Ziare.com

Basescu si partidele, la consultari - Opozitia nu participa

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 10:03

   

Basescu si partidele, la consultari - Opozitia nu participa
Traian Basescu a invitat partidele la consultari, marti, incepand cu ora 12.00, la Palatul Cotroceni. Presedintele vrea sa discute despre relatia cu FMI, aderarea la spatiul Schengen precum si concluziile Consiliului European de toamna.

Invitatia a fost facuta la sfarsitul saptamanii trecute, cand seful statulului a trimis o scrisoare presedintilor partidelor si formatiunilor politice din Parlament prin care ii anunta de intentia sa.

La intalnirea cu Traian Basescu vor participa insa numai PD-L, UDMR, UNPR si minoritatile, partidele din Opozitie - PNL, PSD si PC - refuzand invitatia.

UNPR va fi reprezentata de liderii Gabriel Oprea, Marian Sarbu si Cristian Diaconescu.

Crin Antonescu, liderul PNL, a anuntat ca partidul pe care il conduce nu va merge la consultarile convocate de presedintele Traian Basescu, insa va initia discutii cu toate partidele de la Putere si din Opozitie, mai putin UNPR.

Liderul liberal a precizat ca PNL nu se va prezenta la consultari si nici la altele, "cu exceptia consultarilor pe care presedintele le-ar convoca pentru constitutirea unui nou Guvern, dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate sau pentru situatii extrarodinare".

Liderul PSD Victor Ponta a anuntat, luni, ca social-democratii nu vor participa la consultarile initiate de presedintele Traian Basescu pentru marti, la Cotroceni.

Spre deosebire de PNL care a respins invitatia presedintelui la cateva minute dupa ce a fost lansata, PSD a luat aceasta decizie dupa reuniunea Biroului Permanent National.

"UNPR sau Roberta Anastase sunt pretextele pe care domnul Basescu le tine in continuare in brate pentru a nu purta un dialog cu noi(...) Ce sa facem, sa ne insiram si noi in acea orchestra de tuteri care dau din cap si aproba ce zice presedintele?", a comentat ironic Ponta, referindu-se la liderii partidelor din arcul guvernamental care vor participa la intalnirea de la Cotroceni.

Nici Partidul Conservator nu va participa la consultarile de marti, a anuntat luni presedintele PC, Daniel Constantin.

El a spus ca PC si-a formulat un punct de vedere pe toate temele propuse de seful statului. In ceea ce priveste aderarea Romaniei la spatiul Schengen, Daniel Constantin a precizat ca PC a votat si a sustinut orice act normativ care apropie Romania de indeplinirea acestui obiectiv.

Referitor la modificarea tratatului de la Lisabona si concluziile Consiliului European, Daniel Constantin a spus ca, din punct de vedere al PC, Romania trebuie sa judece foarte atent implicatiile pe care noile masuri le vor genera.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1065 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Convoc TOATE partidele la Cotroceni! Hai ba, ca va spun ce am facut cu miliardele imprumutate de la FMI!

Va spun si adevarul despre ALRO!

Hai, ba partidelor PSD si PNL, veniti si voi!
Va dau piscoturi si sampanie!

....poate pun si astia botul...
Ha! Ce mi-as bate joc de ei daca ar veni!

 

oare in Germania cum ar fi daca.

opozitia ar spune ca nu o recunoaste pe Merckel si nu are ce discuta cu ea??

Eu cred ca cei 2 "liederi" ai opozitiei romane, ar trebui sa faca cursuri de vara cu liderii opozitiei din tarile europene sa-i invete adevarata arta a democratiei....

 

Cum indraznesti tu sa ma compari cu Merckel? Eu admit comparatii doar cu PUTIN, sau IDI AMIN DADA!

Da-mi place ca te legi de astia de la opozitie!
Ce, asta e opozitie?
OPOZITIA ADEVARATA IA POZITIA DE DREPTI SI VIN INCOLONATI LA COTROCENI CAND II CHEM EU!

Hai bai Cronos ca mi-ai dat o idee! Ce-ar fi sa pretind ca UNPR este OPOZITIA?

Doar Oprea a fost SEFUL MAFIEI PERSONALE a lui Nastase!

Il rad pe OPREA! Il dau afara de la armata!
Il inlocuiesc cu alta carpa!
Bineinteles ca UNPR va vota in continuare cum vreau eu!
Dar voi putea sustine ca UNPR e ADEVARATA OPOZITIE, constructiva!

faina idee!

UNPR sa se costumeze in Opozitie!! sau nu..diaconescu in strinfi de dama negri..si corset..uuuu...ce sexi!!

Ba , mistouri din astea rasuflate nici la gradinita , pe marginea santului sau la azil nu mai gasesti .

