-a formulat un punct de vedere pe toate temele propuse de seful statului. In ceea ce priveste aderarea Romaniei la spatiul Schengen, Daniel Constantin a precizat ca PC a votat si a sustinut orice act normativ care apropie Romania de indeplinirea acestui obiectiv.

Referitor la modificarea tratatului de la Lisabona si concluziile Consiliului European, Daniel Constantin a spus ca, din punct de vedere al PC, Romania trebuie sa judece foarte atent implicatiile pe care noile masuri le vor genera.

Citeste si:
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Un pod a fost inaugurat cu mare fast, la ambele capete, în județul Buzău. Este vorba despre podul care leagă municipiul Buzău de localitatea Vadu Pașii, iar la un capăt, panglica a fost...
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, 23 octombrie, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Antimoron
rank 5
Convoc TOATE partidele la Cotroceni! Hai ba, ca va spun ce am facut cu miliardele imprumutate de la FMI!
ALTERNANTZA
rank 4