De la cititori: Traian Basescu, un presedinte galben ca lamaia

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 19:25
2127 citiri
De la cititori: Traian Basescu, un presedinte galben ca lamaia
bzi.ro

O lamaie a devenit mai celebra decat presedintele Romaniei, Traian Basescu. Lamaia a atins celebritatea pe cel mai popular site de socializare, Facebook.

Contul lamaii a fost deschis in aprile de un oradean, ajungand in acest moment la 10.000 de fani. Cu 3.000 mai mult decat are Traian Basescu pe acelasi site. Cum de a ajuns Basescu de la portocaliul viu, razboinic si justitiar, la galbenul neputincios al unei lamai stoarse de zeama?

O lamaie are mai multi fani decat Traian Basescu pe Facebook

Inainte de a va raspunde va mai dau un exemplu. Acum o saptamana, la aparitia de la Pro tv, in emisiunea "Dupa 20 de ani", Traian Basescu a fost batut de o banala strabunica. Batranica din filmul romanesc, "Alo aterizeaza strabunica", l-a lasat in urma pe presedintele nostru, fiind vizionata de 321.000 de telespectatori din mediul urban. Emisiunea de la Pro Tv a avut o medie, pe acelasi segment de public, de 271.000 de telespectatori, conform paginademedia.ro.

Toate aceste statistici, evidentiaza un Traian Basescu la limita de jos a popularitatii, fie ea media sau electorala.

Publicul s-a saturat de aceleasi stereotipuri, de un discurs pe care il aude de vreo 7 ani. Oamenii s-au saturat de trancaneala, vor sa vada si efecte. Mai bine privesc la un film banal, tocit de atatea difuzari pe posturile tv. La fel de tocit a ajuns si Traian Basescu, al carui discurs seamana cu emisiunile "Daca doriti sa revedeti".

De altfel, nu este de mirare de ce B1 tv are audiente medii de 0,1 sau 0,8 cu Robert Turcescu la 100%. Aici, in ghetourile media si-a gasit domnul Basescu refugiul. Din acest loc, de pe Calea Victoriei, isi trimite sagetile otravite catre popor si catre inamicii politici.

Sa nu credeti ca Radu Moraru se inchina lui Traian Basescu. A ales acest compromis, de a-i fi tribuna presedintelui, tocmai din cauza deficitului de share si audienta. Mai vine Traian Basescu si arunca ceva petarde declarative, hop este citata si emisiunea Nasu' pe la diverse televiziuni. Habar n-am cum se mentine B1 la suprafata cu asemenea cifre de audienta, intr-un an in care toata piata este la limita de avarie.

Oradeanul care a facut contul pentru lamaie pe Facebook a uitat sa mentioneze daca aceasta era stoarsa sau inca mai avea ceva culoare in pulpa. Daca mai avea inca tonuri vii de galben in coaja, atunci a furat startul in fata presedintelui.

Asta, pentru ca Traian Basescu e stors demult. De idei, de vointa, de luciditate, de inteligenta politica. I-a mai ramas doar coaja stafidita si miezul atrofiat, incat habar nu are ce se intampla in jurul sau. N-a auzit de invatatoarea aflata in greva foamei, din cauza nerespectarii unei legi pe care el insusi a semnat-o cu mana proprie. Nu stie nimic de voturile de turma ale propriilor trepadusi. Nu e logic, deci, ca lamaia oradeanului a furat startul plecand de pe o pozitie mult mai avantajoasa?

Cand cineva iti cere un "request" la o cerere de prietenie pe Facebook, aproape ca nici nu te uiti cine ti-a cerut-o. Accepti cererea pe principiul "sa fie cat mai multi in lista".

Chiar si pentru o lamaie iti dai acceptul, chiar si pentru Elena Udrea, ca poate ai sansa sa vezi ceva poze din tineretea sa buzoiana. Dar daca-ti cere presedintele tarii sa fii prietenul lui? Atunci te uiti la adresant si, dand a lehamite din mouse, apesi " anuleaza". Pai, bine domn' presedinte tocmai la noi, astia tineri, te-ai gasit sa ne ceri mana? La cate ne-ai promis si n-ai avut ochi decat pentru tinerii dumitale? Mai bine ai trece pe invisible.

Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicuşor Dan, actualul primar al Capitalei se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 31% din opţiuni, urmat de Gabriela Firea cu 24% şi...
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a avut în ultima perioadă reacții acide despre unii candidați la Primăria Capitalei, a publicat pe rețelele sociale un text surprinzător, în care...
#Facebook lamaie Basescu, #Basescu Facebook cont, #lamaie celebritate Basescu , #presedinte