Va mai premiati si cu puncte intre voi ...
Bleah ....
Ce penibil.....
Sa vezi ce impresionati sunt romanii cand ciresc aiurelile .

Presedintele este o institutie .
Daca nu raspunzi unei citatii ,platesti amenda .
Daca nu te duci la serviciuri la Parlament -- cica esti liberal .
Daca nu vorbesti cu Presedintele cica esti smeker si faci opozitie .

@Noul_val_SRI

De ce spui ca e misto rasuflat? Pana acum nu s-a vehiculat ideea asta!
Doar ideea asta chiar i-ar putea veni Dictabasului! Doar UNPR sunt tradatorii prin excelenta, base ii are la mana.
Cand Basescu vrea sa dea telefon lui Oprea, spune: Ia suna-l ba, pe carpa! - Din surse de la Cotroceni - si acolo sunt unii care nu-l iubesc prea tare pe base...

.Ăhă-ăhă-ăhă-ăhă-ăhă-ăhă-ăhă-ăhă!

...o taratură portocalie zice că "președintele" e o "INSTITUȚIE".Depinde din ce unghi privești.Eu privesc in Kant și cu ambii ochi dubli și tot zic că-i un esscrement fetid și absolut dezgustător.Dacă nu mă crede,să-l guste.

Opoziția nu trebuie să meargă la Cotrococeni.Să legitimize mafia portocalie și geamandurile mercenare ale lui izmană Oprea-șeful mafiei personale a lui Năstase care a ajuns ministru al mafiei personale a șefului mafiei zooportocalii,găo zeus-fetidus marele latrin și anglofox al tuturor timpurilor maronii.
Roberta Alma Vespasiana Anastase ,a făcut azi flitnes cum aproape toată lumea a văzut.
UNPR nu există.
Alcoolicul de la Notr-Dam e debil.
Nes pa?Bas pa!

Antimoron! Cum indraznesti sa iei moaca CELUI MAI IUBIT SI MAI STIMAT FIU SI PARINTE AL POPORULUI ROMAN???

Numai EU am dreptul sa port moaca asta!

 

pentru "marii" oameni ... t.basescu si g.oprea !!!

Mitul care s-a creat in jurul Generalului Cantacuzino-Grãnicerul – atat in lumea militarã cat si in masele civile, pretuieste, el singur, cat o bibliotecã intreagã de documente asupra istoriei Romaniei contemporane. Mitul acesta mãrturiseste nu numai eroismul medieval al ostasului si vrednicia fãrã seamãn a cetãteanului; mãrturiseste, mai ales, inspãimantãtoarea descompunere moralã a intregii noastre clase conducãtoare si politicianizate.
Profilul spiritual al Generalului Cantacuzino capãtã parcã o mai cutezãtoare unicitate.
Inteleg acum ce inseamnã o traditie si un sange eroic. Generalul Cantacuzino, nãscut si crescut cu o respiratie medievalã, fiind unul dintre foarte rarii contemporani care pãstrase intelesul cuvintelor de “bãrbãtie", “demnitate", “credintã" – a fost ursit sã-si implineascã munca in mijlocul unei societãti fãrã traditie eroicã si fãrã simtul onoarei. De cateva generatii clientela politicã romaneascã era coplesitã de tigani dezrobiti (“Sloboziile") si de copiii iobagilor romani, care nu izbutiserã incã sã-si starpeascã complexele de inferioritate.
In mijlocul unei asemenea societãti – scursori balcanice, dezrobitii sloboziilor, iobagi neinvãtati cu libertatea, slugi, argati si arnãuti – Generalul Cantacuzino cobora parcã din legendã. Nici un complex de inferioritate; o demnitate aristocraticã, bãrbãteascã, romaneascã. Dupã aproape douã veacuri de umilinte, in care neamul romanesc isi pierduse, odatã cu libertatea, sãmanta adevãratelor neamuri boieresti si se pãrãginiserã rãzãsiile – era foarte greu sã trãiesti liber. Era greu sã nu simti in bãtaia sangelui tãu umilirea si frica strãmosilor tãi, sã te reintorci, printr-un salt mistic, la mandria si bãrbãtia din timpurile lui Stefan sau Mihai Bravul. Feciorul slugii lingusitoare ca si feciorul iobagului bãtut la tãlpi – aduceau, intr-o Romanie liberã, complexele de inferioritate ale strãbunilor; le tremurau spinãrile, le tremurau inimile, le tremura bratul. In timpul lui Eminescu, ca si astãzi, lasitatea, lingusirea, turpitudinea, ipocrizia, viclenia – erau armele de luptã si de apãrare ale acestor robi dezrobiti. Slugi care aveau in vinele lor un sange tot atat de bicisnic, fie cã veneau din Fanar, din Balcani sau din Bãrãganul nostru…
Curajul, vrednicia, simtul onoarei “dus panã la absurd" (cum se exprimã belferul modest) - au izolat, in mijlocul unei clase conducãtoare corupte, figura imperialã a Generalului Cantacuzino. Foarte putini dintre contemporanii sãi il “intelegeau"; erau multi chiar, care, spre onoarea lui, nici mãcar nu-l luau “in serios". Cum “sã intelegi" sau “sã iei in serios" un om care-si apãrã onoarea in orice clipã, care nu primeste nici o tranzactie, nici un compromis, nici o “interpretare"?!
...

 

...

...
Un om care-si respectã cuvantul, isi intelege jurãmantul de ostean ca o logodnã cu moartea si isi valorificã viata cu o serie continuã de acte de curaj?
In clasa sa socialã – cu care nu s-a solidarizat niciodatã – domnea aceeasi descompunere moralã ca si in clasa cuceritoare, a slugilor si levantinilor.
De aici, profundul dezgust pe care-l mãrturisea Generalul fatã de “boieria" romaneascã, intratã, in marea ei majoritate, in putrefactie…
Imbrãtisand idealurile Legiunii, Generalul Cantacuzino a recunoscut in noua sa familie spiritualã aceeasi iubire de libertate, acelasi simt al onoarei si demnitãtii, aceeasi nepãsare fatã de moarte, de suferintã si de prigoanã – pe care le pãstrase intacte in sufletul sãu de ostean, apãrandu- le impotriva tuturor.
A recunoscut in ... morala medievalã, bãrbãteascã, romaneascã, pe care deznãdãjduise s-o mai vadã stãpanind sufletele contemporanilor. De aceea a pãrut multora miraculoasã solidarizarea unui General din altã generatie cu idealul ascetic si eroic al tineretului ... .
Alãturi de cateva adevãruri mantuitoare pe care Generalul Cantacuzino le-a dobandit prin integrarea sa in ... – si ce laudã mai mare poate fi adusã unui om care are atata prospetime sufleteascã incat sã invete, in amurgul vietii, de la niste copilandri?! – Alãturi de aceste cateva adevãruri noi, Generalul Cantacuzino si-a regãsit in idealurile ... crezul sãu intact. Opera de educatie spiritualã a ... , restaurarea strãvechilor virtuti virile in intreg neamul romanesc, cultivarea simtului de rãspundere si jertfã – toate acestea si le recunostea Generalul Cantacuzino in propriul sãu trecut…
“Mitul" creat de lumea veche in jurul numelui Generalului izvora tocmai din “unicitatea" si “curiozitatea" vietii sale, care uimea, amuza sau inspãimanta pe contemporani. Dar pilda vietii sale nu ii era urmatã. Credinta si vrednicia nu ii erau insusite.
Mitul Generalului Cantacuzino a fost preluat si fructificat de lumea nouã, in care viata sa de magnific precursor nu mai e privitã ca o curiozitate psihologicã sau socialã – ci e intesatã si urmatã firesc, cu admiratie, dar si cu dragoste. tinerii care isi incep viata pregãtindu-se de moarte alcãtuiesc astãzi marea familie romaneascã in care virtutea si bãrbãtia pre-fanariotã, realizate de Generalul Cantacuzino, lumineazã destinele veacului intreg.
[Buna Vestire, an I (1937), Octombrie 14, nr. 189, p.2]
mircea ELIADE

 

CIRC SI MINCIUNI PE BANII NOSTRI!!

SINGURA GRIJA A LUI BASESCU E SA CONSERVE PUTEREA SI PRIVILEGIILE PDL!!! 93% DIN ROMANI NU-I MAI VOR PE PORTOCALII LA PUTERE!! BASESCU E CAPO DI TUTI CAPI PE ROMANIA A MAFIEI EVRESTI, A EXCROCILOR INTERNATIONALI - ALDE SOROS, FRANK TIMIS, AIA CU TRAFIC DE ARME!! ASTA-I BASESCU TRAFICANTU DE VIDEOURI SI DE BLUGI!!

 

Un prilej foarte nimerit pentru dl. presedinte de a mai arata odata pisica...

...eventualilor "carcotasi" din PD-L, care, chipurile, conform cocalarului de Buzau, Preda, n-ar avea de gand sa sustina guvernul in privinta legii bugetului!
Ca doar n-otzi fi atat de naivi incat sa credeti ca numitul Basescu chiar are in cap ceva care, cat de cat, tangential, sa aiba vreo legatura cu notiunea de "consultare"!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor